Четвер, 2024-04-25, 8:45 AM
Українська асоціація європейських студій
Вітаємо Гість | RSS
Меню
Новини за темами
Офіційні повідомлення [5]
Повідомлення від Президента та Правління УАЄС
Обласні осередки [4]
Новини від обласних осередків УАЄС
Новини проектів [24]
Повідомлення щодо проектів УАЄС
Події в Європі [62]
Новини з Європейського Союзу
Україна та ЄС [81]
Новини євроінтеграції
Євростудії [32]
Цікаві події, оголошення
Експертиза [8]
Громадська експертиза УАЄС
Наше опитування
Коли Україна підпише нову угоду з ЄС?
Всього відповідей: 73
Головна » 2009 » Лютий » 26 » Посли країн ЄС і Європейської Комісії в Україні відвідають Крим
Посли країн ЄС і Європейської Комісії в Україні відвідають Крим
7:08 PM
Група послів країн ЄС і Європейської Комісії в Україні планують відвідати з 26 по 28 лютого Автономну Республіку Крим, аби ознайомитися з соціально-економічною ситуацією в Криму та представити Спільну ініціативу щодо співпраці у Криму. Ця ініціатива є пропозицією щодо скоординованого підходу до соціально-економічного розвитку Криму з боку Європейської Комісії та групи зацікавлених країн ЄС. 

Посли Ярослав Башта (Чеська Республіка), Ганс-Юрген Гаймзьот (Німеччина), Алгірдас Кумжа (Литва), Рональд Келлер (Нідерланди), Крістер Міхельссон (Фінляндія), Стефан Гуллгрен (Швеція), Лі Тернер (Велика Британія) та Жозе Мануел Пінту Тейшейра (Європейська Комісія) матимуть спільну зустріч з Головою Верховної Ради АРК Анатолієм Гриценком, Головою Ради Міністрів АРК Віктором Плакідою та Міністром економіки АРК пані Світланою Вербою. Вони також зустрінуться з представниками Меджлісу кримськотатарського народу, громадських організацій, бізнесу та ЗМІ. 

Також плануються візити на підприємства з приватними інвестиціями з країн ЄС та до с. Звідне, де Програма розвитку ООН впроваджує проект “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”, що фінансується ЄС. 

Програма перебування також включатиме візит до Севастополя, де відбудуться зустрічі з Головою Севастопольської міської державної адміністрації Сергієм Куніциним і Головою Севастопольської міської Ради Валерієм Саратовим. 

Додаткова інформація про Спільну ініціативу щодо співпраці в Криму 

Європейська Комісія та група зацікавлених країн ЄС (на цей момент Фінляндія, Угорщина, Німеччина, Литва, Нідерланди, Польща, Швеція та Велика Британія) планують об’єднати свої зусилля щодо широкого кола соціально-економічних питань в Криму. Європейська Комісія та країни ЄС спільно працюватимуть у скоординований та гармонізований спосіб. Вони планують співпрацювати з органами влади Автономної Республіки Крим, органами місцевої влади та міста Севастополь, а також з представниками громадянського суспільства та приватного сектору. 

Європейська Комісія та країни ЄС проведуть оцінку потреб Криму та розроблять відповідні програми дій. Це включатиме розвиток інституційної спроможності, децентралізовану співпрацю з громадянським суспільством, регіональний розвиток, сприяння залученню інвестицій, програми співпраці з містами та регіонами ЄС і розвиток соціально-культурних відносин між людьми. Європейська Комісія та країни ЄС будуть робити власний внесок, кожен у свій спосіб, використовуючи свої порівняльні переваги та інтереси для вирішення визначених потреб і сприяння соціально-економічному розвитку Криму, застосовуючи свої процедури та процеси прийняття рішень і залучаючи відповідних партнерів-виконавців. 

Для започаткування цієї ініціативи Європейська Комісія має намір продовжити роботу у сфері регіонального розвитку, у той час як країни ЄС готові зосередитися на такий сферах як економічний розвиток (Велика Британія), охорона довкілля (Швеція), соціальна інфраструктура та економічний розвиток (Німеччина) та громадянське суспільство (Нідерланди). Інші країни ЄС ще визначають рівень своєї участі у цій ініціативі. 

Це лише початок того, що, ми сподіваємося, буде динамічним і тривалим процесом. Спільна ініціатива не спрямована на визначення усіх потреб за один раз, а також не обмежує сфери участі чи кількість учасників з боку країн ЄС. Наша спільна мета полягає у тому, аби сприяти розвитку регіонів України за об’єднаної підтримки багатьох представників Європейського Союзу.

Джерело: eu.prostir.ua


Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1126 | Додано: newsmaker | Рейтинг: 0.0/0 |
Загалом коментарів: 0
Only registered users can add comments.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Пошук
Друзі сайту
 
Database of the University Association for Contemporary European Studies
 
 
 
 
 

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright UESA © 2024Конструктор сайтів - uCoz