Четвер, 2024-03-28, 3:06 PM
Українська асоціація європейських студій
Вітаємо Гість | RSS
Меню
Новини за темами
Офіційні повідомлення [5]
Повідомлення від Президента та Правління УАЄС
Обласні осередки [4]
Новини від обласних осередків УАЄС
Новини проектів [24]
Повідомлення щодо проектів УАЄС
Події в Європі [62]
Новини з Європейського Союзу
Україна та ЄС [81]
Новини євроінтеграції
Євростудії [32]
Цікаві події, оголошення
Експертиза [8]
Громадська експертиза УАЄС
Наше опитування
Коли Україна підпише нову угоду з ЄС?
Всього відповідей: 73
Головна » 2009 » Лютий » 17 » Перспективи утворення зони вільної торгівлі України та ЄС далеко не блискучі
Перспективи утворення зони вільної торгівлі України та ЄС далеко не блискучі
7:11 PM
Директор економічних програм Центру Разумкова Василь Юрчишин в коментарі агенції «Новости — Украина» відзначив, що перспективи вступу України до зони вільної торгівлі з ЄС далеко не блискучі. 

На прохання прокоментувати підписання Україною і Європейським Союзом декларації про співпрацю у галузі розвитку малого і середнього підприємництва пан Юрчишин сказав: «Насамперед потрібно знати, дивитися і стежити за тим, чи буде вона виконуватися, тому що Україна підписує багато зобов’язань, але не всі їх виконує. Одне з останніх, яке повинне було істотно допомогти в макроекономічній стабілізації, — це меморандум України і Міжнародного валютного фонду. Але ми бачимо, що відбувається, МВФ, швидше за все, затримає виконання». 

«Так само і тут, добре, що існує співпраця, є намір поліпшити підприємницьке середовище в Україні. Тому що такого роду взаємозв’язки, які ще можуть бути, — Європейський банк реконструкції і розвитку також оголосив про те, що зможе надати Україні ресурси, — це все повинно сприяти поліпшенню економічної ситуації в наший країні. Але потрібно дивитися, буде це виконуватися чи ні. Бо якщо не виконуватиметься або виконуватиметься погано, то це вкотре продемонструє, наскільки Україна недобросовісна в своїх же намірах», — відзначив пан Юрчишин. 

На прохання прокоментувати перспективи вступу України до зони вільної торгівлі з ЄС, Василь Юрчишин відповів: «На жаль, я не бачу тут блискучих перспектив, тому що наш попередній досвід вступу до СОТ, показав, по суті, то, про що я говорив раніше, — що Україна вкрай непослідовна у своїх діях у задекларованому напрямі. Тому Євросоюз підвищує і підвищуватиме вимоги до своїх торгових партнерів в плані забезпечення контрактів, якості, інвестиційних можливостей. Знову ж таки, — дотримання різного роду зобов’язань. Скажімо, останній скандал в газовій сфері — явно не на користь нашим можливим переговорам», — сказав він. 

При цьому пан Юрчишин відзначив, що «Україна стала членом СОТ, а це означає, що вона не має права в односторонньому порядку погіршувати умови торгівлі, займатися протекціонізмом. Але зараз ми вже чуємо про те, що для захисту національних ринків потрібно підняти імпортне мито, і оголошується, що воно піднімається на цілий ряд товарів. Все це не сприяє тому, щоб нас вважали надійним партнером. Тому я думаю, що сфера переговорів по зоні вільної торгівлі — це швидше сфера добрих намірів, ніж справжніх практичних результатів», — підсумував він.

Джерело: eu.prostir.ua


Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1109 | Додано: newsmaker | Рейтинг: 0.0/0 |
Загалом коментарів: 0
Only registered users can add comments.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Пошук
Друзі сайту
 
Database of the University Association for Contemporary European Studies
 
 
 
 
 

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright UESA © 2024Конструктор сайтів - uCoz