Четвер, 2024-03-28, 10:45 PM
Українська асоціація європейських студій
Вітаємо Гість | RSS
Меню
Новини за темами
Офіційні повідомлення [5]
Повідомлення від Президента та Правління УАЄС
Обласні осередки [4]
Новини від обласних осередків УАЄС
Новини проектів [24]
Повідомлення щодо проектів УАЄС
Події в Європі [62]
Новини з Європейського Союзу
Україна та ЄС [81]
Новини євроінтеграції
Євростудії [32]
Цікаві події, оголошення
Експертиза [8]
Громадська експертиза УАЄС
Наше опитування
Коли Україна підпише нову угоду з ЄС?
Всього відповідей: 73
Головна » 2009 » Березень » 18 » Європейський Союз розпочинає проект задля зміцнення фінансового сектору України
Європейський Союз розпочинає проект задля зміцнення фінансового сектору України
10:04 PM
Європейський Союз спільно з Міністерством фінансів України розпочинають проект «Посилення сектору фінансових послуг України», метою якого є створення надійного, прозорого та стабільного сектору фінансових послуг, здатного задовольнити фінансові потреби економічного та соціального розвитку України. Загальна вартість проекту 2,7 млн. євро. 

Небувала фінансова криза останніх місяців разом із внутрішньою політичною нестабільністю тільки підкреслила необхідність вжиття таких заходів як посилення нагляду за всіма фінансовими установами, збільшення капіталу, покращення управління ризиками. В довгостроковій перспективі українська економіка може лише виграти від розвитку більш сильної, розгалуженої та гнучкої фінансової системи й більш ефективної регуляторної системи. 

Проект «Посилення сектору фінансових послуг УкраЇни» реалізується консорціумом у складі: PLANET S.A., Греція, Emerging Markets Group (EMG), Бельгія, BME Bolsas y Mercados Espanoles SA, Іспанія та ATC Consultants GmbH, Австрія. Бенефіциарій Проекту і головний партнер – Міністерство фінансів України, партнери Проекту – Національний банк України, Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг України та Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку. 

Метою проекту є посилення фінансової стійкості всіх секторів фінансових послуг (банків, небанківських фінансових установ, фондових бірж) за допомогою низки цілеспрямованих заходів та дій, а саме: координація та підтримка створення національної стратегії розвитку збалансованого сектору фінансових послуг; забезпечення відповідності всіх учасників ринку критеріям достатньої капіталізації та вдосконалення управління ризиками; започаткування ефективного захисту споживачів й інвесторів, а також запровадження компенсаційних програм; покращення законодавчих, регуляторних і наглядових функцій відповідних установ і створення вдосконалених структур управління; забезпечення виняткової прозорості щодо реальних власників, ринкових операцій; звітності та відкритості інформації. 

Серед очікуваних результатів проекту: покращення інвестиційного клімату та активізація торгівлі, вдосконалення концепції наближення належного (пруденційного) центрального банківського регулювання та нагляду до стандартів ЄС; підвищення компетенції всіх регуляторів у відповідності з міжнародними нормами та стандартами; систематичне використання системи регуляторного зворотного зв’язку; прискорення інтеграції в Європейські регуляторні та наглядові мережі; вдосконалення та підвищення ефективності інфраструктури фінансових послуг. 

Під час офіційного представлення Проекту заступник міністра фінансів України пан А. Кравець зазначив важливість цього Проекту для українського фінансового сектору на даному етапі. Він також висловив вдячність Європейському співтовариству за підтримку й сподівання щодо ефективності спільної роботи з експертами Проекту для досягнення позитивних результатів.

Джерело: eu.prostir.ua


Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1464 | Додано: newsmaker | Рейтинг: 0.0/0 |
Загалом коментарів: 0
Only registered users can add comments.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Календар новин
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Друзі сайту
 
Database of the University Association for Contemporary European Studies
 
 
 
 
 

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright UESA © 2024Конструктор сайтів - uCoz