Вівторок, 2024-03-19, 11:09 AM
Українська асоціація європейських студій
Вітаємо Гість | RSS
Меню
Новини за темами
Офіційні повідомлення [5]
Повідомлення від Президента та Правління УАЄС
Обласні осередки [4]
Новини від обласних осередків УАЄС
Новини проектів [24]
Повідомлення щодо проектів УАЄС
Події в Європі [62]
Новини з Європейського Союзу
Україна та ЄС [81]
Новини євроінтеграції
Євростудії [32]
Цікаві події, оголошення
Експертиза [8]
Громадська експертиза УАЄС
Наше опитування
Коли Україна підпише нову угоду з ЄС?
Всього відповідей: 73
Головна » Україна та ЄС
Президент України Віктор Ющенко заявив про це на прес-конференції після переговорів з азербайджанською делегацією на чолі з Президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим. 

Президент України сказав, що питанню проекту «Східне партнерство» під час переговорів у Баку було приділено особливу увагу. На його думку, завданням найближчого саміту, який відбудеться 7 травня в Празі, буде «сформулювати на перспективу не тільки режим діалогу 6 країн, а й поставити ясні цілі і завдання цього проекту». 

За словами Ющенка, цей проект має давати бачення 6-ти країнам в галузевих і регіональних вимірах. 

20 березня Європейська Рада (саміт глав держав і урядів країн-членів ЄС) остаточно затвердила програму «Східне партнерство», спрямовану на посилення відносин з країнами – східними сусідами ЄС. 

В цілому на реалізацію програми на період з 2009 по 2013 роки виділено 600 млн. євро для всіх шести країн, які підпадуть під дію цієї програми: Азербайджан, Білорусь, Вірменію, Грузію, Мол ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1855 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-04-10 | Коментарі (0)

Європейський Союз та Україна мають розробити спільну стратегію енергетичної безпеки на принципах Енергетичної хартії. Про це заявив на позачерговому засіданні Верховної Ради України президент Європейського парламенту Ганс-Ґерт Пьоттерінг. За його словами, газова криза, яка виникла через конфлікт між Україною та Росією, «викликала серйозне занепокоєння в ЄС». 

Як зазначив Пьоттерінг, нині Євросоюз переглядає свою енергетичну політику, працює над створенням спільного енергетичного ринку й обговорює «диверсифікацію енергетичних джерел». 

«Ця криза, звичайно, висвітлила ключову роль України у забезпеченні енергетичної безпеки ЄС і в гарантуванні безперебійного постачання газу до споживачів у ЄС й підкреслила, що Україна повинна контролювати свою енергетичну незалежність», – сказав президент Європарламенту. 

Він зазначив, що «це прямо пов’язано з політичною стабільністю та процвітанням України». 

Президент Європарламенту наголосив, що для запобіг ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1414 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-04-06 | Коментарі (0)

Українські вчені, політологи і дипломати ознайомили болгарських колег із внутрішньополітичною ситуацією у країні, розвитком демократичних процесів і проблемами, які виникли у Києві на шляху до євроатлантичної інтеграції. Це стало темою дискусії «Європейська і атлантична інтеграція - шлях до демократії для України», яка відбулась у Болгарському телеграфному агентстві 

Представники болгарської сторони поділилися досвідом інтеграції країни в НАТО і ЄС. Вони нагадали, що у Болгарії також було багато противників вступу країни в НАТО. Згодом лише членство в цій організації дозволило Болгарії приєднатися до Європейського Союзу, стало запорукою стабільності і незворотності демократичних процесів у країні, безпеки в регіоні. 

На зустрічі відбулася презентація двомовного путівника (українською і англійською мовами) з основними результатами, рішеннями і рекомендаціями Болгарської школи політики та Інституту євроатлантичного співробітництва. Він буде розповсюджений с ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1561 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-04-06 | Коментарі (0)

Декларація, що буде прийнята сьогодні за підсумками роботи Міжнародної інвестиційної конференції з модернізації української ГТС, є лише початком великої інвестиційної роботи з оновлення газотранспортних шляхів України та зміцнення енергетичної безпеки Європейського Союзу. Про це сьогодні у Брюсселі під час відкриття заходу заявила Єврокомісар з питань зовнішніх зносин та європейської політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер. 

Як вона зазначила, сьогоднішня конференція є результатом масштабної роботи між Україною і Євросоюзом у сфері енергетики. Про важливість цього заходу, на думку Єврокомісара, свідчить представництво на ньому країн-постачальників газу, країн-транзиту та країн споживання газу, найбільших європейських газових компаній та провідних міжнародних фінансових інституцій. 

"Наша мета - забезпечити стабільність та надійність роботи газотранспортної системи України, адже Україна є державою, яка забезпечує зв'язок між Росією і Євросоюзом в енерге ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1750 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-03-23 | Коментарі (0)

Українську газотранспортну систему можна модернізувати за 7 років, і на це буде потрібно 3 мільярдів доларів.

Про це в інтерв'ю журналістам сказав уповноважений президента України з питань міжнародної енергетичної безпеки Богдан Соколовський у понеділок у Києві.

За його словами, на те щоб привести вітчизняну ГТС до європейських стандартів, піде "від двох до семи років". 

Останні події
 
Литвин впевнений, що закон "про імпічмент" не дасть результатів
Ющенко і Кучма працюють на обрання Яценюка президентом - Симоненко
 

Соколовський зазначив, що модернізація передбачає, у тому числі, і "заміну усього парку" компресорних станцій, що допоможе зробити транспортування газу більш прозорим.

Відповідаючи на запитання, скільки необхідно коштів для модернізації ГТС, Соколовський сказав: "Близько 3 мільярдів доларів. Але це не точна цифра".

Соколовський зазначив, що точні розрахунки будуть зроблені в найближчі дні після створенн ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1507 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-03-23 | Коментарі (0)

Комісар Європейського Союзу з питань зовнішніх відносин та європейської політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер заявляє, що ініціатива “Східне партнерство” – не філантропія, а нова зовнішня політика Європи. Про це вона заявила сьогодні на дискусії в Європейському політичному центрі. “Ця політика – не філантропія, це – зовнішня політика Європи XXI століття”, - сказала вона. 

Комісар зазначила, що “Східне партнерство”, відкриває можливості для посилення співпраці, але водночас, не передбачає на нинішньому етапі членства для країн - східних сусідів ЄС. 

«Східне партнерство» - польсько-шведська ініціатива, має охопити 6 країн - сусідів Євросоюзу: Азербайджан, Вірменію, Грузію, Молдову, Україну та Білорусь. 

Чи примирить ЄС українських лідерів? 

Оглядачі у Брюсселі назвали появу на форумі ЄНП Віктора Ющенка та Юлії Тимошенко "подвійною неприємністю", через конфлікт між українськими урядовцями. 

Однак, президент і прем'єр-міністр України ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1577 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-03-19 | Коментарі (0)

Однією з головних тем розмови стала підготовка до проведення 23 березня у Брюсселі міжнародної донорської конференції з питань модернізації та реконструкції української газотранспортної системи. 

«Тема, яка нас найбільше сьогодні об'єднує - проведення цього саміту, до якого ми йшли не один місяць. Сьогодні ми знаходимося на фінішній прямій», - сказав Президент, який переконаний в успішності цього заходу. 

У свою чергу Голова Європейської комісії наголосив, що конференція «надає Україні унікальну можливість продемонструвати свою відданість у питанні модернізації газотранспортної системи». «Це дуже важливо для того, щоб відновити довіру до українського енергетичного сектору», - пояснив Жозе Мануель Баррозу. 

Він підкреслив важливість проведення донорської конференції і висловив переконання, що вона могла б стати прикладом «інших можливостей підтримки України». 

Окремий блок питань зустрічі стосувався антикризової політики України. «В цілому, У ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1263 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-03-19 | Коментарі (0)

Європейський Союз спільно з Міністерством фінансів України розпочинають проект «Посилення сектору фінансових послуг України», метою якого є створення надійного, прозорого та стабільного сектору фінансових послуг, здатного задовольнити фінансові потреби економічного та соціального розвитку України. Загальна вартість проекту 2,7 млн. євро. 

Небувала фінансова криза останніх місяців разом із внутрішньою політичною нестабільністю тільки підкреслила необхідність вжиття таких заходів як посилення нагляду за всіма фінансовими установами, збільшення капіталу, покращення управління ризиками. В довгостроковій перспективі українська економіка може лише виграти від розвитку більш сильної, розгалуженої та гнучкої фінансової системи й більш ефективної регуляторної системи. 

Проект «Посилення сектору фінансових послуг УкраЇни» реалізується консорціумом у складі: PLANET S.A., Греція, Emerging Markets Group (EMG), Бельгія, BME Bolsas y Mercados Espanoles SA, Іспанія та AT ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1459 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-03-18 | Коментарі (0)

Сьогодні відбулося друге у цьому році засідання Урядового комітету європейської інтеграції та міжнародного співробітництва під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Григорія Немирі. 

В ході засідання було розглянуто низку важливих нормативно-правових актів у сфері міжнародних відносин. 

За результатами дискусії члени Урядового комітету підтримали проекти постанов Кабінету Міністрів України: 

· Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України (щодо складу Української частини Комітету з питань співробітництва між Україною та ЄС та Координаційної ради з питань адаптації законодавства України до законодавства ЄС); 

· «Про порядок використання у 2009 році коштів, передбачених у державному бюджеті для виконання заходів з питань європейської та євроатлантичної інтеграції в інформаційній сфері»; 

· Про доповнення пункту 4 постанови Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2008 року № 1036 (щодо усунення обмежень до заку ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1501 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-03-13 | Коментарі (0)

Президент Віктор Ющенко впевнений у тому, що Україна і Європейський Союз восени зможуть підписати угоду про асоціацію. Про це повідомили у прес-службі глави держави. «Я впевнений, що восени ми будемо готові підписати угоду про асоціацію», - сказав В. Ющенко, виступаючи на зустрічі зі студентами і викладачами Тернопільського національного економічного університету (Тернопільська область). Він додав, що сьогодні продовжується робота над угодою з ЄС про зону вільної торгівлі. 

Говорячи про європейські прагнення України, Президент підкреслив, що євроінтеграційний курс держави залишається незмінним. Він відзначив істотний прогрес у відносинах з Європейським Союзом останніми роками. «Я пишаюся, що за останні 4 роки ми радикально змінили свою політику по відношенню до Євросоюзу». В. Ющенко також відзначив незмінність курсу України на вступ до НАТО.

Джерело: eu.prostir.ua

Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1347 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-03-13 | Коментарі (0)

1 2 3 ... 8 9 »
Вхід на сайт
Календар новин
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Друзі сайту
 
Database of the University Association for Contemporary European Studies
 
 
 
 
 

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright UESA © 2024Конструктор сайтів - uCoz