П`ятниця, 2024-03-29, 1:25 PM
Українська асоціація європейських студій
Вітаємо Гість | RSS
Меню
Новини за темами
Офіційні повідомлення [5]
Повідомлення від Президента та Правління УАЄС
Обласні осередки [4]
Новини від обласних осередків УАЄС
Новини проектів [24]
Повідомлення щодо проектів УАЄС
Події в Європі [62]
Новини з Європейського Союзу
Україна та ЄС [81]
Новини євроінтеграції
Євростудії [32]
Цікаві події, оголошення
Експертиза [8]
Громадська експертиза УАЄС
Наше опитування
Коли Україна підпише нову угоду з ЄС?
Всього відповідей: 73
Головна » 2009 » Березень » 19
Комісар Європейського Союзу з питань зовнішніх відносин та європейської політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер заявляє, що ініціатива “Східне партнерство” – не філантропія, а нова зовнішня політика Європи. Про це вона заявила сьогодні на дискусії в Європейському політичному центрі. “Ця політика – не філантропія, це – зовнішня політика Європи XXI століття”, - сказала вона. 

Комісар зазначила, що “Східне партнерство”, відкриває можливості для посилення співпраці, але водночас, не передбачає на нинішньому етапі членства для країн - східних сусідів ЄС. 

«Східне партнерство» - польсько-шведська ініціатива, має охопити 6 країн - сусідів Євросоюзу: Азербайджан, Вірменію, Грузію, Молдову, Україну та Білорусь. 

Чи примирить ЄС українських лідерів? 

Оглядачі у Брюсселі назвали появу на форумі ЄНП Віктора Ющенка та Юлії Тимошенко "подвійною неприємністю", через конфлікт між українськими урядовцями. 

Однак, президент і прем'єр-міністр України ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1581 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-03-19 | Коментарі (0)

У четвер у бельгійській столиці починається саміт ЄС. Глави держав і урядів країн Європейського союзу радитимуться щодо протидії фінансовій та економічній кризі та узгоджуватимуть свої позиції. Саміт ЄС, що починається сьогодні у Брюсселі, стане своєрідною підготовкою до саміту «великої двадцятки», що відбудеться на початку квітня у Лондоні. 

Керівники держав і урядів країн Європейського союзу обговорюватимуть програми заходів, спрямованих на стимулювання економік країн спільноти, способи реформування світової фінансової системи та можливу допомогу державам-новачкам ЄС, які найбільше потерпають від кризи. 

Президент Європейської комісії Жозе-Мануель Баррозу напередодні саміту ЄС наголосив, що настала пора активних дій. «Наші громадяни хочуть не промов, а дій. Їм потрібна не жестикуляція, а перетворення», - сказав Баррозу. 

«Вибухонебезпечна суміш» 

Прем’єр-міністр Люксембургу Жан-Клод Юнкер напередодні зустрічі в бельгійській столиці застері ... Читати далі »
Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1525 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-03-19 | Коментарі (0)

Європейський омбудсмен презентував Інтернет-портал, за допомогою якого громадянам Євросоюзу буде легше подавати скарги щодо порушення їхніх прав. Інтернет-путівник для громадян ЄС уже працював у тестовому режимі кілька місяців і за цей час його послугами скористалися 5 тисяч осіб. 

За словами європейського омбудсмена Нікіфороса Діамандоуроса, три чверті усіх скарг, що він щорічно отримує від громадян ЄС, не належать до його юрисдикції. За допомогою ж нової сторінки, яка є доступною 23 мовами країн Євросоюзу, скарги можна буде краще сортувати. До того ж, цей Інтернет-портал є своєрідним електронним путівником, у якому громадяни ЄС та неурядові організації зможуть знайти інформацію щодо того, яким чином краще вирішити їхні проблеми. Адже не завжди варто скаржитися, у деяких випадках краще подавати петиції, зауважує Нікіфорос Діамандоурос. 

Щорічно європейський омбудсмен отримує три тисячі скарг. Втім, він уповноважений розглядати лише ті, які стосуються пор ... Читати далі »
Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1664 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-03-19 | Коментарі (0)

Однією з головних тем розмови стала підготовка до проведення 23 березня у Брюсселі міжнародної донорської конференції з питань модернізації та реконструкції української газотранспортної системи. 

«Тема, яка нас найбільше сьогодні об'єднує - проведення цього саміту, до якого ми йшли не один місяць. Сьогодні ми знаходимося на фінішній прямій», - сказав Президент, який переконаний в успішності цього заходу. 

У свою чергу Голова Європейської комісії наголосив, що конференція «надає Україні унікальну можливість продемонструвати свою відданість у питанні модернізації газотранспортної системи». «Це дуже важливо для того, щоб відновити довіру до українського енергетичного сектору», - пояснив Жозе Мануель Баррозу. 

Він підкреслив важливість проведення донорської конференції і висловив переконання, що вона могла б стати прикладом «інших можливостей підтримки України». 

Окремий блок питань зустрічі стосувався антикризової політики України. «В цілому, У ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1266 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-03-19 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Календар новин
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Друзі сайту
 
Database of the University Association for Contemporary European Studies
 
 
 
 
 

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright UESA © 2024Конструктор сайтів - uCoz