Четвер, 2024-03-28, 8:19 PM
Українська асоціація європейських студій
Вітаємо Гість | RSS
Меню
Новини за темами
Офіційні повідомлення [5]
Повідомлення від Президента та Правління УАЄС
Обласні осередки [4]
Новини від обласних осередків УАЄС
Новини проектів [24]
Повідомлення щодо проектів УАЄС
Події в Європі [62]
Новини з Європейського Союзу
Україна та ЄС [81]
Новини євроінтеграції
Євростудії [32]
Цікаві події, оголошення
Експертиза [8]
Громадська експертиза УАЄС
Наше опитування
Коли Україна підпише нову угоду з ЄС?
Всього відповідей: 73
Головна » 2008 » Грудень » 19 » Єврокомісія вітає остаточне затвердження пакету щодо клімату та енергетики Європи
Єврокомісія вітає остаточне затвердження пакету щодо клімату та енергетики Європи
6:54 PM
17 грудня Європейський Парламент проголосував за пакет пропозицій щодо клімату та енергетики. Таким чином ЄС досягнув згоди, яка допоможе трансформувати Європу в низьковуглецеву економіку та підвищити енергетичну безпеку. 

У повній відповідності до пропозицій Єврокомісії, висунутих в січні 2008 року, було погоджено законодавчо закріплені цілі до 2020 року скоротити викиди парникових газів на 20%, досягнути 20% частки відновлюваних енергоресурсів у структурі кінцевого споживання та підвищити енергоефективність на 20%. Пакет також містить чітку пропозицію рухатись далі та взяти зобов’язання щодо 30% скорочення, якщо буде досягнуто відповідної міжнародної угоди. 

Президент Європейської Комісії Жузе Мануель Баррозу сказав: «Пакет ЄС щодо клімату та енергетики є частковим вирішенням не тільки кліматичної кризи, але й поточної фінансово-економічної кризи. Він являє собою «нову зелену угоду», яка сприятиме конкурентоспроможності промисловості ЄС в світі з дедалі більшими обмеженнями щодо викидів СО2. Перехід до низьковуглецевої економіки буде сприяти інноваціям, надасть нові можливості для бізнесу та створить нові "зелені" робочі місця». 

Більш амбітна Система торгівлі квотами на викиди 

Розширена Система торгівлі квотами на викиди ЄС є найбільшою в світі системою торгівлі квотами на викиди парникових газів, й могла би зараз слугувати ядром значно більшого глобального вуглецевого ринку. Вдосконалення означають, що починаючи з 2013 року буде встановлено певний «максимум» викидів на рівні ЄС та щороку рівні викидів будуть знижуватись для досягнення 21% скорочення до 2020 року. 

Рівні внески всіх країн ЄС 

Угода також передбачає заходи для малих виробників викидів в секторах транспорту, будівель, в сільському господарстві та в галузі відходів, які разом складаюсь 60% загальної кількості парникових газів ЄС. До 2020 року викиди в цих галузях повинні бути скорочені в середньому на 10% порівняно з 2005 роком. Такі зобов’язання будуть розподілені між країнами ЄС відповідно до показників ВВП на душу населення. 

Правова основа для збору та збереження СО2 

Директива щодо геологічного збереження СО2 встановлює законодавчі рамки для управління можливими екологічними ризиками та питаннями відповідальності. 

Межі щодо викидів нових автомобілів 

Нове законодавство встановить обов’язкові стандарти щодо викидів для забезпечення зменшення викидів від нових автомобілів до середнього показника 120 г СО2 на км до 2015 року. В той же час довгостроковою ціллю Єврокомісії є скорочення викидів нових авто до 95 г СО2/км у 2020 році. 

Крім того, погодження Директиви про якість палива зобов’яже постачальників зменшити викиди парникових газів на всьому ланцюгу виробництва палива на 6% до 2020 року. 

Повідомлення для інших країн світу 

Як перший регіон в світі, який зобов’язався на такі далекосяжні та законно закріплені скорочення викидів, Європа очолює боротьбу зі зміною клімату. Це голосування є важливим внеском у перспективну міжнародну угоду щодо клімату, яка має бути досягнута в Копенгагені до кінця 2009 року.

Джерело: eu.prostir.ua


Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1017 | Додано: newsmaker | Рейтинг: 0.0/0 |
Загалом коментарів: 0
Only registered users can add comments.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Календар новин
«  Грудень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Пошук
Друзі сайту
 
Database of the University Association for Contemporary European Studies
 
 
 
 
 

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright UESA © 2024Конструктор сайтів - uCoz