Вівторок, 2024-04-16, 6:21 PM
Українська асоціація європейських студій
Вітаємо Гість | RSS
Меню
Новини за темами
Офіційні повідомлення [5]
Повідомлення від Президента та Правління УАЄС
Обласні осередки [4]
Новини від обласних осередків УАЄС
Новини проектів [24]
Повідомлення щодо проектів УАЄС
Події в Європі [62]
Новини з Європейського Союзу
Україна та ЄС [81]
Новини євроінтеграції
Євростудії [32]
Цікаві події, оголошення
Експертиза [8]
Громадська експертиза УАЄС
Наше опитування
Коли Україна підпише нову угоду з ЄС?
Всього відповідей: 73
Головна » 2008 » Грудень » 12 » МНС: Україні та ЄС потрібна співпраця у сфері утилізації боєприпасів та ядерної безпеки
МНС: Україні та ЄС потрібна співпраця у сфері утилізації боєприпасів та ядерної безпеки
0:05 AM
Під час візиту до Брюсселя Міністр МНС Володимир Шандра зустрівся з Президентом Комітету регіонів Євросоюзу Люком Ван ден Бранде. Під час зустрічі Міністр наголосив, що сьогодні для України надзвичайно актуальною є проблема утилізації надлишкових озброєнь. В.Шандра навів приклад унікальної операції щодо очищення від боєприпасів території 275-ї артбази у селі Новобогданівка Запорізької області, яку тиждень тому повністю закінчило МНС. За словами українського урядовця, зараз Україна зацікавлена у залученні допомоги від ЄС у виконанні проектів знищення надлишкових та застарілих боєприпасів. 

Володимир Шандра та Люк Ван ден Бранде також обговорили ініціативу ЄС щодо Східного партнерства, озвучену 3-го грудня цього року. За словами українського Міністра, серпневі події на Кавказі яскраво продемонстрували, що ЄС повинен відігравати більш активну стабілізуючу роль у регіоні, зміцнюючи безпеку, стабільність, сприяючи економічному процвітанню та поширенню спільних європейських цінностей. “Найкращий спосіб досягти цієї мети – посилювати інтеграційний формат такого співробітництва, виходячи з європейської ідентичності та євроінтеграційних прагнень країн-сусідів Європейського Союзу”, - наголосив В. Шандра. 

Міністр МНС України та Президент Комітету регіонів ЄС висловили спільну думку: запропоновані проекти Східного Партнерства, як важливого допоміжного інструменту реалізації євроінтеграційних прагнень України, активно використовуватиметься у двосторонньому співробітництві. 

Також під час зустрічі з Директором Директорату Європейської Комісії із питань європейської політики сусідства і Східної Європи Маркусом Корнаро Міністр МНС Володимир Шандра висловив подяку Єврокомісії за плідну співпрацю у сфері ядерної безпеки. 

Сторони обговорили питання провідної ролі України з-поміж інших країн-партнерів ЄС у реалізації нової Програми Єврокомісії щодо попередження, готовності та реагування на надзвичайні ситуації природного та техногенного характеру. «Співпраця МНС України та ЄК триває не один рік і має безліч позитивних результатів, зокрема, у питаннях прийняття Національної стратегії поводження з радіоактивними відходами, зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС, перетворення об’єкту “Укриття” на екологічно безпечну систему та започаткування Програми соціально-економічної реабілітації радіоактивно забруднених територій», - відзначив Маркус Корнаро. 

Володимир Шандра, у свою чергу, наголосив: “Україна надзвичайно цінує те, що Європейський Союз зробив найвагоміший внесок до Чорнобильського фонду “Укриття” та є одним із найбільших донорів Рахунку ядерної безпеки”. За словами Міністра, ці проекти важливі для української сторони не лише як складова міжнародної співпраці в контексті зняття ЧАЕС з експлуатації, а й як одне із завдань Плану заходів співробітництва між Україною та ЄС.

Джерело: eu.prostir.ua


Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1051 | Додано: newsmaker | Рейтинг: 0.0/0 |
Загалом коментарів: 0
Only registered users can add comments.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Календар новин
«  Грудень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Пошук
Друзі сайту
 
Database of the University Association for Contemporary European Studies
 
 
 
 
 

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright UESA © 2024Конструктор сайтів - uCoz