П`ятниця, 2024-04-19, 12:14 PM
Українська асоціація європейських студій
Вітаємо Гість | RSS
Меню
Новини за темами
Офіційні повідомлення [5]
Повідомлення від Президента та Правління УАЄС
Обласні осередки [4]
Новини від обласних осередків УАЄС
Новини проектів [24]
Повідомлення щодо проектів УАЄС
Події в Європі [62]
Новини з Європейського Союзу
Україна та ЄС [81]
Новини євроінтеграції
Євростудії [32]
Цікаві події, оголошення
Експертиза [8]
Громадська експертиза УАЄС
Наше опитування
Коли Україна підпише нову угоду з ЄС?
Всього відповідей: 73
Головна » Україна та ЄС
Джерело: Європейська програма Міжнародного фонду "Відродження"

Угода про асоціацію між Україною та ЄС має передбачати створення двосторонньої інституції Україна - ЄС на рівні організацій громадянського суспільства – такою є пропозиція авторів аналітичної доповіді “Громадянське суспільство в Угоді про асоціацію між Україною та ЄС”. Доповідь підготовлено в рамках роботи Громадської ради при Українській частині комітету з питань співробітництва між Україною та ЄС за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”.

 
Угода про асоціацію між Україною та ЄС має передбачати створення двосторонньої інституції Україна - ЄС на рівні організацій громадянського суспільства – такою є пропозиція авторів аналітичної доповіді “Громадянське суспільство в Угоді про асоціацію між Україною та ЄС” (http://eu.prostir.ua/files/1222945804424/civil%20society%20in%20EU-Ukraine%20association%20agreement.pdf). Доповідь підготовлено в рамках роботи Громадської ради при Українській частин ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1086 | Додав: shtukarin | Дата: 2008-10-06

3 жовтня 2008 р., 12:30, за адресою вул. Круглоуніверситетська, 10, Київ відбудеться прес-конференція Комісара ЄС з питань освіти, навчання, культури та молоді Яна Фігеля за результатами його візиту до України
 
Програма Комісара включає:
 
    * Зустрічі з Прем’єр-міністром Юлієй Тимошенко, Головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком, Віце-прем’єр-міністром України Григорієм Немирею, Міністром закордонних справ України Володимиром Огризком, Міністром культури та туризму України Василем Вовкуном, Міністром у справах сім’ї, молоді та спорту України Юрієм Павленком і Міністром освіти та науки України Іваном Вакарчуком;
    * Участь у Другому Університеті YES, що організовується Ялтинською європейською стратегією.
 
Основні теми візиту Комісара:
 
    * Співпраця між Україною та ЄС у сфері вищої освіти, у рамках „Темпус”, „Еразмус Мундус” і програми імені Жана Моне (програми обміну студентами в ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1090 | Додав: shtukarin | Дата: 2008-09-30

2-3 жовтня 2008 року у Києві відбудеться семінар „Залучення громадянського суспільства до відносин між Україною та ЄС”, де Європейський соціально-економічний комітет, Національна тристороння соціально-економічна рада при Президентові України та громадські організації України зможуть обмінятися поглядами на можливість залучення громадянського суспільства до процесу переговорів щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.
Комісар ЄС з питань зовнішніх зносин Беніта Ферреро-Вальднер заявила: „Наше бажання глибших відносин з Україною відображається не лише у діяльності, передбаченій для урядів і державних органів, а і у турботі про людей. Суттєво важливо зближувати наших людей, нашу молодь, наших студентів і громадські організації”.
 
Серед доповідачів семінару Міністр праці та соціальної політики Людмила Денисова, Голова підкомітету з питань державного соціального страхування, розвитку соціального партнерства та діяльності ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1102 | Додав: shtukarin | Дата: 2008-09-30

Джерело: Європейська програма Міжнародного фонду "Відродження"

Організаторами круглого столу оприлюднено результати 1-го етапу дослідження стосовно видачі віз громадянам України консульськими установами країн ЄС. Під час дослідження було з’ясовано  якість імплементації Угоди про спрощення оформлення віз між Україною та ЄС та її вплив на візову політику і практику країн ЄС, а також виявлено вплив розширення Шенгенської зони на умови міжлюдських контактів між Україною та новими країнами Шенгену.


Моніторинг видачі віз громадянам України консульськими установами країн Європейського Союзу було проведено зусиллями консорціуму громадських організацій та аналітичних центрів, що представляють Київ та шість обласних центрів України. Консорціум було створено у травні 2008 року ЦМКЗПУ за підтримки Європейської програми Міжнародного Фонду «Відродження» з метою систематичного дослідження ситуації з дотриманням прав громадян на свободу пересування, виявлення проблем т ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1214 | Додав: shtukarin | Дата: 2008-09-26

Джерело: Новини Представництва Європейської Комісії в Україні
 
25–26 вересня 2008 року Головне управління державної служби України та Адміністративний офіс програми Twinning в Україні за підтримки Кабінету Міністрів України та Європейської Комісії проводять Другу щорічну конференцію країн Чорноморського регіону з питань інструменту Twinning. Конференція відбудеться у приміщенні готелю „Опера”.
 
Інструмент Twinning – це спільна ініціатива Європейської Комісії, країн-членів ЄС та країн-партнерів, включаючи Україну. В рамках цього інструменту надається підтримка українським органам влади у сфері інституціональної розбудови шляхом обміну досвідом між державними службовцями. В контексті Європейської політики сусідства та Європейського інструменту сусідства та партнерства інструмент Twinning забезпечує підтримку реформ, що базуються на рішеннях, успішно реалізованих в країнах Центральної та Східної Європи. Цей інструмент ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1156 | Додав: shtukarin | Дата: 2008-09-23

Джерело: Новини Представництва Європейської Комісії в Україні
 
Стартував проект Європейської Комісії, спрямований на підтримку українських прикордонників у створенні належних умов тримання незаконних мігрантів та процедур поводження з ними (організація імплементатор – МОМ)
 
Ізмаїл (Одеська область) – 2 жовтня, Мостиська (Львівська область) – 8 жовтня, Чернівці (Чернівецька область) – 9 жовтня – Державна прикордонна служба України у партнерстві з Європейською Комісією (ЄК) проведе урочисті заходи з відкриття трьох пунктів тимчасового тримання мігрантів (час буде підтверджено). Серед поважних гостей церемонії будуть посадові особи Державної прикордонної служби України та Європейської Комісії.
 
З метою підвищення стандартів перебування незаконних мігрантів на території України, нові пункти тимчасового тримання мігрантів було відремонтовано й обладнано меблями, комп’ютерн ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1033 | Додав: shtukarin | Дата: 2008-09-23

Джерело: Урядовий портал

16 вересня вперше за час існування українських частин органів Україна – ЄС, утворених на виконання Угоди про партнерство та співробітництво, відбулося спільне засідання Української частини Комітету з питань співробітництва між Україною та ЄС, Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції та Української частини Комітету парламентського співробітництва між Україною та ЄС за спів-головування Віце-прем’єр-міністра України Григорія Немирі та Голови Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Бориса Тарасюка.

Виходячи з формату проведення спільного засідання в ньому взяли участь представники органів виконавчої влади України, народні депутати України з профільних комітетів Верховної Ради України, представники громадських організацій.

Проведення засідання у такому складі було ініційовано Віце-прем’єр-міністром Григорієм Немирєю з метою налаг ... Читати далі »

Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1065 | Додав: shtukarin | Дата: 2008-09-17

Джерело: Новини Представництва Європйської Комісії в Україні

22 вересня Міністерство регіонального розвитку та будівництва України і Європейська Комісія проведуть прес-конференцію для запуску фінансованого ЄС проекту “Підтримка сталого регіонального розвитку в Україні”.

Пан Василь Куйбіда, Міністр регіонального розвитку та будівництва і м-р Дірк Шубель, виконуючий обов’язки Голови Делегації Європейської Комісії в Україні, представлять проект на прес-конференції, яка відбудеться:

Дата: 22 вересня 2008 р.

Час: 14:30-16:00

Місце проведення: Готель “Русь”, вул. Госпітальна 4, Київ

Проект с бюджетом 6 млн. євро спрямований на підтримку Українських органів влади в удосконаленні політики регіонального розвитку та ефективного управління регіональним ростом.

Регіональний розвиток є основним напрямком політики Європейського Союзу. В Україні все більше загострюється проблема соціально-економічної нерівност ... Читати далі »

Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1251 | Додав: shtukarin | Дата: 2008-09-17

 
Гості Вечірньої Свободи: голова наглядової ради Фундації «Суспільність» Олег Рибачук та директор міжнародних програм Українського центру економічних і політичних досліджень ім. О. Разумкова Валерій Чалий

Роман Скрипін: Хоча саміт «Україна-ЄС» і перенесли в останній момент з Евіана до Парижа, це його не зробило результативнішим. Його підсумки прісні, як водичка. Власне, Евіан без газу.

Нічим конкретним, крім добрих слів та оприлюднення планів щодо майбутньої угоди, він не закінчився. Оптимісти говорять: уже непогано.

Власне, гарне обличчя у Парижі намагався зберігати і Президент Віктор Ющенко.

Песимісти твердять: іншого очікувати було й годі, звертаючи увагу на чутливість європейської перспективи щодо внутрішньої української перманентної кризи.

Про це не говорили в Парижі вголос, а було публічно: якою буде ... Читати далі »

Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1329 | Додав: shtukarin | Дата: 2008-09-17


15 вересня ц.р. у Брюсселі Міністр закордонних справ України Володимир Огризко провів зустріч з Міністром закордонних справ Фінляндської Республіки – Головуючим в ОБСЄ Алексом Стубом.
 
Міністри обговорили комплекс заходів, яких необхідно вжити ОБСЄ, а також ЄС, ООН, іншими міжнародними організаціями для якнайшвидшого відновлення миру, безпеки і стабільності на Кавказі, зокрема в Грузії. У цьому зв’язку міністри були солідарними в питанні необхідності виведення військ з території Грузії, повернення біженців і відновлення економіки цієї країни. Враховуючи особливі відносини між Україною та Грузією, Головуючий в ОБСЄ А.Стуб висловив сподівання на вагомий внесок України у врегулювання ситуації у Грузії.
 
Предметом уваги міністрів була також ситуація щодо Придністровського врегулювання. Сторони в ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1021 | Додав: shtukarin | Дата: 2008-09-17

« 1 2 ... 6 7 8 9 »
Вхід на сайт
Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Друзі сайту
 
Database of the University Association for Contemporary European Studies
 
 
 
 
 

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright UESA © 2024Конструктор сайтів - uCoz