Субота, 2024-04-20, 8:39 AM
Українська асоціація європейських студій
Вітаємо Гість | RSS
Меню
Новини за темами
Офіційні повідомлення [5]
Повідомлення від Президента та Правління УАЄС
Обласні осередки [4]
Новини від обласних осередків УАЄС
Новини проектів [24]
Повідомлення щодо проектів УАЄС
Події в Європі [62]
Новини з Європейського Союзу
Україна та ЄС [81]
Новини євроінтеграції
Євростудії [32]
Цікаві події, оголошення
Експертиза [8]
Громадська експертиза УАЄС
Наше опитування
Коли Україна підпише нову угоду з ЄС?
Всього відповідей: 73
Головна » 2008 » Вересень » 16 » Донецька молодь шукає Європу
Донецька молодь шукає Європу
2:12 PM
Донецька обласна молодіжна організація "Євроклуб" та Донецький обласний осередок ВГО "Українська асоціація європейських студій", за підтримки Донецької обласної державної адміністрації та Представництва Європейської Комісії в Україні, провели інтерактивну гру "ЄвроКвест" для понад 120 учасників Збору лідерів дитячих громадських організацій та молодих журналістів Донецької області.
 
Збір лідерів дитячих громадських організацій та молодих журналістів щорічно проводиться Центром підтримки дитячих громадських організацій Управління у справах сім'ї та молоді Донецької обласної державної адміністрації. Але, цього року вперше було вирішено провести Європейські дні в рамках Збору, організувати які була запрошена Донецька обласна молодіжна організація "Євроклуб", що має багаторічний досвід проведення європейських заходів для молоді, в тому числі, Днів Європи, рольових ігор, обмінів тощо.
 
В якості основного формату проведення Європейських днів було обрано "ЄвроКвест", завдання якого розробили волонтери Євроклубу на підставі порад своїх колег з Європейського клубу Кременчуцького державного політехнічного університету ім. Михайла Остроградського, які проводили квест до Дня Європи. Квест (від англ. quest – пошук) – це жанр інтелектуально-логічних ігор, в якому зміст гри полягає в розгадуванні різноманітних загадок, пошуку відповідей на запитання, виконанні завдань. Тому, цей формат є ідеальним для створення мотивації до пізнавальної діяльності у дітей і молоді, згуртовує та виявляє лідерів, підходить для великої кількості учасників.
 
Метою ЄвроКвесту було наблизити європейську інтеграцію України через краще пізнання дітьми навколишнього світу, географії, історії і сучасності країн Європи. Учасники повинні були виконати завдання на 20 спеціальних ділянках, до яких їх вели зашифровані підказки, а також поради досвідчених Слідопитів.
 
За перемогу в ЄвроКвесті в дитячому таборі "Брусіно" біля заповідного Святогір'я змагались 18 команд, кожна з яких складалась з 5-6 учасників – молодих лідерів та журналістів дитячих ЗМІ Донецької області. Команди вибрали капітанів, придумали назви та девізи, а також створили унікальні логотипи команд – з використанням китайських танаграм (згідно порад Програми Ради Європи "Розбудова Європи для дітей і разом з дітьми").
 
Захід відбувся за фінансової підтримки Управління у справах сім'ї та молоді Донецької облдержадміністрації, а також за інформаційної підтримки Представництва Єврокомісії в Україні, яке надало інформаційно-методичну продукцію, сувеніри та призи для учасників і переможців "ЄвроКвесту".
  
* * * * *
 
Донецька обласна молодіжна організація "Євроклуб" – ресурсний центр євроклубів Донецької області, бере участь в розбудові Української мережі європейських клубів. Створений вперше в Донецькій області у 1997 році (діяльність відновлена у 2004 році), Євроклуб бере активну участь в реалізації європейського вибору для молоді Донеччини.
 
Українська асоціація європейських студій (ВГО "УАЄС") – провідна загальнонаціональна неприбуткова організація, що має на меті об’єднання викладачів євростудій та фахівців у сфері європейської інтеграції. Створена у 2006 році, УАЄС має близька 20 осередків в областях України, входить до Світової асоціації євростудій (ECSA-World).
 
Додатки:
Категорія: Новини проектів | Переглядів: 1149 | Додано: eustudy | Рейтинг: 0.0/0 |
Загалом коментарів: 0
Only registered users can add comments.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Календар новин
«  Вересень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Друзі сайту
 
Database of the University Association for Contemporary European Studies
 
 
 
 
 

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright UESA © 2024Конструктор сайтів - uCoz