П`ятниця, 2024-04-26, 9:42 PM
Українська асоціація європейських студій
Вітаємо Гість | RSS
Меню
Новини за темами
Офіційні повідомлення [5]
Повідомлення від Президента та Правління УАЄС
Обласні осередки [4]
Новини від обласних осередків УАЄС
Новини проектів [24]
Повідомлення щодо проектів УАЄС
Події в Європі [62]
Новини з Європейського Союзу
Україна та ЄС [81]
Новини євроінтеграції
Євростудії [32]
Цікаві події, оголошення
Експертиза [8]
Громадська експертиза УАЄС
Наше опитування
Коли Україна підпише нову угоду з ЄС?
Всього відповідей: 73
Головна » Україна та ЄС
Польсько-шведська ініціатива Східного партнерства насправді має допомогти Україні у питанні досягнення критеріїв членства в ЄС. Про це заявив на підсумковій прес-конференції міністр закордонних справ України Володимир Огризко.

За його словами, "ми йдемо паралельним шляхом" - працюємо над Угодою про асоціацію, реалізацію якої розпочнемо ще до того, як вона буде ратифікована у парламентах країн ЄС, і використаємо додатковий інструмент наближення до ЄС, яким є ініціатива Східного партнерства. 


В.Огризко зауважив, що Європейська політика сусідства, яка передбачає певні механізми і певну допомогу для країн, які знаходяться поряд з ЄС, нам не підходить. "Те що запропонували поляки і шведи, суттєво відрізняється від цієї політики сусідства в тому розумінні, що вона допоможе нам до певної міри від неї дистанціюватись, бо цей формат не для України як для майбутнього члену ЄС. Але з іншого боку, ця ініціатива дасть можливість використовувати ресурси, які виділяю ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1074 | Додав: newsmaker | Дата: 2008-12-26 | Коментарі (0)

18 грудня у Брюсселі відбулася 7-ма тристороння зустріч Україна - Молдова - Європейська Комісія з питань митного та прикордонного співробітництва. Делегації сторін очолювали Спеціальний представник України з питань придністровського врегулювання Віктор Крижанівський, Заступник Міністра закордонних справ Молдови Євгенія Кіструга та керівник відділу „Україна, Молдова, Білорусь” ГД „Зовнішні зносини” Європейської Комісії Джон К’єр. 

У зустрічі також взяли участь представники в ЄС України А.Веселовський та Молдови Д.Чуйба, представники причетних міністерств і відомств України та Республіки Молдова, структурних підрозділів ЄК та Генерального секретаріату Ради ЄС, Місії ЄС з прикордонної допомоги Україні та РМ (EUBAM). 

У рамках порядку денного зустрічі було здійснено загальну оцінку ситуації на українсько-молдовському кордоні, зокрема, функціонування митного режиму, обміну митною інформацією, демаркації кордону, попередження та боротьби з корупцією, використан ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1109 | Додав: newsmaker | Дата: 2008-12-19 | Коментарі (0)

Президент Франції Ніколя Саркозі закликав країни ЄС виділити Україні 1,7 млрд євро на боротьбу з кризою. 

Він також заявив, що в цьому питанні країни ЄС мають продемонструвати таку ж одностайність, як і при виділенні допомоги у 22 млрд євро для Угорщини. 

За словами Саркозі, ЄС маэ також розглянути подібну можливість і для країн Балтії. 

Джерело: ea-ua.info


 

Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1030 | Додав: newsmaker | Дата: 2008-12-19 | Коментарі (0)

Європейська комісія готова надати Україні наступного року бюджетну підтримку на розвиток сфери енергоефективності в розмірі 70 млн. євро. В рамках домовленостей найближчим часом буде розглянуто питання щодо проведення спільного семінару з розробки та впровадження енергетичних стандартів, нормування питомих витрат паливно-енергетичних ресурсів, а також створення системи моніторингу енергоспоживання. 

Про це на зустрічі з Головою НАЕР Ігорем Черкашиним повідомив керівник третього відділу програм допомоги (енергозбереження та відновлювальні джерела) представництва Європейської комісії в Україні Ханс Райн. Він зазначив, що кошти будуть направлятись за умови виконання Урядом України зустрічних зобов’язань, наприклад зниження показника енергоємності ВВП за встановлений період. 

Планується, що фінансування буде здійснюватись за показниками, які були визначені спільною робочою групою представників Європейської Комісії, НАЕР, Мінекономіки, НКРЄ, Мінфін. 

Да ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1064 | Додав: newsmaker | Дата: 2008-12-18 | Коментарі (0)

Чехія, яка з січня головуватиме в Євросоюзі, має намір підтримувати і розвивати контакти зі східними сусідами, серед яких і Україна.

Про це розповів міністр закордонних справ Чехії Карел Шварценберг у інтерв’ю "Німецькій хвилі".

Щоправда, говорячи про зближення з країнами Східної Європи, він не має на увазі членство України в ЄС. 

"До цього ще дуже далеко, боюсь, дуже-дуже далеко. Проте я гадаю, в наших інтересах зберігати цю перспективу", - сказав Шварценберг. 

"Це своєрідний двигун реформ, це справжня мотивація. І для західних, і для східних держав ця перспектива є найсильнішою мотивацією для впровадження необхідних реформ", - додав він. 

Міністр закордонних справ Чехії наголосив, що йдеться не про доброчинність, а діяльність в інтересах самого Європейського Союзу. 

У його ж інтересах і подальша співпраця та діалог з Росією, яка є не лише головним енергопостачальником ЄС, а й учасником дискусії з безпеки. 

При цьому, з ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 999 | Додав: newsmaker | Дата: 2008-12-16 | Коментарі (0)

Поляки просуватимуть запровадження безвізового режиму між країнами Шенгенської зони та Україною, а також відкриття ринків праці країн ЄС для українців. Принаймні це пообіцяв глава польського МЗС Радослав Сікорський після першої спільної Ради міністерств закордонних справ Польщі та України.
«Східне Партнерство» ЄС та стратегічні відносини, що поєднують Польщу та Україну, у середу обговорили у Варшаві глава польської дипломатії Радослав Сікорський та міністр закордонних справ України Володимир Огризко.

Сікорський підкреслив під час спільної прес-конференції у приміщенні МЗС, що Польщу та Україну поєднують «інтенсивні та дружні стосунки». Як він запевнив, наша країна підтримує устремління України на вступ до євроатлантичних структур.

Глава польського МЗС також зазначив, що Україна – найбільша країна серед тих, яких стосується «Східне Партнерство» ЄС – спільна польсько-шведська ідея.

На початку грудня Європейська Комісія прийняла ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1130 | Додав: newsmaker | Дата: 2008-12-12 | Коментарі (0)

Під час візиту до Брюсселя Міністр МНС Володимир Шандра зустрівся з Президентом Комітету регіонів Євросоюзу Люком Ван ден Бранде. Під час зустрічі Міністр наголосив, що сьогодні для України надзвичайно актуальною є проблема утилізації надлишкових озброєнь. В.Шандра навів приклад унікальної операції щодо очищення від боєприпасів території 275-ї артбази у селі Новобогданівка Запорізької області, яку тиждень тому повністю закінчило МНС. За словами українського урядовця, зараз Україна зацікавлена у залученні допомоги від ЄС у виконанні проектів знищення надлишкових та застарілих боєприпасів. 

Володимир Шандра та Люк Ван ден Бранде також обговорили ініціативу ЄС щодо Східного партнерства, озвучену 3-го грудня цього року. За словами українського Міністра, серпневі події на Кавказі яскраво продемонстрували, що ЄС повинен відігравати більш активну стабілізуючу роль у регіоні, зміцнюючи безпеку, стабільність, сприяючи економічному процвітанню та поширенню спільних європе ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1052 | Додав: newsmaker | Дата: 2008-12-12 | Коментарі (0)

Міністерство закордонних справ України схвалює рішення Ради міністрів Євросоюзу про початок військової морської операції ЄС «Атланта» для боротьби з піратством біля берегів Сомалі. 

«У зв'язку з важливим полiтичним, економiчним i гуманiтарним значенням цiєї операцiї Україна в дiалозi з ЄС розглядає можливi форми свого залучення до неї», – повiдомляє прес-служба МЗС.


Операцiя ЄС є важливою складовою зусиль мiжнародного спiвтовариства, спрямованих на змiцнення безпеки мореплавання та запобiгання й протидiї пiратству, яке призвело до захоплення багатьох цивiльних суден i значних економiчних збиткiв, зазначає відомство.

Вчора Європейський Союз офіційно розпочав свою антипіратську місію: до берегів Сомалі відправили шість військових кораблів.

Військово-морська група під командуванням британського віце-адмірала Філіпа Джонса замінить ескадру НАТО, яка перебуває в цьому регіоні з жовтня.

До завдання кораблів ЄС входить супровід торговельн ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1109 | Додав: newsmaker | Дата: 2008-12-10 | Коментарі (0)

7-8 грудня Віце-прем’єр-міністр України у справах європейської та міжнародної інтеграції Григорій Немиря взяв участь у міжнародній конференції “Європейські можливості для України – майбутнє Східного партнерства”. 

Вчора на початку свого виступу Григорій Немиря наголосив, що “в умовах світової фінансової кризи поглиблення європейської інтеграції є одним з найважливіших засобів її подолання”. 

“Україна потребує більше Європи. І це те, що ЄС готовий сьогодні дати Україні”, - підкреслив він. 

Григорій Немиря відзначив наявні труднощі процесу розширення ЄС. Він наголосив, що розуміючи ці труднощі, Україна не виступає за штучне прискорення процесу інтеграції до ЄС, але водночас не підтримує його штучне уповільнення. 

Обговорюючи офіційно оприлюднену Комунікацію Європейської Комісії щодо ініціативи східного партнерства, Григорій Немиря зупинився на основних перевагах цієї ініціативи. Серед них він, зокрема, відзначив важливість укладення угод про а ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 981 | Додав: newsmaker | Дата: 2008-12-09 | Коментарі (0)

Цю думку, намагалася донести до журналістів голова Чернігівської обласної ради, віце-президент Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Наталія Романова. У минулу п’ятницю на запрошення Чернігівського прес-клубу реформ вона взяла участь в прес-конференції для журналістів в рамках “круглого столу” на тему: “Чому впливові міжнародні організації побоюються мати справу з Україною?”. 

Наталія Андріївна зупинилася на основних підсумках своєї участі в засіданні Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи та “круглому столі” присвяченому проблемам територіальних автономій в Європі. Згадані заходи відбувалися 1-2 грудня цього року в Страсбурзі. Зокрема, вона повідомила, що серед інших на Конгресі було піднято питання екології Карпатського регіону. І їй приємно, що розгляд саме цієї актуальної теми знайде своє продовження на спеціальній міжнародній конференції під егідою Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, що о ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1409 | Додав: newsmaker | Дата: 2008-12-09 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 9 »
Вхід на сайт
Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Друзі сайту
 
Database of the University Association for Contemporary European Studies
 
 
 
 
 

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright UESA © 2024Конструктор сайтів - uCoz