Четвер, 2024-04-25, 9:56 PM
Українська асоціація європейських студій
Вітаємо Гість | RSS
Меню
Новини за темами
Офіційні повідомлення [5]
Повідомлення від Президента та Правління УАЄС
Обласні осередки [4]
Новини від обласних осередків УАЄС
Новини проектів [24]
Повідомлення щодо проектів УАЄС
Події в Європі [62]
Новини з Європейського Союзу
Україна та ЄС [81]
Новини євроінтеграції
Євростудії [32]
Цікаві події, оголошення
Експертиза [8]
Громадська експертиза УАЄС
Наше опитування
Коли Україна підпише нову угоду з ЄС?
Всього відповідей: 73
Головна » 2009 » Березень » 19 » Зустріч Президента України з Головою Єврокомісії
Зустріч Президента України з Головою Єврокомісії
11:15 PM
Однією з головних тем розмови стала підготовка до проведення 23 березня у Брюсселі міжнародної донорської конференції з питань модернізації та реконструкції української газотранспортної системи. 

«Тема, яка нас найбільше сьогодні об'єднує - проведення цього саміту, до якого ми йшли не один місяць. Сьогодні ми знаходимося на фінішній прямій», - сказав Президент, який переконаний в успішності цього заходу. 

У свою чергу Голова Європейської комісії наголосив, що конференція «надає Україні унікальну можливість продемонструвати свою відданість у питанні модернізації газотранспортної системи». «Це дуже важливо для того, щоб відновити довіру до українського енергетичного сектору», - пояснив Жозе Мануель Баррозу. 

Він підкреслив важливість проведення донорської конференції і висловив переконання, що вона могла б стати прикладом «інших можливостей підтримки України». 

Окремий блок питань зустрічі стосувався антикризової політики України. «В цілому, Україна має план, як зреагувати на всі виклики, породжені світовою фінансовою кризою», - запевнив Віктор Ющенко. Зокрема, за його словами, Україні вдалося врегулювати одне з найскладніших питань - оптимізувати показник зовнішньоторговельного балансу. 

Надзвичайно важливим у контексті подолання кризи Президент назвав відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом. Проте, він відзначив, поки що МВФ не знаходить порозуміння з урядом України з низки питань. «Я як Президент виходжу з того, що співпраця з МВФ, як і іншими фінансовими організаціями, є обов'язковим компонентом виходу України з кризи», - сказав Президент. Він висловив сподівання, що незабаром Верховна Рада зі свого боку зробить все необхідне, щоб виконати попередні застереження фонду і вже цього тижня прийме необхідні законодавчі рішення. 

Президент підтвердив, що після врегулювання відносин з МВФ Україна має намір співпрацювати з Європейським інвестиційним банком, ЄБРР та іншими фінансовими інституціями, «щоб сформувати відповіді на виклики світової економічної кризи». 

За словами Жозе Мануеля Баррозу, надзвичайно важливо, що співпраця України з МВФ продовжувалася. «Ми вважаємо, що життєво необхідним є виконання вимог МВФ», - сказав він. Продовження взаємодії з МВФ сприятиме покращенню інвестиційного клімату в Україні та підвищить довіру до неї з боку міжнародного бізнесу, а також створить передумови для інших форм підтримки, особливо різних фінансових інституцій. «Ця підтримка важлива, оскільки існують дуже серйозні виклики», - підсумував Голова Єврокомісії. При цьому він наголосив, що в умовах світової економічної кризи завдання усіх відповідальних політиків - працювати разом для подолання спільних викликів. 

Коментуючи тему євроінтеграційної політики, Ж.М.Баррозу відзначив успішне просування переговорного процесу з укладення угоди про асоціацію України з ЄС. Водночас він зауважив, що попереду багато роботи і відтак треба зосередитися на вирішенні «специфічних питань, від чого залежить розвиток відносин України з ЄС». «Якщо ми їх вирішимо, ми зможемо будувати з Україною глибші відносини як дуже близькі друзі і партнери», - сказав він. 

Віктор Ющенко повідомив, що під час зустрічі з Жозе Мануелем Баррозу обговорив ініціативу «Східне партнерство». Президент запевнив, що Україна всіляко підтримує такий діалог, і висловив переконання, що це стане одним із кроків до зближення з ЄС. 

Віктор Ющенко запевнив також, що Україна залучатиме до цього діалогу партнерів. «Це формат дуже важливий не тільки для України, а й для тих 6 країн, про які йдеться в рамках цього діалогу», - сказав Президент. 

У цілому Глава держави високо оцінив діалог і охарактеризував його як відвертий і предметний.

Джерело: eu.prostir.ua


Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1271 | Додано: newsmaker | Рейтинг: 0.0/0 |
Загалом коментарів: 0
Only registered users can add comments.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Календар новин
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Друзі сайту
 
Database of the University Association for Contemporary European Studies
 
 
 
 
 

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright UESA © 2024Конструктор сайтів - uCoz