П`ятниця, 2024-04-19, 9:10 AM
Українська асоціація європейських студій
Вітаємо Гість | RSS
Меню
Новини за темами
Офіційні повідомлення [5]
Повідомлення від Президента та Правління УАЄС
Обласні осередки [4]
Новини від обласних осередків УАЄС
Новини проектів [24]
Повідомлення щодо проектів УАЄС
Події в Європі [62]
Новини з Європейського Союзу
Україна та ЄС [81]
Новини євроінтеграції
Євростудії [32]
Цікаві події, оголошення
Експертиза [8]
Громадська експертиза УАЄС
Наше опитування
Коли Україна підпише нову угоду з ЄС?
Всього відповідей: 73
Головна » 2008 » Жовтень » 6 » Громадянське суспільство в майбутній угоді
Громадянське суспільство в майбутній угоді
10:23 PM
Джерело: Європейська програма Міжнародного фонду "Відродження"

Угода про асоціацію між Україною та ЄС має передбачати створення двосторонньої інституції Україна - ЄС на рівні організацій громадянського суспільства – такою є пропозиція авторів аналітичної доповіді “Громадянське суспільство в Угоді про асоціацію між Україною та ЄС”. Доповідь підготовлено в рамках роботи Громадської ради при Українській частині комітету з питань співробітництва між Україною та ЄС за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”.

 
Угода про асоціацію між Україною та ЄС має передбачати створення двосторонньої інституції Україна - ЄС на рівні організацій громадянського суспільства – такою є пропозиція авторів аналітичної доповіді “Громадянське суспільство в Угоді про асоціацію між Україною та ЄС” (http://eu.prostir.ua/files/1222945804424/civil%20society%20in%20EU-Ukraine%20association%20agreement.pdf). Доповідь підготовлено в рамках роботи Громадської ради при Українській частині комітету з питань співробітництва між Україною та ЄС за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”.
 

 
На думку авторів доповіді, Угода про асоціацію між Україною та ЄС не повинна обмежуватися лише спеціальним розділом, присвяченим громадянському суспільству, а має також містити відповідні положення у різних розділах, що дозволить відобразити наскрізний характер теми громадянського суспільства. У такому вигляді Угода про асоціацію не просто сприятиме поглибленню відносин між Україною та ЄС на рівні організацій громадянського суспільства, а також надасть організаціям громадянського суспільства важелі контролю та впливу щодо виконання угоди та зможе стати інструментом розвитку громадянського суспільства України. Рекомендації доповіді ґрунтуються на аналізі міжнародної договірної практики ЄС щодо залучення громадянського суспільства та практик співпраці між громадянськими суспільствами ЄС і третіх країн, а також з врахуванням потенціалу організацій громадянського суспільства України та ЄС сьогодні.
 
Одночасно звертаємо Вашу увагу на те, що на порталі “Європейський простір” є окрема сторінка, присвячена переговорному процесу між Україною та Європейським Союзом щодо Угоди про асоціацію: http://eu.prostir.ua/themes/ua-eu.html, де можна знайти багато цікавої і корисної інформації до теми. Створення сторінки є частиною проекту "Підвищення прозорості переговорного процесу щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС", що здійснюється Європейською програмою Міжнародного фонду "Відродження" у партнерстві з Делегацією України для участі у переговорах з ЄС щодо укладення нового базового договору між Україною та ЄС.
 
На даній сторінці можна ознайомитися із завданнями та пріоритетами проекту та отримати детальну інформацію про заходи, що  здійснюються в рамках проекту. На сторінці також розміщена підбірка матеріалів щодо переговорного процесу, підготовлена експертами Європейської програми МФВ (серед яких, аналіз доступності та змістовності інформації про переговори щодо укладення нової угоди з ЄС на українських офіційних інтернет – ресурсах), матеріали про переговори, що розміщені на сайтах органів державної влади, підбірка матеріалів у ЗМІ щодо переговорного процесу та різних аналітичних матеріалів до теми.

Додаток:

Доповідь

Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1086 | Додано: shtukarin | Рейтинг: 0.0/0 |
Загалом коментарів: 0
Only registered users can add comments.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Календар новин
«  Жовтень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук
Друзі сайту
 
Database of the University Association for Contemporary European Studies
 
 
 
 
 

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright UESA © 2024Конструктор сайтів - uCoz