Четвер, 2024-03-28, 3:26 PM
Українська асоціація європейських студій
Вітаємо Гість | RSS
Меню
Новини за темами
Офіційні повідомлення [5]
Повідомлення від Президента та Правління УАЄС
Обласні осередки [4]
Новини від обласних осередків УАЄС
Новини проектів [24]
Повідомлення щодо проектів УАЄС
Події в Європі [62]
Новини з Європейського Союзу
Україна та ЄС [81]
Новини євроінтеграції
Євростудії [32]
Цікаві події, оголошення
Експертиза [8]
Громадська експертиза УАЄС
Наше опитування
Коли Україна підпише нову угоду з ЄС?
Всього відповідей: 73
Головна » Україна та ЄС
17 лютого 2009 р., у місті Радехів Львівської області відбувся семінар на тему: „Європейські стандарти реалізації прав молоді та молодіжної політики”. 

Організували семінар управління у справах сім’ї та молоді Львівської обласної державної адміністрації та інформаційно-правовий центр „Наше право” за підтримки МФ „Відродження”. Участь у семінарі взяли представники районних молодіжних організацій, локальних медіа та лідери місцевих євро-клубів. 

Як зазначив Андрій Рожнятовський, начальник управління у справах сім’ї та молоді ОДА, - активна участь молодих людей в процесі ухвалення рішень і діяльності на місцевому і регіональному рівні має важливе значення в розвитку демократичного суспільства. Сільська молодь повинна стати генератором якісних ідей та рушієм змін у суспільному житті області, становлюватись як самодостатнє і самоорганізоване середовище активних європейських громадян, - підкреслив він. 

Учасники семінару обговорювали проблеми впровадженн ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1107 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-18 | Коментарі (0)

Відбулося засідання Української частини Ради з питання співробітництва між Україною та ЄС під головуванням Віце-прем’єр-міністра у справах європейської та міжнародної інтеграції Григорія Немирі. Під час свого виступу Григорій Немиря підкреслив основні досягнення України на шляху європейської інтеграції у 2008 році та закликав до подальшої активізації відносин України з ЄС цього року. 

За словами Віце-прем’єр-міністра, серед практичних результатів, які досягла Україна, - принципова домовленість, що нова угода між Україною та ЄС буде угодою про асоціацію; конструктивні переговори щодо створення зони вільної торгівлі; започаткування діалогу про умови запровадження безвізового режиму, тощо. 

Він також підкреслив, що значних успіхів досягнуто і у сфері секторального співробітництва з ЄС. Найближчим часом Уряд очікує на успішне завершення переговорів щодо вступу України до Європейського Енергетичного Співтовариства, реалізується проект синхронізації об’єднан ... Читати далі »

Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 976 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-18 | Коментарі (0)

Директор економічних програм Центру Разумкова Василь Юрчишин в коментарі агенції «Новости — Украина» відзначив, що перспективи вступу України до зони вільної торгівлі з ЄС далеко не блискучі. 

На прохання прокоментувати підписання Україною і Європейським Союзом декларації про співпрацю у галузі розвитку малого і середнього підприємництва пан Юрчишин сказав: «Насамперед потрібно знати, дивитися і стежити за тим, чи буде вона виконуватися, тому що Україна підписує багато зобов’язань, але не всі їх виконує. Одне з останніх, яке повинне було істотно допомогти в макроекономічній стабілізації, — це меморандум України і Міжнародного валютного фонду. Але ми бачимо, що відбувається, МВФ, швидше за все, затримає виконання». 

«Так само і тут, добре, що існує співпраця, є намір поліпшити підприємницьке середовище в Україні. Тому що такого роду взаємозв’язки, які ще можуть бути, — Європейський банк реконструкції і розвитку також оголосив про те, що зможе надати Україн ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1109 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-17 | Коментарі (0)

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко та Віце-президент Єврокомісії Гюнтер Ферхойген підписали Декларацію про співпрацю у сфері підтримки та розвитку малого та середнього бізнесу. 

Коментуючи підписання документу, Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що «це дає надію на нову якість співпраці в системі підтримки малого і середнього бізнесу, скоординовану з Європейським Союзом». За словами Юлії Тимошенко, після підписання Декларації Україна зможе скористатися досвідом європейських країн і більш осмислено діяти у цьому напрямку. Юлія Тимошенко також повідомила, що відразу після підписання зазначеного документу буде налагоджена практична співпраця між Держкомітетом України з питань підприємництва і відповідними структурами ЄС: «Ми будемо робити всі кроки, щоб підписаний сьогодні документ набув практичної реалізації». 

Прем’єр-міністр нагадала, що 2 липня 2008 року Україна приєдналася до Європейської Хартії малих підприємств та впровадила принципи, ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1036 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-16 | Коментарі (1)

В понеділок, 16 лютого, Україну відвідає віце-президент Європейської комісії з питань підприємництва і промисловості Гюнтер Ферхойген. Як повідомили в Представництві Єврокомісії в Україні, головною метою візиту є обговорення з керівництвом держави стану і перспектив розвитку економічних відносин України і ЄС, зокрема, враховуючи вплив світової економічної кризи. 

Також особливу увагу буде приділено початку більш тісної співпраці сторін у сфері малого і середнього бізнесу. 

Планується, що з віце-президентом Єврокомісії зустрінуться Президент України Віктор Ющенко, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, депутати Верховної Ради і представники ділових кіл.

Джерело: eu.prostir.ua

Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 998 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-13 | Коментарі (0)

Україна планує приєднатись до європейської операції щодо боротьби із піратством в регіоні Сомалі і Конго. Про це повідомив Президент України Віктор ЮЩЕНКО під час зустрічі з родичами екіпажу «Фаїна» в аеропорту “Бориспіль”. 

Він підкреслив, що Україна прийняла рішення приєднатись до міжнародної ініціативи, і зараз ведуться переговори щодо участі нашої держави в операції в рамках ЄС щодо боротьби із нападниками та терористами в цьому регіоні. 

Для цього, за словами Президента, Україна має сплатити декілька мільйонів доларів для утримання наших кораблів в цьому регіоні. 

За його словами, ці кораблі мають супроводжувати цивільні судна, які йдуть під українським прапором, або, можливо, складається з українського екіпажу. 

«Думаю, що ми знайдемо ці ресурси», - сказав Президент. 

Як повідомлялося, 8 грудня минулого року в Аденській протоці розпочалася морська операція ЕС проти піратів біля берегів Сомалі. 

17 листопада в МЗС заявили, ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1027 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-13 | Коментарі (0)

Віце-прем'єр-міністр у справах європейської та міжнародної інтеграції Григорій Немиря провів вчора зустріч з віце-канцлером, міністром фінансів Австрії Йозефом Прьоллєм. Під час зустрічі сторони обговорили актуальні питання двосторонніх відносин між Україною і Австрією та зусилля Урядів двох держав, спрямовані на подолання наслідків світової фінансової кризи, зокрема у банківській сфері. 

Григорій Немиря наголосив, що Україна надає особливого значення розвитку відносин між нашими країнами та висловив задоволення рівнем торговельно-економічного співробітництва між Україною і Австрією у 2008 році. Він зазначив, що Австрія займає четверте місце за рівнем інвестицій в економіку нашої країни, а товарообіг між Україною і Австрією у 2008 році збільшився майже на 40%.

У свою чергу Йозеф Прьолль підкреслив, що "Україну і Австрію пов'язують дуже щільні економічні зв'язки, зокрема у банківській сфері, секторі страхування та у виробничих секторах економіки". Він зазна ... Читати далі »

Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1409 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-12 | Коментарі (0)

11 лютого мери українських міст приєднались до своїх європейських партнерів з майже 400 міст для того, щоб підписати зобов’язання перевиконати енергетичну ціль ЄС зі скорочення викидів СО2 на 20% до 2020 року. 

На урочистій церемонії, яка відбулась в Європейському Парламенті, представники понад 350 міст з усієї Європи підписали Договір мерів. На церемонії були присутні мери з 23 країн ЄС та 6 країн, які не є членами ЄС, в тому числі з України. 

В рамках цієї ініціативи Європейська Комісія у партнерстві з Комітетом Регіонів та представниками понад 60-ти млн. громадян буде працювати над досягненням спільної мети змінити наше навколишнє середовище та використовувати енергію більш розсудливо. 

Президент Європейської Комісії Жузе Мануель Баррозу сказав, що добровільні дії громадян, спрямовані на зміну поведінки людей у сфері енергетики, мають вирішальне значення. Скорочення сучасного обсягу викидів СО2 на 20% у всіх містах-учасниках еквівалентне щорічно ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1044 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-12 | Коментарі (0)

Євросоюзу необхідно переглянути енергетичні відносини з Росією і Україною внаслідок недавньої газової кризи. Таку думку висловив Верховний представник ЄС зі спільної зовнішньої політики і безпеки Хав’єр Солана. «Ми потребуємо перегляду енергетичних відносин з обома країнами», - заявив він напередодні засідання «трійки» Росія-ЄС 11 лютого в Москві. 

За словами Х. Солани, ЄС заплатив «дорогу ціну за суперечку між нашим найбільшим постачальником енергоресурсів і найбільш важливою для нас транзитною країною», і зараз «інтенсивніше» шукає альтернативні джерела енергії і маршрути їх постачань, - повідомляє РІА «Новини». 

«Не мені покладати провину на кого-небудь, коли багато що залишається неясним. Проте нові угоди, за якими ми ведемо переговори як з Росією, так і з Україною, потребують реальних елементів з енергетики, щоб дозволити нам не допускати повторення подібних криз», - зазначив Х. Солана. 

Верховний представник ЄС вважає за необхідне збудувати з ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1034 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-11 | Коментарі (0)

Міністр закордонних справ Білорусі Сергій МАРТИНОВ заявляє, що Білорусь і Україна обговорюють спільні інфраструктурні проекти для реалізації в рамках «Східного партнерства» Євросоюзу.

Про це С.МАРТИНОВ повідомив в інтерв`ю Першому національному телеканалу Білорусі.

«Йде доопрацювання основоположного документа самого партнерства. Причому, на цій стадії вже залучаються до доопрацювання цього документа і майбутні учасники цього партнерства або потенційні учасники цього партнерства», - сказав С.МАРТИНОВ.

За його словами, паралельно з процесом доопрацювання тексту документа «держави регіону починають продумувати, які проекти, які теми можуть стати змістом цього партнерства».

«Саме партнерство – це оболонка, шкаралупа. Які проекти можуть стати його змістом? На недавній зустрічі Президента Білорусі з Президентом України вже обговорювалися такого роду інфраструктурні проекти. Ну, наприклад, скажімо, серйозна автомагістраль сполученням від Калінінгра ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1075 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-10 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 ... 8 9 »
Вхід на сайт
Календар новин
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Друзі сайту
 
Database of the University Association for Contemporary European Studies
 
 
 
 
 

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright UESA © 2024Конструктор сайтів - uCoz