Вівторок, 2024-03-19, 11:07 AM
Українська асоціація європейських студій
Вітаємо Гість | RSS
Меню
Новини за темами
Офіційні повідомлення [5]
Повідомлення від Президента та Правління УАЄС
Обласні осередки [4]
Новини від обласних осередків УАЄС
Новини проектів [24]
Повідомлення щодо проектів УАЄС
Події в Європі [62]
Новини з Європейського Союзу
Україна та ЄС [81]
Новини євроінтеграції
Євростудії [32]
Цікаві події, оголошення
Експертиза [8]
Громадська експертиза УАЄС
Наше опитування
Коли Україна підпише нову угоду з ЄС?
Всього відповідей: 73
Головна » Події в Європі
Європейський Союз запропонує подвоїти фінанси Міжнародного валютного фонду для допомоги країнам, які найбільш постраждали від фінансової кризи.

Як передає власний кореспондент УНІАН у Брюсселі, про це заявив пізно ввечері 19 березня на прес-конференції по завершенні першого дня засідання Європейської Ради прем’єр-міністр головуючої у ЄС Чехії Мірек Тополанек. 

“Ми погодилися пропонувати збільшення коштів МВФ, можливо, навіть, зможемо досягнути подвоєння”, - сказав він. 

За його словами, ця пропозиція стане однією з багатьох інших, з якими Євросоюз планує виступити на саміті “Великої двадцятки” у Лондоні 2 квітня.

Джерело: ea-ua.info


Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1469 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-03-23 | Коментарі (0)

У четвер у бельгійській столиці починається саміт ЄС. Глави держав і урядів країн Європейського союзу радитимуться щодо протидії фінансовій та економічній кризі та узгоджуватимуть свої позиції. Саміт ЄС, що починається сьогодні у Брюсселі, стане своєрідною підготовкою до саміту «великої двадцятки», що відбудеться на початку квітня у Лондоні. 

Керівники держав і урядів країн Європейського союзу обговорюватимуть програми заходів, спрямованих на стимулювання економік країн спільноти, способи реформування світової фінансової системи та можливу допомогу державам-новачкам ЄС, які найбільше потерпають від кризи. 

Президент Європейської комісії Жозе-Мануель Баррозу напередодні саміту ЄС наголосив, що настала пора активних дій. «Наші громадяни хочуть не промов, а дій. Їм потрібна не жестикуляція, а перетворення», - сказав Баррозу. 

«Вибухонебезпечна суміш» 

Прем’єр-міністр Люксембургу Жан-Клод Юнкер напередодні зустрічі в бельгійській столиці застері ... Читати далі »
Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1520 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-03-19 | Коментарі (0)

Європейський омбудсмен презентував Інтернет-портал, за допомогою якого громадянам Євросоюзу буде легше подавати скарги щодо порушення їхніх прав. Інтернет-путівник для громадян ЄС уже працював у тестовому режимі кілька місяців і за цей час його послугами скористалися 5 тисяч осіб. 

За словами європейського омбудсмена Нікіфороса Діамандоуроса, три чверті усіх скарг, що він щорічно отримує від громадян ЄС, не належать до його юрисдикції. За допомогою ж нової сторінки, яка є доступною 23 мовами країн Євросоюзу, скарги можна буде краще сортувати. До того ж, цей Інтернет-портал є своєрідним електронним путівником, у якому громадяни ЄС та неурядові організації зможуть знайти інформацію щодо того, яким чином краще вирішити їхні проблеми. Адже не завжди варто скаржитися, у деяких випадках краще подавати петиції, зауважує Нікіфорос Діамандоурос. 

Щорічно європейський омбудсмен отримує три тисячі скарг. Втім, він уповноважений розглядати лише ті, які стосуються пор ... Читати далі »
Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1660 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-03-19 | Коментарі (0)

Рада Європи вважає, що аби гарантувати рівноправність, жінок у європейській політиці має бути принаймні 40 відсотків. Нині ж ця частка не перевищує й 20 відсотків. У Німеччині й Франції дослділи причини цього. Саме часткою на рівні приблизно 20 відсотків представлено слабку стать у політиці Німеччини та Франції. Попри це ці країни вважають «мотором ЄС» у справі рівноправ’я жінок і чоловіків у політиці. 

Впливовий паризький інститут Ifop вирішив дізнатися, що думають про жінок у політиці прості француженки та німкені. Зрештою, в Німеччині з осені 2005 року уряд очолює жінка, канцлер Анґела Меркель. У Франції навесні 2007-го в останній тур президентських виборів вперше вийшла також жінка, Сеґолен Руаяль. Ці обидві жінки-політики – вершина айсберга, що має однак дуже вузьке підґрунтя, вважають дослідники. Соціологи опитали по тисячі жінок у Франції та Німеччині. Виявилося, що як француженки, так і німкені в один голос твердять – обом країнам не вистачає жінок-політ ... Читати далі »
Категорія: Події в Європі | Переглядів: 2069 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-03-18 | Коментарі (0)

Минулого тижня у м. Каховка Херсонської області відбувся дводенний семінар для учнівської молоді міста в рамках проекту «Знання про Європу - молодь як ініціатор змін», що реалізується в області громадською організацією Молодіжний центр регіонального розвитку за підтримки міжнародного фонду "Відродження". 

Під час дводенного семінару, старшокласники розробляли статути діяльності шкільних євроклубів, вирішували складні питання щодо технічного оснащення клубу та взаємодії із шкільною та міською адміністраціями. Учні виробляли стратегію щодо визначення відмінностей та спільних рис між українцями та європейцями. У вигляді малюнків вони відображали українську дійсність та європейську сучасність. 

За результатами роботи діти показала високі знання про європейську культуру та майже повну її відсутність на території України. Фотокопії малюнків складатимуть окрему частину проекту та згодом будуть направлені до відповідних місцевих органів влади під назвою «Життя у ... Читати далі »
Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1546 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-03-18 | Коментарі (0)

Майже 120 делегатів із 28 країн беруть участь у дводенній Європейській конференції з питань молоді у Празькому Конгрес-центрі, яку відкрив міністр освіти, молоді та спорту головуючої у ЄС Чехії - Андрей Лішка. Основна мета цього заходу полягає в тому, щоб сприяти розвитку волонтерства та неформальної освіти молоді. 

На прес-конференції міністр Лішка заявив, що волонтерство має стати темою для Європейського року: "Уряд Чехії дуже цінує, що Європейська Комісія відповіла на численні ініціативи європейських молодіжних об'єднань, а також приступила до роботи задля оголошення 2011 року Європейським роком волонтерства. Цей крок буде сприяти підвищенню поінформованості про волонтерство як тих, хто хотів би брати участь в добровільній роботі, а також тих, хто залучає волонтерів до своєї діяльності". 

Під час зустрічі буде створено п'ять робочих груп, що включатимуть учасників у відповідності з їх особистим перевагам. Ярмарок кращих практик, що дозволить учасник ... Читати далі »

Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1339 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-03-13 | Коментарі (0)

2-3 березня Європейська Комісія провела конференцію, що засвідчила як ЄС підтримує креативність та інновації через фінансування міжнародних проектів. У рамках конференції було проведено виставку результатів 20 визначних проектів з усієї Європи, які продемонстрували, що допомога Євросоюзу значно сприяє успіхові проектів. 

Учасники конференції також обговорювали можливості подальшого розвитку проектів навіть після закінчення початкової фінансової підтримки – шляхом забезпечення більшої тривалості проектів або досягнення відчутних результатів. 


Такими результатами можуть бути створення тривалого партнерства між організаціями з різних країн, публікація нових навчальних посібників, експертних досліджень або випуск DVD-дисків із художніми роботами. 

Єврокомісія також запустить нову Інтернет-платформу – EVE (Espace Virtuel d’Echange – Віртуальний простір для обміну) – для легкого доступу до результатів і деталей численних проектів у сферах освіти, культури, молоді та г ... Читати далі »
Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1426 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-03-11 | Коментарі (0)

Міністри з питань економіки та фінансів ЄС досягли компромісу щодо можливості застосування зменшеної ставки ПДВ на ряд послуг. 

Відповідне рішення було схвалено на засіданні Ради міністрів 10 березня. 

В ході засідання міністри дійшли висновку, що застосування знижених ставок ПДВ, в залежності від ситуації, може мати як позитивний, так і негативний ефект. У зв’язку з цим, міністри домовилися, що країни-члени ЄС повинні мати право запроваджувати зменшені ставки ПДВ на постійній основі. Міністри також визначили сфери послуг, на які можуть розповсюджуватися знижені ставки ПДВ. До них, зокрема, були віднесені послуги з ремонту велосипедів, взуття, шкіряних виробів, одягу, послуги з прибирання в будинках та мийки вікон, послуги з догляду за хворими та дітьми, перукарські послуги, ресторанний бізнес. 

На сьогодні країни-члени ЄС мають застосовувати ставку податку на додану вартість не менше ніж 15%. Відповідно до схваленого міністрами рішення, ставка ... Читати далі »

Категорія: Події в Європі | Переглядів: 2106 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-03-11 | Коментарі (0)

Зайвих грошей немає, і мізерними обсягами фінансової допомоги Україні слід поділитися з біднішими країнами — так здавалося ще три місяці тому, тепер же ЄС готовий щедро фінансувати інфраструктурні проекти в Україні. Несподівана щедрість європейців викликана боязню колапсу всієї економіки України. ЄБРР уже висловив стурбованість, що через кризу проєвропейські реформи в колишніх країнах СРСР будуть повернуті назад, і пообіцяв Україні 494 млн. €, — повідомляє тижневик «Власть денег». 

«Україна не може претендувати на звання надійного партнера, всі схеми освоєння допомоги непрозорі і не піддаються контролю, — говорить Василь Юрчишин, директор економічних програм Центру Разумкова. — Але ЄС потребує стабілізації ризиків, тому гроші нам, звичайно, даватимуть. Інше питання — на яких умовах?». 

«Донори прагнутимуть передавати ресурси незалежним інститутам, в списку їхнії переваг напевно опиняться „локальні проекти”, — переконаний Василь Юрчишин. — Бо стратегія ... Читати далі »

Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1382 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-03-10 | Коментарі (0)

Єврокомісія закликає лідерів ЄС продовжити скоординовані дії для подолання економічної кризи. 

Про це заявив вчора на брифінгу Президент Єврокомісії Жозе Баррозу, представляючи комюніке для Європейської Ради, засідання якої відбудеться 19-20 березня. 

“Європейська Рада має надіслати чіткий сигнал громадянам, підприємствам та світ. Так, з кризи вийти можливо”, - заявив він. 

В комюніке, зокрема, передбачається посилити контроль за банківською системою, створити механізм раннього попередження про негативні тенденції на фінансових ринках під контролем Європейського центрального банку. 

Згідно комюніке, вже у квітні Єврокомісія планує представити пропозиції щодо діяльності спекулятивних інвестиційних фондів, інвестицій капіталу та винагороди керівним співробітникам фінансових установ. До осені Єврокомісія планує представити нову серію пропозицій, зокрема, щодо посилення захисту власників депозитів, санкцій за порушення правил діяльності на фінан ... Читати далі »
Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1484 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-03-05 | Коментарі (0)

1 2 3 ... 6 7 »
Вхід на сайт
Календар новин
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Друзі сайту
 
Database of the University Association for Contemporary European Studies
 
 
 
 
 

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright UESA © 2024Конструктор сайтів - uCoz