Четвер, 2024-03-28, 9:04 PM
Українська асоціація європейських студій
Вітаємо Гість | RSS
Меню
Новини за темами
Офіційні повідомлення [5]
Повідомлення від Президента та Правління УАЄС
Обласні осередки [4]
Новини від обласних осередків УАЄС
Новини проектів [24]
Повідомлення щодо проектів УАЄС
Події в Європі [62]
Новини з Європейського Союзу
Україна та ЄС [81]
Новини євроінтеграції
Євростудії [32]
Цікаві події, оголошення
Експертиза [8]
Громадська експертиза УАЄС
Наше опитування
Коли Україна підпише нову угоду з ЄС?
Всього відповідей: 73
Головна » 2008 » Вересень » 17

Джерело: Британська Рада в Україні

Британська Рада в Україні та меморіальний фонд Джона Сміта запрошують до участі у програмі на 2009 рік.

Метою програми імені Джона Сміта є зміцнення та поглиблення демократичного світогляду і лідерських навичок за допомогою 5-тижневого курсу стажування у Сполученому Королівстві, який поєднуватиме академічне навчання, стажування у відповідних установах та індивідуальну програму візитів.

Програма імені Джона Сміта впроваджується меморіальним фондом Джона Сміта в партнерстві з Британською Радою та Міністерством юстиції Сполученого Королівства.

До участі в програмі залучаються громадяни України віком від 25 до 35 років. Перевага надаватиметься кандидатам, які працюють в політиці; місцевих органах влади; недержавних організаціях, що сприяють зміцненню демократії, займаються питаннями рівних прав та соціальної справедливості.

Добре знання письмової та усної англійської мови є необхідним.

... Читати далі »
Категорія: Євростудії | Переглядів: 1077 | Додав: shtukarin | Дата: 2008-09-17

Джерело: Урядовий портал

16 вересня вперше за час існування українських частин органів Україна – ЄС, утворених на виконання Угоди про партнерство та співробітництво, відбулося спільне засідання Української частини Комітету з питань співробітництва між Україною та ЄС, Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції та Української частини Комітету парламентського співробітництва між Україною та ЄС за спів-головування Віце-прем’єр-міністра України Григорія Немирі та Голови Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Бориса Тарасюка.

Виходячи з формату проведення спільного засідання в ньому взяли участь представники органів виконавчої влади України, народні депутати України з профільних комітетів Верховної Ради України, представники громадських організацій.

Проведення засідання у такому складі було ініційовано Віце-прем’єр-міністром Григорієм Немирєю з метою налаг ... Читати далі »

Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1061 | Додав: shtukarin | Дата: 2008-09-17

Джерело: Європейська програма Міжнародного фонду "Відродження"
 
Громадська організація Вінницький регіональний центр інформації „Креатив” запрошує бажаючих приєднатися до загальноукраїнської кампанії „Толерантність як шлях до Європи”, що проходитиме протягом вересня –листопада 2008р. в рамках «Європейського Року Міжкультурного Діалогу» під егідою Мережі проєвропейських організацій України.
 
Кампанія направлена на промоцію провідної європейської цінності – толерантності в українському суспільстві та проходитиме за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

В межах кампанії відбудуться:
· конкурси на кращі місцеві ініціативи серед членів Мережі проєвропейських організацій України, шкільних європейських клубів,  громадських організацій, молодіжних об’єднань та ін.;
· анкетування, опитування на тему толерантності (вересень-жовтень 2008р.);
· Всеукраїнський конкурс малюнків, фото ... Читати далі »

Категорія: Євростудії | Переглядів: 1326 | Додав: shtukarin | Дата: 2008-09-17

Джерело: Новини Представництва Європйської Комісії в Україні

22 вересня Міністерство регіонального розвитку та будівництва України і Європейська Комісія проведуть прес-конференцію для запуску фінансованого ЄС проекту “Підтримка сталого регіонального розвитку в Україні”.

Пан Василь Куйбіда, Міністр регіонального розвитку та будівництва і м-р Дірк Шубель, виконуючий обов’язки Голови Делегації Європейської Комісії в Україні, представлять проект на прес-конференції, яка відбудеться:

Дата: 22 вересня 2008 р.

Час: 14:30-16:00

Місце проведення: Готель “Русь”, вул. Госпітальна 4, Київ

Проект с бюджетом 6 млн. євро спрямований на підтримку Українських органів влади в удосконаленні політики регіонального розвитку та ефективного управління регіональним ростом.

Регіональний розвиток є основним напрямком політики Європейського Союзу. В Україні все більше загострюється проблема соціально-економічної нерівност ... Читати далі »

Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1246 | Додав: shtukarin | Дата: 2008-09-17

Джерело: Донецька обласна організація ВГО "УАЄС"
 
Донецька Філія громадської організації Центр студій Європейської інтеграції (Литва), за підтримки Міністерства закордонних справ Литовської Республіки організувала та провела в м. Донецьк конференцію "Побудова ефективного громадянського суспільства: досвід у Східній Європі та країнах Балтії". 
 
У конференції в якості доповідачів взяли участь:
  
Бразаускас Арунас, відомий литовський оглядач, журналіст.
Тема доповіді: "Постнаціоналізм: національна та культурна ідентифікація в сучасній Європі"
 
Клуоніс Міндаугас, радник Президента Литовської Республіки
Тема доповіді: "Альтернативне громадське виховання та розвиток громадських палат в Європейському Союзі" (презе ... Читати далі »
Категорія: Євростудії | Переглядів: 1107 | Додав: shtukarin | Дата: 2008-09-17

 
Гості Вечірньої Свободи: голова наглядової ради Фундації «Суспільність» Олег Рибачук та директор міжнародних програм Українського центру економічних і політичних досліджень ім. О. Разумкова Валерій Чалий

Роман Скрипін: Хоча саміт «Україна-ЄС» і перенесли в останній момент з Евіана до Парижа, це його не зробило результативнішим. Його підсумки прісні, як водичка. Власне, Евіан без газу.

Нічим конкретним, крім добрих слів та оприлюднення планів щодо майбутньої угоди, він не закінчився. Оптимісти говорять: уже непогано.

Власне, гарне обличчя у Парижі намагався зберігати і Президент Віктор Ющенко.

Песимісти твердять: іншого очікувати було й годі, звертаючи увагу на чутливість європейської перспективи щодо внутрішньої української перманентної кризи.

Про це не говорили в Парижі вголос, а було публічно: якою буде ... Читати далі »

Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1326 | Додав: shtukarin | Дата: 2008-09-17


15 вересня ц.р. у Брюсселі Міністр закордонних справ України Володимир Огризко провів зустріч з Міністром закордонних справ Фінляндської Республіки – Головуючим в ОБСЄ Алексом Стубом.
 
Міністри обговорили комплекс заходів, яких необхідно вжити ОБСЄ, а також ЄС, ООН, іншими міжнародними організаціями для якнайшвидшого відновлення миру, безпеки і стабільності на Кавказі, зокрема в Грузії. У цьому зв’язку міністри були солідарними в питанні необхідності виведення військ з території Грузії, повернення біженців і відновлення економіки цієї країни. Враховуючи особливі відносини між Україною та Грузією, Головуючий в ОБСЄ А.Стуб висловив сподівання на вагомий внесок України у врегулювання ситуації у Грузії.
 
Предметом уваги міністрів була також ситуація щодо Придністровського врегулювання. Сторони в ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1020 | Додав: shtukarin | Дата: 2008-09-17

Вхід на сайт
Календар новин
«  Вересень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Друзі сайту
 
Database of the University Association for Contemporary European Studies
 
 
 
 
 

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright UESA © 2024Конструктор сайтів - uCoz