П`ятниця, 2024-03-29, 4:26 AM
Українська асоціація європейських студій
Вітаємо Гість | RSS
Меню
Новини за темами
Офіційні повідомлення [5]
Повідомлення від Президента та Правління УАЄС
Обласні осередки [4]
Новини від обласних осередків УАЄС
Новини проектів [24]
Повідомлення щодо проектів УАЄС
Події в Європі [62]
Новини з Європейського Союзу
Україна та ЄС [81]
Новини євроінтеграції
Євростудії [32]
Цікаві події, оголошення
Експертиза [8]
Громадська експертиза УАЄС
Наше опитування
Коли Україна підпише нову угоду з ЄС?
Всього відповідей: 73
Головна » Україна та ЄС
Країни Східної Європи зможуть уникнути дефолту за борговими зобов'язаннями, і "їх відновлення буде швидким", вважає президент Європейського банку реконструкцій та розвитку Томас Міров. 

"У деяких країнах Східної Європи зараз спостерігається глибока рецесія, але не колапс. Буде грубою помилкою малювати майбутнє надто похмурим фарбами. Нинішня ситуація складна, але з нею можна впоратися", - сказав Міров. 


"У Східній Європі залишаються сильні фундаментальні фактори, які потребують захисту. Ми віримо в те, що Східна Європа вийде з цієї кризи, можливо постраждалою, але не зломленою", - додав він. 

Голова ЄБРР зазначив, що для всіх країн Європи важлива підтримка обсягів кредитування, при цьому "не можна і неможливо сховатися за національними кордонами". 

"Закрити двері сусідам зараз означає закрити двері у власне майбутнє", - заявив він. 

Однією з "найбільш проблемних" країн є Україна, яка зіткнулася з багатьма труднощами, зазначив Міров ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1137 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-03-11 | Коментарі (0)

Глави урядів України та Франції домовилися розробити дорожню карту двосторонньої співпраці на 2010-2011 роки. Як повідомив журналістам Віце-прем’єр-міністр Григорій Немиря, така домовленість була досягнута під час зустрічі Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко з Прем'єр-міністром Французької Республіки Франсуа Фійоном, яка відбулася вчора під час робочого візиту Глави українського Уряду до Франції. 

За словами Григорія Немирі, прем’єр-міністри двох держав домовилися про те, що така дорожня карта має визначати напрямки співпраці, а також містити перелік потужних спільних інвестиційних проектів. Віце-прем’єр-міністр зауважив, що Франсуа Фійон із задоволенням прийняв запрошення Юлії Тимошенко відвідати Україну. Домовлено, що візит відбудеться восени цього року і під час нього глави урядів двох країн підпишуть документ про поглиблення двосторонньої співпраці. 

Крім того, під час розмови Прем’єр-міністр Франції висловив готовність з боку Уряду своєї країни н ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1110 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-03-06 | Коментарі (0)

Показові дебати для школярів – членів Євроклубів міста Харкова 4 березня в конференц-залі Фонду місцевої демократії. Чому дебати? Тому що дебати сьогодні стають все більш популярним видом спілкування та пізнання світу і користується попитом у молоді. 

Участь у дебатах, зокрема навчальних, дає учасникам змогу відчути переваги такого способу обговорення дискусійних питань. Учасники мають змогу підготувати себе до активної участі у житті громади, суспільства, держави, в якій вони живуть. 
Дебати привертають увагу молоді своєю демократичністю, оскільки передбачають рівність можливостей, повагу до опонента, толерантність, чесність і, одночасно, критичне мислення. 

Дебатна академія та Харківський Європейський клуб на прикладі звичайної, зрозумілої та близької для молоді теми, наочно показали, як можна толерантно вести дискусії та краще розуміти вихід з будь-якої ситуації. 
У ході дебатів було розкрито: 
• сенс дебатування, 
• основні секрети дебатно ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1271 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-03-05 | Коментарі (0)

Європейські країни мають поділити відповідальність за макроекономічну стабільність усього європейського регіону. Такого висновку дійшли глави держав і урядів ЄС під час неформального саміту у Брюсселі, повідомив під час прес-конференції прем'єр-міністр головуючої в Євросоюзі Чехії Мірек Тополанек. 

"Підтримка фінансової та макроекономічної стабільності в цьому регіоні є для нас ключовим положенням. Це стосується, передусім, стабільності банківського сектору. Збереження принципу вільного пересування капіталів є дуже важливим у цьому контексті. Ми не вживатимемо заходів із підтримки банківського сектору лише на національному рівні. Нам потрібна також краща координація у випадках, коли ми маємо справу з третіми країнами. Наприклад, у випадку з Україною для нас важливо координувати власні зусилля з такими фінансовими інституціями, як МВФ та Світовий банк", - сказав представник чеського головування Євросоюзу. 


Тополанек зазначив, що в сучасних умовах треті ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1099 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-03-03 | Коментарі (0)

Процес гармонізації українських національних стандартів із міжнародними і європейськими стає дедалі динамічнішим. Про це заявила Голова Держспоживстандарту України Лариса Лосюк на розширеному засіданні Колегії Держспоживстандарту. За її словами, протягом 2008 року в Україні було прийнято 1052 національні стандарти, гармонізовані з міжнародними і європейськими. 

«Минулого року ми встановили своєрідний рекорд: кількість прийнятих протягом року гармонізованих стандартів перевищила тисячу. 2007 року було гармонізовано 935 стандартів, 2006 – 628. А попередніми роками, за винятком 2005-го, ці показники були іще менші», – зауважила Лариса Лосюк. 

Протягом минулого року Держспоживстандарт України забезпечував розроблення стандартів, гармонізованих з міжнародними та європейськими, перш за все: 

- таких, що є доказовою базою дотримання вимог технічних регламентів, які базуються на директивах ЄС; 

- щодо визначення якості, безпечності та довговічності ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 2120 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-03-02 | Коментарі (0)

Голова правління Фонду «Єдиний Світ» Едуард Прутник і голова програмної Ради Економічного Форуму Зігмунд Бердиховський закрили III Форум «Європа – Україна». Прутник поінформував, що до кінця наступного тижня буде підготовлений проект пропозицій за результатами триденної роботи Форуму «Європа – Україна». 

За його словами, цей проект буде розміщений в Інтернеті, де всі охочі зможуть продовжити обговорення тих тем, які висвітлювалися на Форумі. 

Він також підкреслив, що Форум – це знакова подія для Європи, оскільки на сьогоднішній день в жодній із її країн не проходить подібна дискусія. 

У свою чергу, Бердиховський подякував українським партнерам за підготовку і проведення цього заходу. На його думку, всі гості Форуму переконалися, що Київ – це європейська столиця. «Я сподіваюся, що через рік ми всі зустрінемося тут, у Києві», - підсумував Бердиховський. 

Міжнародна добродійна організація «Гуманітарний фонд «Єдиний Світ» заснована у 2008 році. ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1158 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-28 | Коментарі (0)

24 лютого 2009 року у приміщенні Рівненської державної обласної бібліотеки відбувся семінар “Євросоюз. Євроінтеграція. Євроклуби”. 

До участі у семінарі були запрошені координатори більш ніж 30-ти шкільних євроклубів Рівненської області та м.Рівне. 

Семінар відбувся в рамках проекту “Крок до Європи”, що здійснюється РБФ “Рівне. Європейський вибір” протягом 2009 року за підтримки МФ “Відродження” та є логічним продовженням проекту “Районні центри Європейської Інформації як ресурсні центри Шкільних Євроклубів”, який здійснювався протягом 2008 року за підтримки обласного управління освіти та відділу міжнародних зв’язків та європейської інтеграції. В результаті циклу семінарів, які відбувались протягом листопада 2008 року в школах області розпочали діяльність більше 25-ти шкільних європейських клубів.

Джерело: eu.prostir.ua


Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1019 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-26 | Коментарі (0)

Група послів країн ЄС і Європейської Комісії в Україні планують відвідати з 26 по 28 лютого Автономну Республіку Крим, аби ознайомитися з соціально-економічною ситуацією в Криму та представити Спільну ініціативу щодо співпраці у Криму. Ця ініціатива є пропозицією щодо скоординованого підходу до соціально-економічного розвитку Криму з боку Європейської Комісії та групи зацікавлених країн ЄС. 

Посли Ярослав Башта (Чеська Республіка), Ганс-Юрген Гаймзьот (Німеччина), Алгірдас Кумжа (Литва), Рональд Келлер (Нідерланди), Крістер Міхельссон (Фінляндія), Стефан Гуллгрен (Швеція), Лі Тернер (Велика Британія) та Жозе Мануел Пінту Тейшейра (Європейська Комісія) матимуть спільну зустріч з Головою Верховної Ради АРК Анатолієм Гриценком, Головою Ради Міністрів АРК Віктором Плакідою та Міністром економіки АРК пані Світланою Вербою. Вони також зустрінуться з представниками Меджлісу кримськотатарського народу, громадських організацій, бізнесу та ЗМІ. 

Також плануються ві ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1122 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-26 | Коментарі (0)

Депутати Верховної Ради України, члени Комітету парламентського співробітництва Україна-ЄС вважають, що угода про вільну торгівлю з ЄС має бути збалансованою. 

Як повідомив власному кореспонденту УНІАН в Брюсселі співголова Комітету Борис Тарасюк, відповідна позиція була озвучена в ході першого дня 12-го засідання Комітету в Брюсселі. 

“Ми наголошували на тому, що сторона ЄС повинна намагатися, щоби в кінцевому рахунку угода мала збалансований характер, а не так, щоб ми відкривали свої ринки, а країни ЄС мали певні обмеження для України”, - сказав він. 

У зв’язку з цим Б.ТАРАСЮК зазначив, що для України важливо не те, коли буде підписана нова угода про асоціацію, яка включатиме в себе створення зони вільної торгівлі, а змістовна частина угоди.

“В нашому розумінні ця угода має містити такі важливі компоненти, як політичне секторальне співробітництво і питання зони вільної торгівлі. Крім того, для нас змістовна частина також має означати згоду ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1182 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-25 | Коментарі (0)

18 лютого Представник України при ЄС, Посол А.Веселовський взяв участь у спеціальних слуханнях в Європейському парламенті „Енергетичне безпека для Європи”, організованих фракцією соціалістів. Серед учасників слухань були також депутати Державної Думи РФ, керівна ланка профільних директоратів Європейської Комісії. 

А.Веселовський підкреслив, що Україна була і залишається надійним і прозорим транзитером газу. „Роль України – транспортувати газ. Ми робили це впродовж багатьох років і робили добре. З цієї точки зору конфлікт у січні 2009 року був дивним: в Росії був газ, був він і в країнах, де Росія його купувала. Але поставок не було”, - відзначив А.Веселовський у ході виступу. 

На пропозицію представників Держдуми РФ про доцільність створення консорціуму для контролю за надійністю та безперебійністю роботи ГТС України А.Веселовський нагадав, що Україна ратифікувала Енергетичну Хартію та знаходиться на завершальному етапі переговорів про вступ до Енергетичн ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1090 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-19 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 ... 8 9 »
Вхід на сайт
Календар новин
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Друзі сайту
 
Database of the University Association for Contemporary European Studies
 
 
 
 
 

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright UESA © 2024Конструктор сайтів - uCoz