Середа, 2024-04-24, 8:59 PM
Українська асоціація європейських студій
Вітаємо Гість | RSS
Меню
Новини за темами
Офіційні повідомлення [5]
Повідомлення від Президента та Правління УАЄС
Обласні осередки [4]
Новини від обласних осередків УАЄС
Новини проектів [24]
Повідомлення щодо проектів УАЄС
Події в Європі [62]
Новини з Європейського Союзу
Україна та ЄС [81]
Новини євроінтеграції
Євростудії [32]
Цікаві події, оголошення
Експертиза [8]
Громадська експертиза УАЄС
Наше опитування
Коли Україна підпише нову угоду з ЄС?
Всього відповідей: 73
Головна » 2009 » Лютий » 19 » Європейська Комісія представила перший звіт з моніторингу ринку праці
Європейська Комісія представила перший звіт з моніторингу ринку праці
5:44 PM
17 лютого Європейська Комісія представила перший звіт з нової серії щомісячних аналітичних досліджень з моніторингу ситуації на ринках праці в ЄС. У моніторингу ринку праці особливу увагу приділено тенденціям у великих країнах ЄС, а також поглибленому аналізу автомобільної промисловості та визначенню загальних соціальних наслідків економічної кризи. 

Проте, останні дані та національні звіти вказують на те, що кількість вакантних робочих місць, хоча й досі залишається великою, почала зменшуватись у відповідь на економічний спад, а також те, що кількість оголошених скорочених робочих місць тепер значно переважає кількість новостворених робочих місць, а рівень безробіття зростає по всьому ЄС (зараз він складає 7,4% для зони ЄС-27). 

Досі невеликий вплив кризи на ринок праці в ЄС можна частково пояснити тим, що рівень зайнятості реагує на економічну активність зазвичай із запізненням на три квартали. Проте це також свідчить про дедалі частіше застосування внутрішньої гнучкості, зокрема організацію гнучкого графіку роботи, часткову зайнятість, тимчасові зупинки виробництва тощо. 

Оскільки ділова та споживча довіра різко впала в грудні 2008 року, і знову впала в січні 2009 року, очікується подальше погіршення ситуації на ринку праці протягом наступних місяців. 

Останні прогнози Європейської Комісії передбачають, що приріст зайнятості буде негативним в 2009 році, тоді як середній рівень безробіття в ЄС має вирости на 2,5 пункти відсотка протягом наступних двох років. 

Металургія та машинобудування, автомобільна промисловість, фінансові послуги, транспортна та складська галузі зазнали найсильнішого удару згідно з оголошеними скороченнями робочих місць в січні 2009 року. Протягом чотирьох місяців, з жовтня 2008 року до січня 2009 року, чисті втрати в цих секторах сягнули понад 10 000 робочих місць. 

Молодь та працівники, найняті за тимчасовими трудовими контрактами, були першими вражені зростанням безробіття, проте люди похилого віку, іноземні громадяни та домогосподарства з низькими доходами, імовірно, також будуть першими серед тих, хто найбільше постраждає від ширших наслідків економічного спаду. 

Незважаючи на різке зменшення загальної інфляції та падіння цін на нафту та інші товари, зафіксоване в другій половині 2008 року, значне зростання цін на продукти харчування, житло та енергію протягом попереднього півріччя мало особливий негативний вплив на домогосподарства з низькими доходами та людей похилого віку.

Джерело: eu.prostir.ua


Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1148 | Додано: newsmaker | Рейтинг: 5.0/1 |
Загалом коментарів: 0
Only registered users can add comments.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Пошук
Друзі сайту
 
Database of the University Association for Contemporary European Studies
 
 
 
 
 

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright UESA © 2024Конструктор сайтів - uCoz