П`ятниця, 2024-04-26, 3:03 PM
Українська асоціація європейських студій
Вітаємо Гість | RSS
Меню
Новини за темами
Офіційні повідомлення [5]
Повідомлення від Президента та Правління УАЄС
Обласні осередки [4]
Новини від обласних осередків УАЄС
Новини проектів [24]
Повідомлення щодо проектів УАЄС
Події в Європі [62]
Новини з Європейського Союзу
Україна та ЄС [81]
Новини євроінтеграції
Євростудії [32]
Цікаві події, оголошення
Експертиза [8]
Громадська експертиза УАЄС
Наше опитування
Коли Україна підпише нову угоду з ЄС?
Всього відповідей: 73
Головна » 2008 » Вересень » 23 » Проект ЄС на підтримку прикордонників
Проект ЄС на підтримку прикордонників
12:43 PM
Джерело: Новини Представництва Європейської Комісії в Україні
 
Стартував проект Європейської Комісії, спрямований на підтримку українських прикордонників у створенні належних умов тримання незаконних мігрантів та процедур поводження з ними (організація імплементатор – МОМ)
 
Ізмаїл (Одеська область) – 2 жовтня, Мостиська (Львівська область) – 8 жовтня, Чернівці (Чернівецька область) – 9 жовтня – Державна прикордонна служба України у партнерстві з Європейською Комісією (ЄК) проведе урочисті заходи з відкриття трьох пунктів тимчасового тримання мігрантів (час буде підтверджено). Серед поважних гостей церемонії будуть посадові особи Державної прикордонної служби України та Європейської Комісії.
 
З метою підвищення стандартів перебування незаконних мігрантів на території України, нові пункти тимчасового тримання мігрантів було відремонтовано й обладнано меблями, комп’ютерною технікою та спеціальним обладнанням. Намагаючись допомогти Уряду України дотримуватись стандартів, запроваджених європейськими інституціями дотримання прав людини, та механізмів їх захисту, МОМ разом зі своїми партнерами видала посібник з найкращих практик ЄС щодо тримання мігрантів. Метою посібника є запровадження прозорості та моніторингу вже існуючої системи.
 
У цьому контексті особлива увага приділялась безпеці особи, її доступу до правовоі допомоги, послуг з перекладу та спілкування з неурядовими організаціями, а також медичній допомозі, фізичному здоров’ю, харчуванню та гігієні. Зі співробітниками ДПСУ, відповідно до стандартів ЄС, було проведено різноманітні тренінги, основані на посібнику з найкращих практик, та навчальні візити до країн-членів ЄС, зосереджені на питаннях захисту прав мігрантів. Ці заходи були одним з компонентів проекту, що фінансується ЄК та має назву «Зміцнення потенціалу у сфері управління міграційними процесами: Україна (фаза I та II)», через який ЄС надало приблизно 7 млн. 200 тис. євро.
 
Ці спільні зусилля є складовою частиною співпраці України та Європейського Союзу, а також інших залучених сторін, щодо забезпечення відповідних, заснованих на дотриманні прав людини процедур та необхідної інфраструктури для незаконних мігрантів, яка таким чином сприяє виконанню Угоди України та ЄС про реадмісію.
 
За останні три роки проекти, що фінансуються ЄК та запроваджуються МОМ, зосереджувалися на тому, щоб привернути особливу увагу Уряду України до питання прав та привілеїв мігрантів, якої воно й заслуговує, підвищуючи рівень співпраці в цій сфері та підтримуючи найкращі практики та дії ЄС.
Це важливий крок у зусиллях ДПСУ трансформуватися у сучасну правоохоронну структуру до 2015 року, що відповідає вимогам, які висуваються до прикордонних органів країн Шенгенської зони та які Україні необхідно досягти.
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1034 | Додано: shtukarin | Рейтинг: 0.0/0 |
Загалом коментарів: 0
Only registered users can add comments.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Календар новин
«  Вересень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Друзі сайту
 
Database of the University Association for Contemporary European Studies
 
 
 
 
 

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright UESA © 2024Конструктор сайтів - uCoz