Субота, 2024-04-20, 4:03 AM
Українська асоціація європейських студій
Вітаємо Гість | RSS
Меню
Новини за темами
Офіційні повідомлення [5]
Повідомлення від Президента та Правління УАЄС
Обласні осередки [4]
Новини від обласних осередків УАЄС
Новини проектів [24]
Повідомлення щодо проектів УАЄС
Події в Європі [62]
Новини з Європейського Союзу
Україна та ЄС [81]
Новини євроінтеграції
Євростудії [32]
Цікаві події, оголошення
Експертиза [8]
Громадська експертиза УАЄС
Наше опитування
Коли Україна підпише нову угоду з ЄС?
Всього відповідей: 73
Головна » 2008 » Грудень » 09
7-8 грудня Віце-прем’єр-міністр України у справах європейської та міжнародної інтеграції Григорій Немиря взяв участь у міжнародній конференції “Європейські можливості для України – майбутнє Східного партнерства”. 

Вчора на початку свого виступу Григорій Немиря наголосив, що “в умовах світової фінансової кризи поглиблення європейської інтеграції є одним з найважливіших засобів її подолання”. 

“Україна потребує більше Європи. І це те, що ЄС готовий сьогодні дати Україні”, - підкреслив він. 

Григорій Немиря відзначив наявні труднощі процесу розширення ЄС. Він наголосив, що розуміючи ці труднощі, Україна не виступає за штучне прискорення процесу інтеграції до ЄС, але водночас не підтримує його штучне уповільнення. 

Обговорюючи офіційно оприлюднену Комунікацію Європейської Комісії щодо ініціативи східного партнерства, Григорій Немиря зупинився на основних перевагах цієї ініціативи. Серед них він, зокрема, відзначив важливість укладення угод про а ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 981 | Додав: newsmaker | Дата: 2008-12-09 | Коментарі (0)

Цю думку, намагалася донести до журналістів голова Чернігівської обласної ради, віце-президент Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Наталія Романова. У минулу п’ятницю на запрошення Чернігівського прес-клубу реформ вона взяла участь в прес-конференції для журналістів в рамках “круглого столу” на тему: “Чому впливові міжнародні організації побоюються мати справу з Україною?”. 

Наталія Андріївна зупинилася на основних підсумках своєї участі в засіданні Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи та “круглому столі” присвяченому проблемам територіальних автономій в Європі. Згадані заходи відбувалися 1-2 грудня цього року в Страсбурзі. Зокрема, вона повідомила, що серед інших на Конгресі було піднято питання екології Карпатського регіону. І їй приємно, що розгляд саме цієї актуальної теми знайде своє продовження на спеціальній міжнародній конференції під егідою Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, що о ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1407 | Додав: newsmaker | Дата: 2008-12-09 | Коментарі (0)

Міністерство закордонних справ України здійснює системну роботу з проведення консультацій про дотримання консульськими посадовими особами країн-членів Євросоюзу положень угоди про спрощення оформлення віз, а також із започаткування діалогу про запровадження безвізового режиму для громадян України.

Про це повідомив сьогодні на брифінгу речник МЗС України Василь Кирилич.

Він нагадав, що такі консультації вже проведено з Італією та Іспанією.

Також минулого тижня були проведені консультації з консульсько-правових питань з Австрійською Республікою. За словами В.Кирилича, австрійська сторона погодилась опрацювати питання щодо підготовки до запровадження безвізового режиму для громадян України.

В свою чергу українська сторона передала делегації Австрії пакет документів про основні порушення, які мають місце при одержанні австрійських віз громадянами України.

Крім того, австрійська сторона погодилася розглянути угоду про безвізові поїздки для ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 966 | Додав: newsmaker | Дата: 2008-12-09 | Коментарі (0)

Breaking with the tradition of pre-EU summit meetings between France and Germany, French leader Nicolas Sarkozy met with his British counterpart, Gordon Brown, to speak out in favour of boosting public investment in Europe as a way to escape an economic slowdown caused by the financial crisis, while Germany remains sceptical.

"We have looked at how, just as many years ago investment in road and rail and infrastructure was a powerful stimulus to the economies then, so too in this new age we can invest in the digital infrastructure for the future," said Mr Brown, the host of the meeting at 10 Downing Street, late on Monday (8 December).

The discussion, attended also by the European Commission President Jose Manuel Barroso, took place just three days before the prime ministers and presidents of all 27 EU member countries gather in Brussels for the last summit under the French EU presidency.

One of the key topics they are due to discuss is a recovery ... Читати далі »

Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1232 | Додав: newsmaker | Дата: 2008-12-09 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Календар новин
«  Грудень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Пошук
Друзі сайту
 
Database of the University Association for Contemporary European Studies
 
 
 
 
 

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright UESA © 2024Конструктор сайтів - uCoz