Четвер, 2024-04-18, 9:01 AM
Українська асоціація європейських студій
Вітаємо Гість | RSS
Меню
Новини за темами
Офіційні повідомлення [5]
Повідомлення від Президента та Правління УАЄС
Обласні осередки [4]
Новини від обласних осередків УАЄС
Новини проектів [24]
Повідомлення щодо проектів УАЄС
Події в Європі [62]
Новини з Європейського Союзу
Україна та ЄС [81]
Новини євроінтеграції
Євростудії [32]
Цікаві події, оголошення
Експертиза [8]
Громадська експертиза УАЄС
Наше опитування
Коли Україна підпише нову угоду з ЄС?
Всього відповідей: 73
Головна » 2008 » Вересень » 17 » Спільне засідання українських частин комітетів з питань співпраці Україна-ЄС
Спільне засідання українських частин комітетів з питань співпраці Україна-ЄС
7:44 PM

Джерело: Урядовий портал

16 вересня вперше за час існування українських частин органів Україна – ЄС, утворених на виконання Угоди про партнерство та співробітництво, відбулося спільне засідання Української частини Комітету з питань співробітництва між Україною та ЄС, Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції та Української частини Комітету парламентського співробітництва між Україною та ЄС за спів-головування Віце-прем’єр-міністра України Григорія Немирі та Голови Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Бориса Тарасюка.

Виходячи з формату проведення спільного засідання в ньому взяли участь представники органів виконавчої влади України, народні депутати України з профільних комітетів Верховної Ради України, представники громадських організацій.

Проведення засідання у такому складі було ініційовано Віце-прем’єр-міністром Григорієм Немирєю з метою налагодження ефективного механізму взаємодії законодавчої та виконавчої гілок влади на євроінтеграційному напрямку, їх злагодженої роботи задля вчасного вирішення питань, які стоять на порядку денному відносин Україна-ЄС. Зокрема, було підкреслено важливість сприяння у пріоритетному розгляді тих законопроектів, прийняття яких покликане вирішити проблемні питання у відносинах Україна – ЄС або сприятиме прискоренню інтеграцію нашої держави до ЄС. В першу чергу це стосується вчасного виконання низки заходів згідно із Планом дій Україна – ЄС , що передбачає їх законодавче закріплення з боку України.

“Проведення спільного засідання підтверджує існування консенсусу серед представників усіх політичних сил в Україні щодо спільного підходу до євроінтеграційного курсу України. Зокрема, цей процес включає в себе три принципові складові:

Перша – концептуальна, яка передбачає здійснення політики інтеграції до ЄС через проведення внутрішньої підготовки країни до членства в ЄС, а не тільки, як зовнішньополітичний (дипломатичний) напрямок роботи.

Друга – організаційна, пов’язана зі створенням ефективного механізму координації цієї політики. У цьому зв’язку знаковим є те, що Урядом прийнято рішення про утворення Координаційного бюро європейської та євроатлантичної інтеграції. Окрім того, позитивом діяльності Уряду є налагодження системності у роботі Української частини Комітету з питань співробітництва між Україною та ЄС, яка проводить свої засідання щомісячно.

Та, нарешті, третя – фінансова складова, яка має забезпечити проведення інформаційної кампанії, кадрової підготовки фахівців, гармонізацію законодавства України до законодавства ЄС”, - зазначив Григорій Немиря.

“Приймаючи до уваги переговори щодо угоди про асоціацію між Україною та ЄС, яка включатиме положення про поглиблену зону вільної торгівлі Україна–ЄС з регуляторним наближенням, особливої уваги Парламенту та Уряду потребує адаптація національного законодавства до законодавства ЄС, а також запровадження механізму здійснення експертизи законопроектів, які розглядаються в Парламенті України, на предмет їх відповідності законодавства ЄС”, - наголосив Григорій Немиря.

Заслухавши інформацію про результати Дванадцятого Саміту Україна–ЄС учасники засідання схвалили проект Заяви Верховної Ради України про результати Дванадцятого Саміту Україна – ЄС та рекомендували Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції винести його на розгляд Верховної Ради України.

Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1065 | Додано: shtukarin | Рейтинг: 0.0/0 |
Загалом коментарів: 0
Only registered users can add comments.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Календар новин
«  Вересень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Друзі сайту
 
Database of the University Association for Contemporary European Studies
 
 
 
 
 

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright UESA © 2024Конструктор сайтів - uCoz