Вівторок, 2024-03-19, 10:00 AM
Українська асоціація європейських студій
Вітаємо Гість | RSS
Меню
Новини за темами
Офіційні повідомлення [5]
Повідомлення від Президента та Правління УАЄС
Обласні осередки [4]
Новини від обласних осередків УАЄС
Новини проектів [24]
Повідомлення щодо проектів УАЄС
Події в Європі [62]
Новини з Європейського Союзу
Україна та ЄС [81]
Новини євроінтеграції
Євростудії [32]
Цікаві події, оголошення
Експертиза [8]
Громадська експертиза УАЄС
Наше опитування
Коли Україна підпише нову угоду з ЄС?
Всього відповідей: 73
Головна » 2009 » Січень » 17
У столиці головуючої нині в ЄС Чехії триває дводенна нарада міністрів внутрішніх справ країн-членів ЄС. Головним пунктом порядку денного є модернізація Шенгенської інформаційної системи. Учасники празької наради міністрів внутрішніх справ та юстиції країн Євросоюзу працюють у Конгресовому центрі, який охороняє півтисячний поліцейський загін. 

Протягом двох днів делегати мають обговорити такі загальноєвропейські проблеми, як використання новітніх технологій для нагляду за кордонами, міграція та надання притулку особам, які претендують на нього в тій чи іншій євросоюзній країні, міжнародний захист дітей, уніфікація спільної антинаркотикової політики. 

Зокрема в питанні модернізації Шенгенської інформаційної системи досі залишається поле для дискусій. Чеський міністр внутрішніх справ Іван Ланґер у розмові з журналістами зазначив, що ніхто нині ще не може назвати точний термін запровадження новітніх методик нагляду за кордонами. Раніше запровадження модернізо ... Читати далі »
Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1053 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-01-17 | Коментарі (0)

Україна і Польща домовилися підготувати план основних заходів двосторонніх відносин на 2009-2010 роки. Про це повідомили міністри закордонних справ двох сусідніх держав – Володимир Огризко і Радослав Сікорський – по закінченні переговорів у Києві. 

За словами Огризка, «дорожня карта» передбачає виконання найважливіших завдань, що їх ставлять перед собою Україна і Польща, а саме – «диверсифікацію енергетичних джерел, легалізацію візового режиму для громадян України у Шенгенській зоні, впровадження польського досвіду реформ, необхідних для євроатлантичної інтеграції України». 

Сікорський додав: польський парламент найближчим часом ратифікує угоду про малий прикордонний рух, що дозволить українцям, які живуть на прикордонних територіях, відвідувати Польщу без віз. 

Також Польща готова підтримати Україну в питанні можливості скасування візового режиму. «Це відповідає інтересам наших народів і передбачено новою програмою «Східного сусідства ЄС», –відзна ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1225 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-01-17 | Коментарі (1)

Українською асоціацією європейських студій розроблені методичні матеріали для проведення нової інтерактивної гри "Європа двох швидкостей".
 
Гра розроблена експертами Української асоціації європейських студій (просимо вказувати при використанні) на підставі гри "Історія двох міст" Ради Європи. Автори запрошують навчальні заклади, молодіжні організації та Європейські клуби користуватись цією грою для проведення заходів Євроклубів, адаптувати гру до інших сучасних подій чи процесів, вносити зміни в правила тощо.
 
Оптимальна кількість учасників гри - 14-16 осіб, тренер грає роль Банкіра. Для наочності, автори радять використовувати кольоровий папір - 60 сторінок одного кольору (блакитного), 60 іншого (жовтого), 4 сторінки третього (червоного або зеленого), а також по 5-6 сторінок різних кольорів для грошей (згідно кольорової гами відповідних купюр).
 
Як і гро ... Читати далі »
Категорія: Євростудії | Переглядів: 1618 | Додав: shtukarin | Дата: 2009-01-17 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Календар новин
«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Друзі сайту
 
Database of the University Association for Contemporary European Studies
 
 
 
 
 

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright UESA © 2024Конструктор сайтів - uCoz