П`ятниця, 2024-03-29, 10:15 AM
Українська асоціація європейських студій
Вітаємо Гість | RSS
Меню
Новини за темами
Офіційні повідомлення [5]
Повідомлення від Президента та Правління УАЄС
Обласні осередки [4]
Новини від обласних осередків УАЄС
Новини проектів [24]
Повідомлення щодо проектів УАЄС
Події в Європі [62]
Новини з Європейського Союзу
Україна та ЄС [81]
Новини євроінтеграції
Євростудії [32]
Цікаві події, оголошення
Експертиза [8]
Громадська експертиза УАЄС
Наше опитування
Коли Україна підпише нову угоду з ЄС?
Всього відповідей: 73
Головна » 2009 » Лютий » 25
Депутати Верховної Ради України, члени Комітету парламентського співробітництва Україна-ЄС вважають, що угода про вільну торгівлю з ЄС має бути збалансованою. 

Як повідомив власному кореспонденту УНІАН в Брюсселі співголова Комітету Борис Тарасюк, відповідна позиція була озвучена в ході першого дня 12-го засідання Комітету в Брюсселі. 

“Ми наголошували на тому, що сторона ЄС повинна намагатися, щоби в кінцевому рахунку угода мала збалансований характер, а не так, щоб ми відкривали свої ринки, а країни ЄС мали певні обмеження для України”, - сказав він. 

У зв’язку з цим Б.ТАРАСЮК зазначив, що для України важливо не те, коли буде підписана нова угода про асоціацію, яка включатиме в себе створення зони вільної торгівлі, а змістовна частина угоди.

“В нашому розумінні ця угода має містити такі важливі компоненти, як політичне секторальне співробітництво і питання зони вільної торгівлі. Крім того, для нас змістовна частина також має означати згоду ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1182 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-25 | Коментарі (0)

Президент Польщі Лех КАЧИНСЬКИЙ називає маніпуляцією заяви про можливість подолання економічної кризи в країні через впровадження єдиної європейської валюти.

«Заяви, що причина кризи - відсутність євро, а рецептом на вихід з неї є запровадження європейської валюти – це маніпуляція», - сказав глава польської держави у вівторок у Вроцлаві, повідомляє TVN24.

Л.КАЧИНСЬКИЙ, який виграв президентські вибори у нинішнього глави уряду РП Дональда ТУСКА в 2005 році й котрий залишається його головним конкурентом на наступних виборах в 2010 році, розкритикував уряд за прагнення якнайшвидше ввести євро в Польщі.

«Немає жодних економічних підстав, аби входити до ERM2 (підготовчий етап до введення євро) в 2009 році», - сказав Президент, додавши, що ідея запровадження євро у Польщі є інструментом політичної боротьби, а не рецептом для подолання кризи.

«Такий текст (про вирішення кризи завдяки євро) можна говорити 10 літнім дітям, а не дорослим», - сказав Л. ... Читати далі »
Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1067 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-25 | Коментарі (0)

Єврокомісія застосувала дисциплінарні заходи до шести країн-членів Євросоюзу за перевищення ними меж дефіциту бюджету, встановлених у блоці. Поки ці заходи виражаються тільки у встановленні крайнього терміну для скорочення даного показника. 

Єврокомісія повідомила, що розпочала подібну процедуру відносно Франції, Греції, Іспанії, Ірландії, Латвії і Мальти, оскільки дефіцит їх бюджетів перевищив установлене обмеження в три відсотки ВВП. "Виняткові обставини враховуватимуться там, де це потрібно. У решті випадків Комісія діятиме з гнучкістю, закладеною в переглянутому Пакті про стабільність і зростання, що має на меті подальші дії з цієї процедури протягом найближчих тижнів", - йдеться в заяві комісара ЄС з питань економічної і грошово-кредитної політики Хоакіна Альмунія. 

Дефіцити бюджетів багатьох країн ЄС вийшли за межі, встановлені блоком, оскільки вони намагаються підтримати свої економіки в умовах кризи і зниження податкових надходжень. 

... Читати далі »

Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1027 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-25 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Пошук
Друзі сайту
 
Database of the University Association for Contemporary European Studies
 
 
 
 
 

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright UESA © 2024Конструктор сайтів - uCoz