Вівторок, 2024-04-23, 12:02 PM
Українська асоціація європейських студій
Вітаємо Гість | RSS
Меню
Новини за темами
Офіційні повідомлення [5]
Повідомлення від Президента та Правління УАЄС
Обласні осередки [4]
Новини від обласних осередків УАЄС
Новини проектів [24]
Повідомлення щодо проектів УАЄС
Події в Європі [62]
Новини з Європейського Союзу
Україна та ЄС [81]
Новини євроінтеграції
Євростудії [32]
Цікаві події, оголошення
Експертиза [8]
Громадська експертиза УАЄС
Наше опитування
Коли Україна підпише нову угоду з ЄС?
Всього відповідей: 73
Головна » Україна та ЄС
Міністерство закордонних справ України здійснює системну роботу з проведення консультацій про дотримання консульськими посадовими особами країн-членів Євросоюзу положень угоди про спрощення оформлення віз, а також із започаткування діалогу про запровадження безвізового режиму для громадян України.

Про це повідомив сьогодні на брифінгу речник МЗС України Василь Кирилич.

Він нагадав, що такі консультації вже проведено з Італією та Іспанією.

Також минулого тижня були проведені консультації з консульсько-правових питань з Австрійською Республікою. За словами В.Кирилича, австрійська сторона погодилась опрацювати питання щодо підготовки до запровадження безвізового режиму для громадян України.

В свою чергу українська сторона передала делегації Австрії пакет документів про основні порушення, які мають місце при одержанні австрійських віз громадянами України.

Крім того, австрійська сторона погодилася розглянути угоду про безвізові поїздки для ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 966 | Додав: newsmaker | Дата: 2008-12-09 | Коментарі (0)

Великобританія підтримує майбутнє членство України в Європейському Союзі за умови, якщо Київ виконає всі необхідні критерії. Про це заявила британський міністр у справах Європи Керолайн Флінт, яка перебуває з візитом в Україні, після зустрічі з заступником міністра закордонних справ України Костянтином Єлисєєвим. 

«Через нашу партнерську роботу і через наш голос у ЄС ми і надалі будемо підтримувати прагнення України щодо членства у ЄС. 2009 рік стане чудовою можливістю продовжити цю тенденцію і рухатися далі в цьому напрямку», – сказала вона. 

За словами Флінт, у ході візиту під час зустрічей з керівництвом України обговорювалися питання майбутньої співпраці двох країн: «Необхідно визначити напрямки, де ще слід попрацювати, де ще можна укріпити позицію України. Ще важливіше видати такі результати, які приведуть до кінцевої мети, тобто членства в ЄС». 

Британський міністр вважає, що Україна і Велика Британія могли б і надалі працювати в напрямку зміц ... Читати далі »

Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 970 | Додав: newsmaker | Дата: 2008-12-03 | Коментарі (0)

У ході консультацій з питань поглиблення співробітництва між Україною та Європейським Союзом, які відбуваються 3–5 грудня ц. р. у Брюсселі, єесівська сторона підтвердила свій намір щодо практичної підтримки ініціатив Президента України Віктора Ющенка, спрямованих на підвищення надійності та безпеки постачання та транзиту газу і нафти з використанням української інфраструктури. Про це повідомив Уповноважений Президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський. 

«Враховуючи висновки ТЕО, виконаного на замовлення СП «Сарматія», в ЄК позитивно оцінюють перспективи спільної реалізації проекту Євро-Азійського нафтотранспортного коридору на базі аверсного використання українського нафтопроводу Одеса-Броди. У цьому контексті досягнуто попередньої домовленості щодо підготовки найближчим часом спільних заходів зацікавлених сторін щодо практичного використання цього проекту». 

Як зазначив Б.Соколовський, Європейська комісія зацікавлена в ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 930 | Додав: newsmaker | Дата: 2008-12-03 | Коментарі (0)

Передбачити державне фінансування на 2009 рік для українських друкованих та електронних засобів масової інформації за кордоном – з таким проханням звернулися учасники Днів діаспори в Україні до Президента, прем’єр-міністра України та голови бюджетного комітету Верхової ради України. Підтримка закордонних українських ЗМІ має стати одним з перших кроків до зміни державної політики України щодо закордонного українства, яку ініціювала Європейська Асоціація Українців. 

У зверненні, прийнятому учасниками Днів діаспори в Україні, зазначається, що кожна держава зобов’язана підтримувати інформаційний простір як у межах країни, так і поза її кордонами. Однак відсутність відповідної державної політики України завдає значної економічної та політичної шкоди іміджу нашої держави та стримує інтеграцію України в Європу. 

Як приклад вдалої державної політики щодо закордонних ЗМІ наводиться діяльність Росії, яка щороку виділяє мільйони доларів на підтримку газет співвітчиз ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1255 | Додав: newsmaker | Дата: 2008-12-03 | Коментарі (0)

Єврокомісія розпочала переговори з Україною і Молдовою щодо входження до Енергетичного Співтовариства. Офіційне повідомлення про це вчора надійшло з прес-офісу Єврокомісії. 

За оцікою Єврокомісії, перший раунд таких переговорів, що відбувся 25-26 листопада у Відні, завершився успішно. Обидві країни продемонстрували тверде бажання приєднатися до Енергетичного Співтовариства, підготуватися до імплементації відповідного законодавства Євросоюзу та впровадити необхідні реформи на енергетичному ринку. 

Українську делегацію на переговорах очолював заступник міністра палива та енергетики Сергій Павлуша, європейську сторону очолював заступник директора профільного Директорату Єврокомісії Фабрізіо Барбасо (Fabrizio Barbaso). В переговорах взяли участь представники головуючої в Енергетичному Співтоваристві Албанії та Секретаріату цієї організації, яка поєднує Євросоюз з країнами Південно-Східної Європи у питаннях енергетичної політики. 

Україна і Молдова пред ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 946 | Додав: newsmaker | Дата: 2008-11-27 | Коментарі (0)

Дипломати Німеччини і Франції шукають формулювання, які дозволять знайти компроміс у питанні євроатлантичної інтеграції України і Грузії.

Про це, зокрема, йшлося на засіданні німецько-французької Ради з питань безпеки, повідомляє мюнхенське видання Süddeutsche Zeitung із посиланням на свої джерела у дипломатичних колах. 

У цій зустрічі брали участь міністри оборони і закордонних справ двох країн, а також високопоставлені представники збройних сил. 

Надання ПДЧ Україні і Грузії, за інформацією SZ, - одна з центральних тем міністерських консультацій. Також на порядку денному - розробка нової європейської стратегії безпеки. 

На зустрічі міністрів закордонних справ на початку грудня, на якій ітиметься про надання ПДЧ для України і Грузії, Париж і Берлін хочуть виступити зі спільною позицією. 

Французькі і німецькі дипломати готують відповідь на противагу наполегливим вимогам США, Польщі і Балтійських країн пришвидшити інтеграцію Києва і Т ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 964 | Додав: newsmaker | Дата: 2008-11-26 | Коментарі (0)

29 листопада відбудеться одноденний захід для представників громадських організацій, органів студентського самоврядування, молодих лідерів та активістів, присвячений програмі Youth in Action («Молодь в дії»).

29 листопада у G-Club (Global Logic) (вул. Боженка, 86-Д, біля ст. м. «Палац Україна»)відбудеться одноденний захід для представників громадських організацій, органів студентського самоврядування, молодих лідерів та активістів, присвячений програмі Youth in Action («Молодь в дії»).

Під час події відбудеться презентація програми «Молодь в дії» ЄС (www.yia.org.ua), буде запропоноване навчання щодо підготовки та написання проектів міжнародних молодіжних обмінів.

На презентації можна буде ознайомитися з можливостями, які пропонує програма «Молодь в Дії» (міжнародні обміни для молоді, тренінги та семінари, Європейська волонтерська служба). Учасники дізнаються про пріоритети, цільову груп ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1298 | Додав: newsmaker | Дата: 2008-11-24 | Коментарі (0)

Про це сьогодні заявив Заступник Генерального Директора Генерального Директорату Європейської Комісії з питань зовнішніх зносин Хью Мінгареллі під час Одинадцятого засідання Комітету з питань співробітництва між Україною та ЄС у Києві. 

“Цього року Україна досягла надзвичайного прогресу на шляху наближення до ЄС”, - наголосив Хью Мінгареллі. - “Україна є одним з найбільш важливих сусідів та партнерів Європейського Союзу. У Європейського Союзу є чітке бажання наблизити Україну до ЄС”. 

Він закликав Україну активно просуватися шляхом амбітної економічної інтеграції до ЄС та заявив, що “буде зроблено усе можливе для усунення тарифних та нетарифних перешкод для того, щоб українські компанії могли вільно торгувати та робити інвестиції на європейському ринку, та щоб цей процес відбувався і в зворотньому напрямку”. 

“Ми хочемо, щоб українські норми та стандарти відповідали європейським”, - зауважив Хью Мінгареллі. 

Він пі ... Читати далі »

Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1041 | Додав: newsmaker | Дата: 2008-11-20 | Коментарі (0)

  18 листопада ц.р. у м.Вільнюс заступник міністра закордонних справ України К.Єлісєєв зустрівся з Міністром закордонних справ Литовської Республіки П.Вайтєкунасом.
 
 У ході зустрічі було обговорено актуальний стан і перспективний порядок денний двосторонніх відносин, взаємодію двох країн щодо актуальних питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.
 
  Міністр закордонних справ Литви підтримав надання Україні чіткої перспективи членства в ЄС, а також поступової інтеграції України до НАТО.
 
  Сторони позитивно оцінили динаміку торговельно-економічного співробітництва та домовилися про проведення чергового засідання Міжурядової Українсько-Литовської комісії з питань торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва, а також бізнес-форуму підприємців двох країн.
 
 П.Вайтєкунас поінформував про участь Президента Литви Валдас ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 982 | Додав: newsmaker | Дата: 2008-11-19 | Коментарі (0)

The EU and Ukraine on Wednesday (29 October) launched talks on allowing Ukrainian citizens to travel visa-free to the EU, with Kiev hoping to finalise the process by 2012, but Brussels reluctant to commit to a specific date.

This is "really a very remarkable event" for EU-Ukraine relations, Ukrainian foreign minister Volodymyr Ogryzko told journalists in Brussels.
 
"For us, it is absolutely clear that this [achieving visa-free travel to the EU for Ukrainians] should be done not in decades but in years: it is essentially important to finish this process before 2012," when Ukraine will together with Poland host the next European football championship, he added.

Ukraine itself granted visa-free travel to passport holders from 25 EU states in 2005 to attract visitors for the Eurovision song contest finals in Kiev, extending the deal to Bulgaria and Romania in January 2008.

"I am sure we will be done within four years because both side ... Читати далі »

Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1100 | Додав: newsmaker | Дата: 2008-11-03 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 »
Вхід на сайт
Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Друзі сайту
 
Database of the University Association for Contemporary European Studies
 
 
 
 
 

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright UESA © 2024Конструктор сайтів - uCoz