Четвер, 2024-03-28, 4:38 PM
Українська асоціація європейських студій
Вітаємо Гість | RSS
Меню
Новини за темами
Офіційні повідомлення [5]
Повідомлення від Президента та Правління УАЄС
Обласні осередки [4]
Новини від обласних осередків УАЄС
Новини проектів [24]
Повідомлення щодо проектів УАЄС
Події в Європі [62]
Новини з Європейського Союзу
Україна та ЄС [81]
Новини євроінтеграції
Євростудії [32]
Цікаві події, оголошення
Експертиза [8]
Громадська експертиза УАЄС
Наше опитування
Коли Україна підпише нову угоду з ЄС?
Всього відповідей: 73
Головна » 2008 » Грудень » 20 » Розроблена нова інтерактивна гра
Розроблена нова інтерактивна гра
5:09 PM

Клуб молодих дипломатів (євроклуб) Донецького національного університету розробив та випробував нову інтерактивну гру "Битва двох континентів". Гра, присвячена міжнародним відносинам у Європі та Азії XVII – XX ст., відбулась в рамках дня спеціальності "Міжнародні відносини" та Дня дипломатії в Україні.

19 грудня на історичному факультеті Донецького національного університету відбулося святкування Дня працівника дипломатичної служби та 11-ої річниці з моменту заснування спеціальності "Міжнародні відносини". З цього приводу студентами спеціальності-активістами університетського Клубу молодих дипломатів ("євроклубу") за підтримки обласного осередку Української асоціації європейських студій була підготовлена інтелектуальна гра "Битва двох континентів: Азія vs. Європа", яка пройшла випробовування під час святкових заходів.

Нова гра була розроблена на основі гри "Два міста" Ради Європи. Автори гри – студенти третього курсу Станіслав Бєлєй, Володимир Новіков, Марія Рибалка та Ануш Саркісян. Гра була сконструйована навколо явищ та подій міжнародного життя, які відбувались на двох континентах у XVII – XX ст. За сценарієм, дві команди мають вивчати події, явища та процеси на своїх континентах, при чому особисто брати участь в прийнятті важливих історичних рішень щодо розвитку міжнародних відносин, змагаючись між собою у темпах еволюції своїх континентів.

У ході гри командам "Європа" та "Азія" прийшлося вирішувати нелегкі завдання, такі як: ефективне подолання першої світової кризи 1857 р., запобігання світовому хаосу та поширенню ідей анархізму, учасники гри чинити опір колонізаційній політиці та війнам, запобігали політичній кризі в Індії (1857 - 1859) тощо. Метою заходу було впровадити новий підхід до вивчення історії міжнародних відносин серед студентів, збільшити їх інтерес та мотивацію до навчання за допомогою інтелектуальної гри.

За результатами першої гри подолати всі перешкоди та найбільш ефективно розвинути свій континент вдалося команді, яка представляла "Європу", але з лише невеликою перевагою. Учасники гри висловили свій інтерес до проведення подібних інтерактивних заходів, вдосконалення цієї гри та впровадження нових методів вивчення історії міжнародних відносин.

Окрім гри "Битва двох континентів", в рамках Дня дипломатії в ДонНУ відбулась презентація роботи Донецького обласного осередку ВГО "Українська асоціація європейських студій", чемпіонат з настільної гри "Монополія", а також гра-квест, в якій взяли участь студенти всіх курсів спеціальності "Міжнародні відносини" та викладачі кафедри міжнародних відносин та зовнішньої політики ДонНУ.

За додатковою інформацією щодо Клубу молодих дипломатів запрошуємо звертатись до керівника клубу Станіслава Бєлєя за тел.:  +38 (095) 192 21 32 або електронною поштою: dipclub.donnu@gmail.com, щодо Донецького обласного осередку ВГО "УАЄС" – до керівника осередку проф. Ігоря Тодорова, за тел.:  +38 (050) 278 53 54, тел./факс:  +38 (062) 304 40 97, e-пошта: europa.dn.ua@gmail.com.
Додатки:
Категорія: Євростудії | Переглядів: 2873 | Додано: shtukarin | Рейтинг: 0.0/0 |
Загалом коментарів: 0
Only registered users can add comments.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Календар новин
«  Грудень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Пошук
Друзі сайту
 
Database of the University Association for Contemporary European Studies
 
 
 
 
 

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright UESA © 2024Конструктор сайтів - uCoz