Субота, 2024-04-27, 11:47 PM
Українська асоціація європейських студій
Вітаємо Гість | RSS
Меню
Новини за темами
Офіційні повідомлення [5]
Повідомлення від Президента та Правління УАЄС
Обласні осередки [4]
Новини від обласних осередків УАЄС
Новини проектів [24]
Повідомлення щодо проектів УАЄС
Події в Європі [62]
Новини з Європейського Союзу
Україна та ЄС [81]
Новини євроінтеграції
Євростудії [32]
Цікаві події, оголошення
Експертиза [8]
Громадська експертиза УАЄС
Наше опитування
Коли Україна підпише нову угоду з ЄС?
Всього відповідей: 73
Головна » Події в Європі
The European Commission has said it will not be pressured into making new rules on employees' rights with an EU law governing the hiring of foreign workers at the centre of a high-level dispute in Britain.

Workers at the Lindsey oil refinery in north-eastern England have been protesting a move by the refinery's owner, Total, to award a €220 million (₤200m) contract to Italian-based firm Irem.
em is using its own employees - Italian and Portuguese workers - for the job. EU rules say this is allowed for temporary contracts so long as the foreign workers are employed under the same terms as local workers.

But British workers have been protesting the move, which comes at time when the country is facing rising unemployment rates and is officially in recession, having been hard hit by the global financial crisis. 

The strikes, which started in the middle of last week, on Monday spread to Sellafield, a nuclear plant in the north-west of England, where ... Читати далі »
Категорія: Події в Європі | Переглядів: 984 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-03 | Коментарі (0)

Болгари не бачать перспектив від членства в ЄС. Про це свідчать результати дослідження «Євробарометр», яке нещодавно було проведено софійським представництвом Єврокомісії та розміщено на його офіційному інтернет-порталі. Однак, болгари, хоча вони і не можуть відчути переваг членства в ЄС, не ставляться до інтеграції в ЄС негативно. 

В той час, як недовіра до болгарської влади зростає, впевненість у Європейській Комісії та Європейському Парламенті залишається на відносно високому рівні, незважаючи на непопулярні міри, що їх застосував Європейський Союз проти Болгарії. 

На відміну від середнього жителя Європи, болгари більше довіряють ЄС та його установам, а також міжнародним організаціям. 

Дослідження було проведено у жовтні 2008 року. В ньому взяли участь 30 тисяч респондентів по усьому ЄС. 

Як і у всіх попередніх дослідженнях «Євробарометр», болгари найменш задоволені своїм життям. 88% болгарських респондентів посилаються на негативні еконо ... Читати далі »
Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1055 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-01-28 | Коментарі (0)

Розвиток Східного партнерства є одним з пріоритетів Євросоюзу у сфері зовнішньої політики на наступні півроку. Про це сьогодні у Брюсселі, відкриваючи засідання Ради міністрів ЄС із зовнішніх відносин, заявив віце-прем'єр з європейських справ головуючої в ЄС Чеської Республіки Александр Вондра. 

"У довгостроковій перспективі для нас є необхідним, щоб наші сусіди і партнери поділяли з нами головні цінності, демократичні принципи, верховенство права та інші. З практичного погляду, Східне партнерство має увібрати в себе дуже конкретні заходи як двостороннього, так і багатостороннього характеру. Ці заходи дадуть змогу зробити завершеними вже наявні інструменти Європейської політики сусідства на зразок Чорноморського партнерства. Наш стратегічний інтерес полягає в тому, щоб наші найближчі партнери мали аналогічні з нами стандарти ринкової економіки та демократії", - сказав чеський урядовець. 

Він наголосив на тому, що Чеське головування в Євросоюзі розраховує ... Читати далі »
Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1029 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-01-26 | Коментарі (0)

22 січня було опубліковано звіти щодо науки, технологій та конкурентоздатності з основними показниками 2008 року, а також оглядом прогресу в інвестуванні галузі досліджень та розвитку ЄС та у втіленні Європейської дослідницької зони протягом 2000-2006 років.
 
Відповідно до звітів, загальний об’єм досліджень у ЄС зростає і тому ЄС стає дедалі привабливішим для іноземних дослідників та приватних інвестицій у дослідження і розробки, ніж США.
 
Водночас застій інтенсивності досліджень в ЄС-27 на рівні 1,84% (витрати на дослідження у відсотках від ВВП) може зашкодити амбіціям Спільноти стати конкурентоспроможним інтелектуальним суспільством.
 
Незважаючи на збільшення об’ємів інвестицій у дослідження серед багатьох країн ЄС, досягнення Лісабонських цілей щодо інвестування 3% ВВП у дослідження і розробки ще далеко попереду.
 
Категорія: Події в Європі | Переглядів: 999 | Додав: shtukarin | Дата: 2009-01-26 | Коментарі (0)

У столиці головуючої нині в ЄС Чехії триває дводенна нарада міністрів внутрішніх справ країн-членів ЄС. Головним пунктом порядку денного є модернізація Шенгенської інформаційної системи. Учасники празької наради міністрів внутрішніх справ та юстиції країн Євросоюзу працюють у Конгресовому центрі, який охороняє півтисячний поліцейський загін. 

Протягом двох днів делегати мають обговорити такі загальноєвропейські проблеми, як використання новітніх технологій для нагляду за кордонами, міграція та надання притулку особам, які претендують на нього в тій чи іншій євросоюзній країні, міжнародний захист дітей, уніфікація спільної антинаркотикової політики. 

Зокрема в питанні модернізації Шенгенської інформаційної системи досі залишається поле для дискусій. Чеський міністр внутрішніх справ Іван Ланґер у розмові з журналістами зазначив, що ніхто нині ще не може назвати точний термін запровадження новітніх методик нагляду за кордонами. Раніше запровадження модернізо ... Читати далі »
Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1061 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-01-17 | Коментарі (0)

 
Чеське Головування в ЄС та Європейська Комісія у середу дали офіційний старт Європейському року креативності та інновацій 2009 під девізом "Уявляй. Створюй. Будь інноваційним." Рік був відкритий на церемонії в Празі Президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу та чеським Прем’єр-міністром Міреком Тополанеком. Метою Року є розвивати творчі та інноваційні підходи в різних секторах людської діяльності і допомогти надати Європейському Союзу засоби, щоб зустріти майбутні виклики в глобалізованому світі.
 
Конференція, яка відзначила початок Року, була проведена в Празі в середу (7 січня 2009 року), її відвідали цілий ряд персоналій, включно з високими представниками країн-членів ЄС, Європейської Комісії, членами чеського Уряду, а також декілька Послів Року. Конференція відбувалась одночасно із зустріччю між Єврокомісією та чеським Урядом, після чого ввечері відбулась церемонія в Національному Театрі в Празі.
... Читати далі »
Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1072 | Додав: shtukarin | Дата: 2009-01-10 | Коментарі (0)

Енергетика. Економіка. Європа. Так звана "програма трьох Е". Чехія оприлюднила пріоритети, визначені на час її головування в ЄС. «Три Е»: енергетика, економіка, Европа (чехи вимовляють на Європа, а Европа). На перше місце програма ставить зміцнення енергетичної безпеки, тобто проблему, яка є надзвичайно актуальною з огляду на ненадходження російського газу через Україну. В економічній сфері Чехія націлена на пом’якшення наслідків світової фінансової кризи й спиратиметься при цьому на план господарського відновлення, який ухвалено Радою Європи в грудні 2008-го. 

Останнє «Е» – Європа та світ –передбачає пожвавлення євроатлантичних контактів. Для ЄС, як вважають автори програми, дуже важливим, чи навіть засадничим, чинником буде зустріч з новою адміністрацією Сполучених Штатів Америки і подальший трансатлантичний діалог з питань безпеки, економіки, енергетики та охорони довкілля. 

Європа без бар'єрів 

За гасло свого головування в ЄС Чехія обрала ви ... Читати далі »

Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1035 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-01-08 | Коментарі (0)

Чеське Головування в ЄС та Європейська Комісія офіційно відкриють Європейський рік креативності та інновацій 2009 у середу 7 січня.
 
Джерело: create2009.europa.eu 
 
Празькій конференції буде передувати вранці 7 січня круглий стіл, в якому візьмуть участь понад десяток Послів Року, під головуванням Еско Ахо (Esko Aho), заступника виконавчого президента компанії Nokia, екс-Прем’єр-міністра Фінляндії. Ці видатні особи приймуть ряд рекомендацій до урядів країн та інституцій ЄС, які будуть представлені паном Ахо на післяобідній конференції. німецький винахідник пан Карлхайнц Бранденбург, французький дослідник Домінік Ланжевен, угорський творець Ерно Рубік та румунський режисер Раду Міхаилеану будуть серед учасників, разом з провідними бізнесменами, митцями та дизайнерами.
 
Офіційний початок Європейського року креативнос ... Читати далі »
Категорія: Події в Європі | Переглядів: 948 | Додав: shtukarin | Дата: 2008-12-24 | Коментарі (0)

1 січня 2009 року Чеська Республіка перебирає у Франції головування в Європейському Союзі. Вперше в історії ЄС лідерство переходить до держави, географічно найближчої до України. Два останніх роки Чехія напружено готувалалсь до ролі голови Євросоюзу. Працювала робоча група, яка координувала все, що стосується чеського головування – від рекламних плакатів до грунтовних економічних і політичних проектів. Про те, що зроблене, розповів Радіо Свобода віце-прем’єр Чеської Республіки з європейських справ Александр Вондра. 

– 1 січня 2009 року Чехія перебирає головування в Європейському Союзі. Назвіть, будь ласка, головні пріоритети вашої програми.
 
– «Європа без бар’єрів» – головна думка в нашому головуванні, про яку ми говоримо приблизно два роки. Найбільша цінність – це справді європейська інтеграція як широкий простір для співпраці народів без будь-яких перешкод, це вільне пересування людей, товарів, служб, капіталів, інформацій і знань. Ми хочемо, щоб у цьом ... Читати далі »
Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1046 | Додав: newsmaker | Дата: 2008-12-24 | Коментарі (0)

17 грудня Європейський Парламент проголосував за пакет пропозицій щодо клімату та енергетики. Таким чином ЄС досягнув згоди, яка допоможе трансформувати Європу в низьковуглецеву економіку та підвищити енергетичну безпеку. 

У повній відповідності до пропозицій Єврокомісії, висунутих в січні 2008 року, було погоджено законодавчо закріплені цілі до 2020 року скоротити викиди парникових газів на 20%, досягнути 20% частки відновлюваних енергоресурсів у структурі кінцевого споживання та підвищити енергоефективність на 20%. Пакет також містить чітку пропозицію рухатись далі та взяти зобов’язання щодо 30% скорочення, якщо буде досягнуто відповідної міжнародної угоди. 

Президент Європейської Комісії Жузе Мануель Баррозу сказав: «Пакет ЄС щодо клімату та енергетики є частковим вирішенням не тільки кліматичної кризи, але й поточної фінансово-економічної кризи. Він являє собою «нову зелену угоду», яка сприятиме конкурентоспроможності промисловості ЄС в світі з дедалі ... Читати далі »
Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1020 | Додав: newsmaker | Дата: 2008-12-19 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 »
Вхід на сайт
Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Друзі сайту
 
Database of the University Association for Contemporary European Studies
 
 
 
 
 

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright UESA © 2024Конструктор сайтів - uCoz