Субота, 2024-04-20, 0:12 AM
Українська асоціація європейських студій
Вітаємо Гість | RSS
Меню
Новини за темами
Офіційні повідомлення [5]
Повідомлення від Президента та Правління УАЄС
Обласні осередки [4]
Новини від обласних осередків УАЄС
Новини проектів [24]
Повідомлення щодо проектів УАЄС
Події в Європі [62]
Новини з Європейського Союзу
Україна та ЄС [81]
Новини євроінтеграції
Євростудії [32]
Цікаві події, оголошення
Експертиза [8]
Громадська експертиза УАЄС
Наше опитування
Коли Україна підпише нову угоду з ЄС?
Всього відповідей: 73
Головна » 2009 » Лютий » 12
A lone robber attacked a bank located inside the European Parliament building in Brussels on Thursday (12 February) afternoon, causing major disruption.

The attack occurred at around 4pm local time at a branch of the ING bank inside the parliament's Paul Henri Spaak (PHS) building in the heart of the European quarter.
"The man showed a gun, or something that like looked like a gun, the staff were afraid so they gave him the cash in the drawer and he escaped," European Parliament head spokesman Jaume Duch told this website.

Nobody was hurt, he added.

The bag used in the robbery was quickly recovered, another official said. But as of early evening, it was unclear whether the robber - reportedly wearing a wig and make up - remained on the loose inside the parliament or its vicinity. 

"We are looking through the camera system now to see," said Mr Duch.


Several EU staff working in the large PHS office block, which contains the parli ... Читати далі »
Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1025 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-12 | Коментарі (0)

Віце-прем'єр-міністр у справах європейської та міжнародної інтеграції Григорій Немиря провів вчора зустріч з віце-канцлером, міністром фінансів Австрії Йозефом Прьоллєм. Під час зустрічі сторони обговорили актуальні питання двосторонніх відносин між Україною і Австрією та зусилля Урядів двох держав, спрямовані на подолання наслідків світової фінансової кризи, зокрема у банківській сфері. 

Григорій Немиря наголосив, що Україна надає особливого значення розвитку відносин між нашими країнами та висловив задоволення рівнем торговельно-економічного співробітництва між Україною і Австрією у 2008 році. Він зазначив, що Австрія займає четверте місце за рівнем інвестицій в економіку нашої країни, а товарообіг між Україною і Австрією у 2008 році збільшився майже на 40%.

У свою чергу Йозеф Прьолль підкреслив, що "Україну і Австрію пов'язують дуже щільні економічні зв'язки, зокрема у банківській сфері, секторі страхування та у виробничих секторах економіки". Він зазна ... Читати далі »

Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1413 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-12 | Коментарі (0)

Комітет з економічних та монетарних справ Європарламенту виступає за координацію у застосуванні планів стимулювання економіки. 

Про це йдеться у схваленому 11 лютого на засіданні Комітету проекті доповіді Елізи ФЕРРЕЙРИ (група соціалістичних партій, Португалія) щодо плану Єврокомісії зі стимулювання економіки. 

У документі депутати зазначили, що одним з пріоритетних завдань плану дій на європейському рівні має бути забезпечення мінімальних стандартів життя для всіх громадян ЄС. У зв’язку з цим, депутати закликають до схвалення адекватних та термінових заходів для підтримки ринку праці та соціального забезпечення громадян. При цьому, депутати виступають за узгодження Європейського пакту зайнятості для збереження робочих місць. 

Комітет привітав ініціативу Єврокомісії щодо розширення витрат з Європейського соціального фонду та полегшення доступу до коштів Європейського фонду вирівнювання наслідків глобалізації. Депутати також висловилися за забезпечення досту ... Читати далі »
Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1094 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-12 | Коментарі (0)

Представники понад 400 європейських міст зобов’язуються до 2020 року перевершити цілі ЄС у справі захисту довкілля. Мери, які підписали пакт, мріють бачити свої міста чистими і не загазованими. Поставлені ж ЄС вимоги - зменшити викиди СО2 до 2020 року на 20 відсотків у порівнянні з показниками 1990 року – здаються їм недостатніми. Усі учасники, від невеличкого містечка в Іспанії до такої європейської столиці як Берлін мають намір, об’єднавши свої зусилля та активно обмінюючись досвідом, перевиконати цей план. 

Щоправда, одного лише підписання пакту не досить, тому кожні два роки Єврокомісія контролюватиме виконання зобов’язань містами та надсилатиме у разі необхідності догани чи навіть виключатиме з об’єднання порушників домовленості. Такий контроль, вважає Райнгард Лоске, сенатор з питань захисту довкілля німецького міста Бремен, не завадить: «Як на мене, то таке зовнішнє оцінювання є корисним. Кожні два роки потрібно здавати звіт про те, що було зроблено для к ... Читати далі »
Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1438 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-12 | Коментарі (0)

11 лютого мери українських міст приєднались до своїх європейських партнерів з майже 400 міст для того, щоб підписати зобов’язання перевиконати енергетичну ціль ЄС зі скорочення викидів СО2 на 20% до 2020 року. 

На урочистій церемонії, яка відбулась в Європейському Парламенті, представники понад 350 міст з усієї Європи підписали Договір мерів. На церемонії були присутні мери з 23 країн ЄС та 6 країн, які не є членами ЄС, в тому числі з України. 

В рамках цієї ініціативи Європейська Комісія у партнерстві з Комітетом Регіонів та представниками понад 60-ти млн. громадян буде працювати над досягненням спільної мети змінити наше навколишнє середовище та використовувати енергію більш розсудливо. 

Президент Європейської Комісії Жузе Мануель Баррозу сказав, що добровільні дії громадян, спрямовані на зміну поведінки людей у сфері енергетики, мають вирішальне значення. Скорочення сучасного обсягу викидів СО2 на 20% у всіх містах-учасниках еквівалентне щорічно ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1047 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-12 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Пошук
Друзі сайту
 
Database of the University Association for Contemporary European Studies
 
 
 
 
 

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright UESA © 2024Конструктор сайтів - uCoz