Вівторок, 2024-03-19, 1:19 PM
Українська асоціація європейських студій
Вітаємо Гість | RSS
Меню
Новини за темами
Офіційні повідомлення [5]
Повідомлення від Президента та Правління УАЄС
Обласні осередки [4]
Новини від обласних осередків УАЄС
Новини проектів [24]
Повідомлення щодо проектів УАЄС
Події в Європі [62]
Новини з Європейського Союзу
Україна та ЄС [81]
Новини євроінтеграції
Євростудії [32]
Цікаві події, оголошення
Експертиза [8]
Громадська експертиза УАЄС
Наше опитування
Коли Україна підпише нову угоду з ЄС?
Всього відповідей: 73
Головна » 2009 » Січень » 28
Болгари не бачать перспектив від членства в ЄС. Про це свідчать результати дослідження «Євробарометр», яке нещодавно було проведено софійським представництвом Єврокомісії та розміщено на його офіційному інтернет-порталі. Однак, болгари, хоча вони і не можуть відчути переваг членства в ЄС, не ставляться до інтеграції в ЄС негативно. 

В той час, як недовіра до болгарської влади зростає, впевненість у Європейській Комісії та Європейському Парламенті залишається на відносно високому рівні, незважаючи на непопулярні міри, що їх застосував Європейський Союз проти Болгарії. 

На відміну від середнього жителя Європи, болгари більше довіряють ЄС та його установам, а також міжнародним організаціям. 

Дослідження було проведено у жовтні 2008 року. В ньому взяли участь 30 тисяч респондентів по усьому ЄС. 

Як і у всіх попередніх дослідженнях «Євробарометр», болгари найменш задоволені своїм життям. 88% болгарських респондентів посилаються на негативні еконо ... Читати далі »
Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1050 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-01-28 | Коментарі (0)

Представницька делегація з кількох десятків чиновників Європейської Комісії прибула в Україну для проведення 5-го раунду переговорів про вільну торгівлю. З першого ж засідання у вівторок стали зрозумілими дві речі: по-перше, глобальна криза й газовий конфлікт з Росією негативно позначилися на атмосфері переговорів; по-друге, Україна не згодна грати роль школяра, що завинив, і говоритиме тільки на рівних. 

Раунд відкрив голова української делегації заступник міністра економіки Валерій Пятницький. Він привітав гостей і розповів, як відбуватимуться перемовини. 

Усі стурбовані 

Начальник управління генерального директорату з торгівлі Єврокомісії Єва Сіновьєц багато часу на політес не гаяла (схоже, «не гаяти час» – улюблене гасло голови делегації ЄС). По кількох словах подяки пані Єва перейшла до питань, які на цьому етапі «найбільше непокоять» європейську делегацію, і попри зовнішню доброзичливість, всі присутні відчули непохитність ЄС ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1016 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-01-28 | Коментарі (0)

Сьогодні Віце-прем’єр-міністр у справах європейської та міжнародної інтеграції Григорій Немиря провів зустріч з депутатом Європейського Парламенту, членом фракції «Альянс лібералів та демократів Європи» Александром Графом Ламбсдорффом. Під час зустрічі сторони обговорили перспективи європейської інтеграції України та вплив світової фінансової кризи на економіку України. 

Григорій Немиря наголосив, що європейська інтеграція була і надалі залишається пріоритетом як зовнішньої, так і внутрішньої політики Уряду України. 

«Партнерство України з ЄС є надзвичайно цінною складовою життя України», - заявив він. 

Сторони обговорили хід переговорів щодо укладення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, в тому числі встановлення поглибленої всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС. 

Йшлося також про нещодавню газову кризу та питання енергетичної безпеки у регіоні. 

Александр Граф Ламбсдорфф подякував за відповідальну конструктивну п ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 933 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-01-28 | Коментарі (0)

27 січня 2009 року відбулася зустріч Міністра економіки України Богдана Данилишина з Головою Європейської делегації Євою Сінов’єц на V раунді переговорів щодо створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС. 

На початку зустрічі Богдан Данилишин підкреслив важливість для України ефективності переговорів та досягнутих домовленостей з метою покращення торговельно-економічних стосунків з Європейським Союзом, що належить до головних торговельних партнерів України. 

За словами керівника економічного відомства, переговори стосовно створення зони вільної торгівлі між Сторонами у рамках укладання Угоди про асоціацію відбуваються у рамках поглиблення стратегічного партнерства між Україною та ЄС. 

Довідково: За результатами аналізу показників зовнішньої торгівлі товарами та послугами України за січень–вересень 2008 року Європейський Союз був найбільшим зовнішньоторговельним партнером України, доля якого склала 31,5% у загальному зовнішньоторговельному обо ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1171 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-01-28 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Календар новин
«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Друзі сайту
 
Database of the University Association for Contemporary European Studies
 
 
 
 
 

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright UESA © 2024Конструктор сайтів - uCoz