Субота, 2024-04-20, 10:26 AM
Українська асоціація європейських студій
Вітаємо Гість | RSS
Меню
Новини за темами
Офіційні повідомлення [5]
Повідомлення від Президента та Правління УАЄС
Обласні осередки [4]
Новини від обласних осередків УАЄС
Новини проектів [24]
Повідомлення щодо проектів УАЄС
Події в Європі [62]
Новини з Європейського Союзу
Україна та ЄС [81]
Новини євроінтеграції
Євростудії [32]
Цікаві події, оголошення
Експертиза [8]
Громадська експертиза УАЄС
Наше опитування
Коли Україна підпише нову угоду з ЄС?
Всього відповідей: 73
Головна » Євростудії
Рада з європейських студій (Council for European Studies, CES) оголосила конкурс на здобуття короткотермінових дослідницьких стипендій для молодих науковців, які працюють над дисертаційними дослідженнями з питань європейських студій (у всіх дисциплінарних контекстах).
 
 У конкурсі можуть брати участь аспіранти, котрі ще не мали змоги проводити наукове дослідження в країнах Європи.   
 
Учасники конкурсу мають навчатися в аспірантурі/докторській школі університету, який є членом академічного консорціуму Ради з європейських студій.
Категорія: Євростудії | Переглядів: 1106 | Додав: shtukarin | Дата: 2008-11-18 | Коментарі (0)

Сумський осередок ВГО "УАЄС" шукає учасників міжнародного молодіжного обміну, який відбудеться в лютому 2009 року біля м. Хіршлух, Німеччина. Протягом 10 днів 40 молодих люди із чотирьох європейських країн – Німеччини, України, Польщі та Росії – будуть працювати над темою "Схід/Захід – від конфлікту до взаємоповаги".
 
Ми спробуємо розібратись звідки береться це протиставлення сходу та заходу всередині однієї країни та між європейськими народами. Причини виникнення стереотипів будемо також розглядати і у історичному контексті. Одноденна екскурсія в Берлін – місто, яке майже протягом півстоліття було символом поділу світу на схід та захід, – допоможе осягнути масштаби та наслідки такого протистояння.
 
Крім дискусій та презентацій, методами, які учасники будуть використовувати задля вираження свого ставлення до теми проекту, а також задля пошуку спільного рішення, стануть театр та фотографія. Навчати цим видам мистец ... Читати далі »
Категорія: Євростудії | Переглядів: 1056 | Додав: shtukarin | Дата: 2008-11-17 | Коментарі (0)

Представники одночасно декількох оседків ВГО "УАЄС" взяли участь в новому проекті Британської Ради "Intercultural Navigators" для активної, відкритої для міжкультурного спілкування молоді.
 
Проект розпочався одночасно в декількох країнах, в т.ч. в Україні. Початковий етап зібрав у Львові представників більшості областей України, які познайомились між собою, з проектом та пройшли тренінг з основ міжкультурного спілкування.
 
До участі в проекті за результатами конкурсу були відібрані представники одночасно декількох осередків Української асоціації європейських студій, для яких великим сюрпризом було зустрітись на тренінгу.
 
Під час тренінгу до учасників завітав Посол Її Величності Королеви Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії пан Лі Тернер, який поділився своїми враженнями від політичної ситуації в Україні, зазначивши, що він та інші посли країн "Великої ... Читати далі »
Категорія: Євростудії | Переглядів: 1067 | Додав: shtukarin | Дата: 2008-11-17 | Коментарі (0)

Донецький обласний осередок ВГО "УАЄС" організував зустріч вітчизняних студентів-політологів з колегою з Німеччини.
 
Крістіан, який прибув до України для роботи в агенції регіонального розвитку на Західній Україні, відвідав Донеччину з метою ознайомлення з місцевою політичною культурою і знайомства з громадянським суспільством Сходу України.
 
У спілкуванні зі студентами-політологами Донецького національного університету, яке відбулось в приміщенні Центру політологічних досліджень, піднімались також питання Болонського процесу, освіти в Німеччині, працевлаштування випускників-політологів тощо.  
 
Виявилось, що політична освіта в Німеччині є відносно не престижною, через низький відсоток працевлаштування випускників за отриманим фахом.
 
Категорія: Євростудії | Переглядів: 1266 | Додав: shtukarin | Дата: 2008-11-11 | Коментарі (0)

Команда євроклубівців з Донецька розробила новий інтерактивний захід з європейської інтеграції в форматі квесту. Пілотування відбулось у серпні 2008 року, з того часу відбулось 5 квестів, більшість з яких були тематичні - присвячені питанням євроінтеграції, міжнародним відносинам та дипломатії, а також місцевої демократії, молодіжної політики тощо.
 
Квест (від англ. quest – пошук) – це жанр інтелектуально-логічних ігор, в якому зміст гри полягає в розгадуванні різноманітних загадок, пошуку відповідей на запитання, виконанні завдань. Тому, цей формат є ідеальним для створення мотивації до пізнавальної діяльності у дітей і молоді, згуртовує та виявляє лідерів, підходить для великої кількості учасників.

Для проведення цього ЄвроКвесту - проходив для 120 осіб від 14 до 16 років - були необхідні 20 волонтерів (були обрані серед учасників табору) та 20 великих прапорів (квест, що додається, побу ... Читати далі »

Категорія: Євростудії | Переглядів: 1054 | Додав: shtukarin | Дата: 2008-11-05 | Коментарі (0)

Центр євроатлантичної інтеграції та безпеки Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, Прикарпатський юридичний інститут Львівського державного університету внутрішніх справ, Чернівецький міський центр «Метасвіт» за підтримки фонду «Відродження» та Центру інформації та документації НАТО в Україні запрошують до участі у міжнародному науковому семінарі: «Проблеми національної безпеки і євроатлантичної інтеграції в вищій освіті України: наукові дослідження і методика викладання», який відбудеться 16-17 жовтня 2008 р. у м. Івано-Франківськ і м.Чернівці.

     

      Мета міжнародного семінару –

      - ознайомити учасників із новими науковими напрямами і дослідженнями в галузі теорії міжнародної безпеки;

      - сприяти активізації наукової діяльності у дослідженні проблем безпеки і євроатлантичної інтеграції у в ... Читати далі »
Категорія: Євростудії | Переглядів: 1064 | Додав: shtukarin | Дата: 2008-10-06

Джерело: Європейська програма Міжнародного фонду "Відродження" 
 
26 вересня у Києві відбудеться круглий стіл,  присвячений результатам  моніторингу видачі віз громадянам України консульськими установами країн Європейського Союзу
 
Метою моніторингу було виявлення методом соціологічного дослідження змін візової практики Європейського Союзу та ступеня виконання Угоди про спрощення оформлення віз між Україною та ЄС. В межах дослідження було опитано 840 респондентів на виході з консульств (чи візових центрів) 11 країн Шенгенської зони, розташованих у Києві (10 консульств) та інших регіонах України (11 консульств).
 
Структура дослідження стосувалась таких  питань візової процедури: тривалість клопотання та проблема черг, результативність та вартість процедури, документи, складність процедури та ставлення до заявників,  оцінка заявниками змін процедур отриманн ... Читати далі »
Категорія: Євростудії | Переглядів: 1155 | Додав: shtukarin | Дата: 2008-09-22

Cтудентське товариство Трондхейму запрошує вас взяти участь у Міжнародному студентському фестивалі у Трондхеймі, що відбудеться з 20 лютого по 1 березня 2009 року. У фестивалі візьмуть участь біля 450 студентів з усіх куточків світу.
 
Темою фестивалю є „Будівництво миру". Робота фестивалю проходитиме у секціях (біля 15 секцій), з темами яких ви можете ознайомитися на сайті фестивалю.

Якщо ви зацікавилися можливістю участі у фестивалі, треба вийти на сайт www.isfit.org,  обрати секцію, яка найбільш відповідає вашим інтересам та поглядам і далі перейти до заповнення аплікаційної он-лайн форми. Для цього вам знадобиться написати два коротких есе на теми „Чому я обрав(ла) саме цю секцію?" і „Чому я хочу взяти участь у фестивалі?". Детальні інформація про вимоги до есе та їх обсяг дивіться на сайті фестивалю. Також ви можете подати заявку на покриття транспортних витрат до Норвегії.

У ... Читати далі »

Категорія: Євростудії | Переглядів: 1101 | Додав: shtukarin | Дата: 2008-09-21

Джерело: Британська Рада в Україні

Британська Рада в Україні та меморіальний фонд Джона Сміта запрошують до участі у програмі на 2009 рік.

Метою програми імені Джона Сміта є зміцнення та поглиблення демократичного світогляду і лідерських навичок за допомогою 5-тижневого курсу стажування у Сполученому Королівстві, який поєднуватиме академічне навчання, стажування у відповідних установах та індивідуальну програму візитів.

Програма імені Джона Сміта впроваджується меморіальним фондом Джона Сміта в партнерстві з Британською Радою та Міністерством юстиції Сполученого Королівства.

До участі в програмі залучаються громадяни України віком від 25 до 35 років. Перевага надаватиметься кандидатам, які працюють в політиці; місцевих органах влади; недержавних організаціях, що сприяють зміцненню демократії, займаються питаннями рівних прав та соціальної справедливості.

Добре знання письмової та усної англійської мови є необхідним.

... Читати далі »
Категорія: Євростудії | Переглядів: 1080 | Додав: shtukarin | Дата: 2008-09-17

Джерело: Європейська програма Міжнародного фонду "Відродження"
 
Громадська організація Вінницький регіональний центр інформації „Креатив” запрошує бажаючих приєднатися до загальноукраїнської кампанії „Толерантність як шлях до Європи”, що проходитиме протягом вересня –листопада 2008р. в рамках «Європейського Року Міжкультурного Діалогу» під егідою Мережі проєвропейських організацій України.
 
Кампанія направлена на промоцію провідної європейської цінності – толерантності в українському суспільстві та проходитиме за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

В межах кампанії відбудуться:
· конкурси на кращі місцеві ініціативи серед членів Мережі проєвропейських організацій України, шкільних європейських клубів,  громадських організацій, молодіжних об’єднань та ін.;
· анкетування, опитування на тему толерантності (вересень-жовтень 2008р.);
· Всеукраїнський конкурс малюнків, фото ... Читати далі »

Категорія: Євростудії | Переглядів: 1329 | Додав: shtukarin | Дата: 2008-09-17

« 1 2 3 4 »
Вхід на сайт
Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Друзі сайту
 
Database of the University Association for Contemporary European Studies
 
 
 
 
 

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright UESA © 2024Конструктор сайтів - uCoz