Четвер, 2024-04-25, 2:11 AM
Українська асоціація європейських студій
Вітаємо Гість | RSS
Меню
Новини за темами
Офіційні повідомлення [5]
Повідомлення від Президента та Правління УАЄС
Обласні осередки [4]
Новини від обласних осередків УАЄС
Новини проектів [24]
Повідомлення щодо проектів УАЄС
Події в Європі [62]
Новини з Європейського Союзу
Україна та ЄС [81]
Новини євроінтеграції
Євростудії [32]
Цікаві події, оголошення
Експертиза [8]
Громадська експертиза УАЄС
Наше опитування
Коли Україна підпише нову угоду з ЄС?
Всього відповідей: 73
Головна » Події в Європі
Вчора чеський міністр освіти, молоді та спорту Ондрей Ліска (Ondřej Liška), головував на засіданні Міністрів Освіти у Брюсселі. На порядку денному було питання молодіжної політики. Чеське головування у сфері молодіжної політики дотримується пріоритетів його попередників. У своїй роботі вони керуються переконанням, що молодь може допомогти у процесі подолання економічної кризи тим, що внесе свою частку у зростання економіки та зайнятості, суспільної згуртованості та конкуренції у Європі. 

І тому необхідно посилити позицію цього питання серед пріоритетів переглянутої Лісабонської Стратегії після 2010 року. Стратегія має посилити фінансову та інші інвестиції у молодь. 

Сьогодні міністри намагаються вдосконалити імплементацію Європейського молодіжного пакту на рівні країн-членів та сприяти плавному переходу молодих людей від навчання до місця роботи. Особливу увагу привертатимуть до молоді з обмеженими можливостями та малозабезпеченим, адже криза вдарить п ... Читати далі »

Категорія: Події в Європі | Переглядів: 980 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-17 | Коментарі (0)

12 лютого Єврокомісія відкрила загальноєвропейську мережу інформаційних центрів другого покоління на 2009-2012 роки. Нова мережа центрів Europe Direct розширить можливості громадян отримувати практичну інформацію та консультації щодо реалізації прав у Європейському Союзі. 

Громадськість матиме можливість звернутися до одного з 500 інформаційних центрів, щоб отримати відповіді на конкретні питання про Євросоюз. 

Ці інформаційні центри забезпечуватимуть зворотний зв'язок між громадянами та інституціями ЄС, а також активно сприятимуть обговоренню різноманітних тем, пов’язаних з ЄС, на місцевому та регіональному рівнях. 

Інформаційні центри в країнах ЄС є одним із інструмент! ів Європейської Комісії, що дозволяють охопити широку громадськість на місцевому рівні. 

Послуги центрів є безкоштовними для громадян. Перша мережа інформаційних центрів Europe Direct була відкрита у 2005 році. Центри отримуватимуть щорічний грант від Єврокомісії у розмі ... Читати далі »

Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1054 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-16 | Коментарі (0)

A lone robber attacked a bank located inside the European Parliament building in Brussels on Thursday (12 February) afternoon, causing major disruption.

The attack occurred at around 4pm local time at a branch of the ING bank inside the parliament's Paul Henri Spaak (PHS) building in the heart of the European quarter.
"The man showed a gun, or something that like looked like a gun, the staff were afraid so they gave him the cash in the drawer and he escaped," European Parliament head spokesman Jaume Duch told this website.

Nobody was hurt, he added.

The bag used in the robbery was quickly recovered, another official said. But as of early evening, it was unclear whether the robber - reportedly wearing a wig and make up - remained on the loose inside the parliament or its vicinity. 

"We are looking through the camera system now to see," said Mr Duch.


Several EU staff working in the large PHS office block, which contains the parli ... Читати далі »
Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1026 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-12 | Коментарі (0)

Комітет з економічних та монетарних справ Європарламенту виступає за координацію у застосуванні планів стимулювання економіки. 

Про це йдеться у схваленому 11 лютого на засіданні Комітету проекті доповіді Елізи ФЕРРЕЙРИ (група соціалістичних партій, Португалія) щодо плану Єврокомісії зі стимулювання економіки. 

У документі депутати зазначили, що одним з пріоритетних завдань плану дій на європейському рівні має бути забезпечення мінімальних стандартів життя для всіх громадян ЄС. У зв’язку з цим, депутати закликають до схвалення адекватних та термінових заходів для підтримки ринку праці та соціального забезпечення громадян. При цьому, депутати виступають за узгодження Європейського пакту зайнятості для збереження робочих місць. 

Комітет привітав ініціативу Єврокомісії щодо розширення витрат з Європейського соціального фонду та полегшення доступу до коштів Європейського фонду вирівнювання наслідків глобалізації. Депутати також висловилися за забезпечення досту ... Читати далі »
Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1096 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-12 | Коментарі (0)

Представники понад 400 європейських міст зобов’язуються до 2020 року перевершити цілі ЄС у справі захисту довкілля. Мери, які підписали пакт, мріють бачити свої міста чистими і не загазованими. Поставлені ж ЄС вимоги - зменшити викиди СО2 до 2020 року на 20 відсотків у порівнянні з показниками 1990 року – здаються їм недостатніми. Усі учасники, від невеличкого містечка в Іспанії до такої європейської столиці як Берлін мають намір, об’єднавши свої зусилля та активно обмінюючись досвідом, перевиконати цей план. 

Щоправда, одного лише підписання пакту не досить, тому кожні два роки Єврокомісія контролюватиме виконання зобов’язань містами та надсилатиме у разі необхідності догани чи навіть виключатиме з об’єднання порушників домовленості. Такий контроль, вважає Райнгард Лоске, сенатор з питань захисту довкілля німецького міста Бремен, не завадить: «Як на мене, то таке зовнішнє оцінювання є корисним. Кожні два роки потрібно здавати звіт про те, що було зроблено для к ... Читати далі »
Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1438 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-12 | Коментарі (0)

Європейський союз має намір вирішити долю газопроводу «Набукко» 7 травня у Празі на саміті ЄС, присвяченому енергетичній безпеці. Про це у вівторок у інтерв'ю австрійському виданню «Wirschaftsblatt» повідомив комісар ЄС з питань енергетики Андріс Пібалгс. 

Офіційно дата і місце проведення саміту ще не підтверджені. Чехія, яка зараз головує в ЄС, після газової суперечки між Україною і Росією зробила тему енергетичної безпеки головним пунктом свого піврічного головування. Щоб зменшити свою залежність від російського газу, Євросоюз готовий підтримати будівництво газопроводу «Набукко», через який газ поставлятиметься з Каспійського регіону до Західної Європи в обхід Росії через Туреччину, Болгарію, Румунію і Угорщину.

Джерело: eu.prostir.ua
Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1047 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-11 | Коментарі (0)

Щоб скоординувати дії європейців з подолання економічної кризи, Чехія скликає неформальний саміт глав держав та урядів ЄС. Його планується провести до кінця лютого, а точна дата, як очікується, буде визначена в середу на зустрічі чеського прем'єр-міністра Мірека Тополанека з главою Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу. 

На зустрічі буде обговорено вжиті антикризові заходи та їх ефективність, а також заяви ряду європейських політиків про необхідність проведення протекціоністської економічної політики з метою підтримки національних ринків праці. 

"Політика протекціонізму лише посилить кризу, для подолання якої знадобиться значно більше часу. Тільки спільними діями держави ЄС зможуть ефективно подолати негативні наслідки", - вважає Мірек Тополанек. 

Прем'єр-міністр головуючої в Євросоюзі Чехії покладає на президента Франції відповідальність за можливий зрив процесу ратифікації парламентом Чеської Республіки Ліссабонської угоди. Він назвав "неймовірним" н ... Читати далі »
Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1055 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-10 | Коментарі (0)

Оллі Рен – спеціальний уповноважений ЄС з питань розширення – заявив у четвер, що навіть при тому, що Ісландія ще формально не подала заявку на вступ до ЄС, вона вже майже готова до членства «як дуже солідна демократична європейська країна». 

За словами Оллі Рена, Ісландія відповідає всім демократичним критеріям для членства в Євросоюзі. 

Заява спеціального уповноваженого ЄС надійшла після того, як раніше цього тижня прем’єр-міністр Ісландії Йоуханна Сігюрдартоухтір сказала, що приєднання до Євросоюзу та єврозони буде найкращим вибором для її країни, яка сильно потерпіла від економічної кризи.

Джерело: eu.prostir.ua

Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1086 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-06 | Коментарі (0)

 The European Commission and the upcoming Swedish EU presidency are planning to generate fresh political momentum for cleaning up the Baltic Sea and connecting Estonia, Latvia and Lithuania to EU energy grids.

The "Baltic Sea Strategy" - the EU's first regional-level policy - is to create a new club for the eight Baltic coastal countries which may in future meet regularly at foreign minister level to push forward local-interest projects.
The club will not have its own budget or secretariat but is likely to be supported by a new cell in the commission's regions department, which is responsible for spending the lion's share of EU annual funds. 

The move "seeks to fulfill the potential of the 2004 enlargement" in the words of the commission's draft policy blueprint, which suggests that existing regional organs like the Helsinki Commission (HELCOM) have seen little action in past years.

The commission aims to present a final Baltic Sea "communicatio ... Читати далі »
Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1204 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-05 | Коментарі (0)

Єврокомісія наголошує на необхідності збереження вільного руху робітників в ЄС. Про це йдеться у коментарі комісара ЄС з питань зайнятості, соціальних справ та рівності шансів Володимира Шпідли на акції протест робітників в Великобританії. 

На нафтопереробному заводі у східній Англії сотні робітників протестували проти контракту з італійським субпідрядником на будівництво, якій найняв робітників з Італії та Португалії. 

“Вільний рух – фундаментальна цінність Євросоюзу”, - заявив з цього приводу комісар ЄС. 

“Досвід чітко показав нам, що не через створення бар’єрів і спроби обмежити внутрішній ринок ми зможемо захиститися від кризи”, - додав В.Шпідла, зазначивши, що створення бар’єрів не створить нових робочих місць. 

Робітники у Великобританії вирішили припинити страйк 4 лютого, після того, як їм була обіцяна половина місць за контрактом.

Джерело: e ... Читати далі »

Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1477 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-05 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 »
Вхід на сайт
Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Друзі сайту
 
Database of the University Association for Contemporary European Studies
 
 
 
 
 

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright UESA © 2024Конструктор сайтів - uCoz