Вівторок, 2024-03-19, 12:28 PM
Українська асоціація європейських студій
Вітаємо Гість | RSS
Меню
Новини за темами
Офіційні повідомлення [5]
Повідомлення від Президента та Правління УАЄС
Обласні осередки [4]
Новини від обласних осередків УАЄС
Новини проектів [24]
Повідомлення щодо проектів УАЄС
Події в Європі [62]
Новини з Європейського Союзу
Україна та ЄС [81]
Новини євроінтеграції
Євростудії [32]
Цікаві події, оголошення
Експертиза [8]
Громадська експертиза УАЄС
Наше опитування
Коли Україна підпише нову угоду з ЄС?
Всього відповідей: 73
Головна » 2009 » Січень » 30 » Творча майстерня для Євроклубів вперше пройшла на Донеччині
Творча майстерня для Євроклубів вперше пройшла на Донеччині
9:03 PM
Учасниками творчої майстерні для Євроклубів в рамках Європейського року креативності та інновацій у Донецькій області стали члени Євроклубу школи № 68. Дітей зацікавили методи розвитку творчого мислення, завдяки яким вони змогли розробити інноваційні проекти, які Євроклуб зможе реалізувати в році, що почався. 
 
Близька 20 учнів 8-10 класів-учасники Євроклубу однієї з кращих донецьких шкіл взяли участь в майстерні з творчості та інновацій, яку провели тренери Донецької обласної молодіжної організації "Євроклуб" Олександра Кириченко і Катерина Кононюк за підтримки проекту "Підтримка мережі Євроклубів України". Проект реалізується ВГО "Українська асоціація європейських студій" за підтримки Представництва Європейської Комісії в Україні. За ініціативою проекту, що спрямований на розвиток спроможності та підтримку мережевої діяльності Євроклубів, в Україні відзначається Європейський рік креативності та інновацій, що був проголошений в Європейському Союзі на 2009 рік.
  
Майстерня, що тривала 4,5 години, проходила за зразком Національної майстерні для Євроклубів, яка відбулась 12-14 січня в Дніпропетровській області, але відрізнялась від останньої відсутністю впливу дорослих на процес творчості дітей. Майстерня включала елементи знайомства і побудови команд, тренінг з розвитку творчого мислення та інноваційного підходу до практичної діяльності, а також майстерню перспективних проектів Євроклубу.
  
Дітям сподобалась тренінгова система навчання, завдяки якій вони в цікавій та незвичній формі більше дізнались про методи розвитку творчого мислення, а також власноруч змогли приступити до розробки ідей і проектів, що будуть спрямовувати подальшу роботу Євроклубу, хоча до цього моменту вважали це відповідальністю опікунів клубу. Керівництво Євроклубу висловило бажання впроваджувати тренінгові технології в навчання і діяльність клубу. Серед методів, які пропонувались під час тренінгу та майстерні, євроклубівці найбільше оцінили метод "Шість шляп" і ТРІЗ (теорія рішення винахідницьких задач), метод ментальних карт сподобався через наочність, однак метод фокальних об’єктів виявився занадто складним.
  
Практичним результатом майстерні стали чотири незаангажовані молодіжні проекти: 2 проекти міжнародних обмінів, проект "Самореалізація", який Євроклубівці пропонуватимуть іншим учням школи, а також проект "Модульна система в школі", що обґрунтовує позицію учнів щодо необхідності повернення системи "модулів" (3 уроки тривалістю 30 хвилин).
 
Проведена майстерня дозволила удосконалити методичні рекомендації щодо проведення аналогічних творчих майстерень для Євроклубів, які невдовзі будуть поширюватись у рамках проекту "Підтримка мережі Євроклубів України", для клубів та освітніх закладів, які хочуть розвивати спроможність своїх учасників до творчого та новаторського підходу до діяльності, а також долучитись до Європейського року креативності та інновацій – 2009. В разі виникнення питань чи пропозицій, а також з метою отримання організаційної чи експертної підтримки, просимо писати на е-пошту: euroclub.org.ua@gmail.com.

* * *

Євроклуб у Донецькій загальноосвітній спеціалізованій школі І – ІІІ ступенів № 68 з поглибленим вивченням іноземних мов розвивається вже понад 2 роки. Члени Євроклубу брали участь в багатьох місцевих ініціативах і міжнародних проектах, є переможцями та призерами конкурсів. В 2008 році гостинність євроклубівців приємно вразила колег-євроклубівців з інших областей України, які брали участь  національному етапі олімпіади з європейських студій та Дні Європи. Євроклуб приймав делегацію євроклубівців з Республіки Польща та наносив зворотній візит до Польші в рамках проекту за підтримки Фонду ім. Стефана Баторего.

Категорія: Новини проектів | Переглядів: 1547 | Додано: shtukarin | Рейтинг: 0.0/0 |
Загалом коментарів: 0
Only registered users can add comments.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Календар новин
«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук
Друзі сайту
 
Database of the University Association for Contemporary European Studies
 
 
 
 
 

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright UESA © 2024Конструктор сайтів - uCoz