Четвер, 2024-03-28, 1:45 PM
Українська асоціація європейських студій
Вітаємо Гість | RSS
Меню
Новини за темами
Офіційні повідомлення [5]
Повідомлення від Президента та Правління УАЄС
Обласні осередки [4]
Новини від обласних осередків УАЄС
Новини проектів [24]
Повідомлення щодо проектів УАЄС
Події в Європі [62]
Новини з Європейського Союзу
Україна та ЄС [81]
Новини євроінтеграції
Євростудії [32]
Цікаві події, оголошення
Експертиза [8]
Громадська експертиза УАЄС
Наше опитування
Коли Україна підпише нову угоду з ЄС?
Всього відповідей: 73
Головна » Події в Європі
23 лютого Стокгольм і Гамбург стали першими володарями нової нагороди «Європейська зелена столиця», а Будапешт переміг на «Європейському тижні мобільності-2008». 

Концепція нової нагороди «Європейська зелена столиця» спонукає міста до покращання якості життя шляхом систематичного врахування питань захисту довкілля при міському плануванні. 

У 2010 році «Європейською зеленою столицею» буде столиця Швеції, а в 2011 – Гамбург. 

Стокгольм поставив собі амбітну мету – повністю припинити використання природного палива до 2050 року. Місто використовує інтегровану систему управління, що забезпечує включення проблем захисту довкілля до міського бюджету, оперативного планування, систем звітності й моніторингу. 

Гамбург виконує зобов’язання щодо захисту довкілля шляхом виділення належного фінансування. Тут спостерігається висока якість повітря, проводяться численні програми підвищення поінформованості громадян. Місто поставило собі низку амбітних цілей ... Читати далі »
Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1158 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-03-04 | Коментарі (0)

Учасники неформального саміту ЄС у Брюсселі погодили спільні підходи до подолання поточної економічної та фінансової кризи. 

"Ми погодилися з тим, що Європа може зустріти економічну й фінансову кризу та успішно подолати цей виклик лише за умови спільних і скоординованих дій", - заявив за підсумками засідання прем'єр-міністр головуючої в ЄС Чеської Республіки Мірек Тополанек. 

За його словами, такі дії мають здійснюватися з повагою до правил спільного ринку, економічного та монетарного союзу. Учасники зустрічі висловили впевненість у достовірності короткотермінового та довгострокового прогнозів щодо стабільного економічного розвитку для країн Євросоюзу та погодили певні спільні принципи для досягнення цієї мети. 

Першочерговим завданням саміт ЄС визначив повернення довіри до фінансового сектору та його стабілізацію. Ця робота проводиметься відповідно до домовленостей, досягнутих під час саміту ЄС у жовтні минулого року з метою відновлення нормальних ... Читати далі »
Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1096 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-03-02 | Коментарі (0)

Європейська Рада у червні планує визначитися щодо основних напрямків зміни регулювання фінансових ринків. 

Про це повідомив журналістам прем’єр-міністр головуючої в ЄС Чехії Мірек Тополанек по завершенню неформального засідання Європейської Ради. 

“Ми повинні покращити регуляторну політику на фінансовому ринку. Перші рішення в цій сфері мають бути схвалені у червні на самміті”, - сказав він. 

У свою чергу Президент Єврокомісії Жозеф Баррозу уточнив, що до червня створена Комісією група під керівництвом Жака де Ларозьєра напрацює відповідні пропозиції з метою посилення прозорості та передбачуваності фінансових ринків.

 
Джерело: ea-ua.info
Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1072 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-03-02 | Коментарі (0)

Під час кризи всі країни Європи повинні, перш за все, бути солідарними. Такою є найважливіша декларація зустрічі глав дев'яти країн так званого нового ЄС, що відбулася в Брюсселі. 

Очільники нових країн-членів Спільноти (Польщі, Чехії, Словаччини, Угорщини, Литви, Латвії, Естонії, Румунії та Болгарії) планували опрацювати спільну нову стратегію на основний саміт глав 27-ми європейських держав. 

Польський прем'єр-міністр Дональд Туск, який був господарем міні-зустрічі, відзначає, що в таких складних умовах всі європейські країни повинні бути солідарними одна з одною: "Всі ми бажаємо, аби Європа уникнула спокуси протекціонізму та егоізму, аби континент мав єдиний внутрішній ринок, аби діяли свободи, які зафіксовані в договорах. Ми узгодили, що потребуємо якомога більше солідарності, взаємної відповідальності та спільного оптимізму". 

У міні-зустрічі в Брюсселі взяв участь також голова Європейської Комісії Жозе Мануель Баррозу. Він підкреслив, що задо ... Читати далі »
Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1606 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-03-02 | Коментарі (0)

Президент Польщі Лех КАЧИНСЬКИЙ називає маніпуляцією заяви про можливість подолання економічної кризи в країні через впровадження єдиної європейської валюти.

«Заяви, що причина кризи - відсутність євро, а рецептом на вихід з неї є запровадження європейської валюти – це маніпуляція», - сказав глава польської держави у вівторок у Вроцлаві, повідомляє TVN24.

Л.КАЧИНСЬКИЙ, який виграв президентські вибори у нинішнього глави уряду РП Дональда ТУСКА в 2005 році й котрий залишається його головним конкурентом на наступних виборах в 2010 році, розкритикував уряд за прагнення якнайшвидше ввести євро в Польщі.

«Немає жодних економічних підстав, аби входити до ERM2 (підготовчий етап до введення євро) в 2009 році», - сказав Президент, додавши, що ідея запровадження євро у Польщі є інструментом політичної боротьби, а не рецептом для подолання кризи.

«Такий текст (про вирішення кризи завдяки євро) можна говорити 10 літнім дітям, а не дорослим», - сказав Л. ... Читати далі »
Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1067 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-25 | Коментарі (0)

Єврокомісія застосувала дисциплінарні заходи до шести країн-членів Євросоюзу за перевищення ними меж дефіциту бюджету, встановлених у блоці. Поки ці заходи виражаються тільки у встановленні крайнього терміну для скорочення даного показника. 

Єврокомісія повідомила, що розпочала подібну процедуру відносно Франції, Греції, Іспанії, Ірландії, Латвії і Мальти, оскільки дефіцит їх бюджетів перевищив установлене обмеження в три відсотки ВВП. "Виняткові обставини враховуватимуться там, де це потрібно. У решті випадків Комісія діятиме з гнучкістю, закладеною в переглянутому Пакті про стабільність і зростання, що має на меті подальші дії з цієї процедури протягом найближчих тижнів", - йдеться в заяві комісара ЄС з питань економічної і грошово-кредитної політики Хоакіна Альмунія. 

Дефіцити бюджетів багатьох країн ЄС вийшли за межі, встановлені блоком, оскільки вони намагаються підтримати свої економіки в умовах кризи і зниження податкових надходжень. 

... Читати далі »

Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1027 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-25 | Коментарі (0)

Declaring the centre-left to be the big electoral winners of the fall-out of the economic crisis, Poul Nyrup Rasmussen, Danish MEP and president of the PES, said on Wednesday (18 February) that free-market ideology was now dead and that the left has the answers.

"There's a new paradigm after the crisis: No one can go it alone anymore," he said at a debate on the state of the European left and the ongoing recession in Brussels organised by the Friends of Europe think-tank.
"We are the modernisers now, the reformers, the progressive movement of Europe," he said.

The ideas of deregulation and liberalisation were as bankrupt as the bankers that have pushed for them over the last twenty to thirty years, he believes. 

"The financial markets must be the servant of the real economy, not its master," he continued, underlining the "social market economy" at the heart of the party's manifesto for the June elections, titled People First and adopted at a par ... Читати далі »
Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1101 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-19 | Коментарі (0)

Депутати Європарламенту започаткували ініціативу, метою якої є боротьба із корупцією у відносинах між країнами ЄС та не членами цієї організації. “Пересічні європейці фінансують розкішне життя окремих високопосадовців у незаможних країнах-партнерах ЄС”,- йдеться у петиції, ініційованій євродепутатами. Документ відсьогодні зможе підписати у Інтернеті кожний громадянин Євросоюзу. 

В ньому керівництво ЄС закликають розробити дієвий механізм боротьби із корупцією у тих країнах, до яких Брюссель спрямовує фінансові вливання. 

Неефективні програми на кошти ЄС 

Йдеться про держави, що не є членами Євросоюзу, але співпрацюють із Брюсселем за різними програмами. На переконання депутатів Європарламенту, Єврокомісія, спрямовуючи гроші до таких країн, сприяє корупції, оскільки значна частина цих виплат осідає у кишенях приватних осіб. При цьому пересічні громадяни, які мали б отримати зиск від проектів Брюсселя, не відчувають жодних зрушень. < ... Читати далі »
Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1049 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-19 | Коментарі (1)

17 лютого Європейська Комісія представила перший звіт з нової серії щомісячних аналітичних досліджень з моніторингу ситуації на ринках праці в ЄС. У моніторингу ринку праці особливу увагу приділено тенденціям у великих країнах ЄС, а також поглибленому аналізу автомобільної промисловості та визначенню загальних соціальних наслідків економічної кризи. 

Проте, останні дані та національні звіти вказують на те, що кількість вакантних робочих місць, хоча й досі залишається великою, почала зменшуватись у відповідь на економічний спад, а також те, що кількість оголошених скорочених робочих місць тепер значно переважає кількість новостворених робочих місць, а рівень безробіття зростає по всьому ЄС (зараз він складає 7,4% для зони ЄС-27). 

Досі невеликий вплив кризи на ринок праці в ЄС можна частково пояснити тим, що рівень зайнятості реагує на економічну активність зазвичай із запізненням на три квартали. Проте це також свідчить про дедалі частіше застосування вну ... Читати далі »
Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1142 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-19 | Коментарі (0)

Єврокомісія вимагає від шести країн Євросоюзу привести дефіцит державного бюджету у відповідність з вимогами Маастріхтських угод, повідомляє «Lenta.ru», посилаючись на AFP. Вимоги Єврокомісії стосуються Франції, Греції, Ірландії, Латвії, Мальти та Іспанії. Дефіцит бюджету цих країн перевищив дозволені три відсотки від ВВП. 

Як очікується, слухання в Єврокомісії щодо дефіциту бюджетів шести країн почнуться наприкінці лютого 2009 року. Поки невідомо, який термін європейський регулятор відведе державам на упорядковування їхніх бюджетів. Раніше міністр економіки ЄС Хоакін Алмунія (Joaquin Almunia) заявляв, що Франція та Іспанія мусять знизити дефіцит бюджету до 2010 року. 

Прикметно, що вимога Єврокомісії є першою з кінця листопада 2008 року, коли вона запропонувала загальноєвропейський план стимулювання економіки. У документі йшлося, що до країн–членів Євросоюзу, чий дефіцит бюджету перевищить дозволені три відсотки від ВВП, штрафні санкції застосовуватися н ... Читати далі »
Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1114 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-18 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 ... 6 7 »
Вхід на сайт
Календар новин
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Друзі сайту
 
Database of the University Association for Contemporary European Studies
 
 
 
 
 

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright UESA © 2024Конструктор сайтів - uCoz