П`ятниця, 2024-04-26, 1:03 AM
Українська асоціація європейських студій
Вітаємо Гість | RSS
Меню
Новини за темами
Офіційні повідомлення [5]
Повідомлення від Президента та Правління УАЄС
Обласні осередки [4]
Новини від обласних осередків УАЄС
Новини проектів [24]
Повідомлення щодо проектів УАЄС
Події в Європі [62]
Новини з Європейського Союзу
Україна та ЄС [81]
Новини євроінтеграції
Євростудії [32]
Цікаві події, оголошення
Експертиза [8]
Громадська експертиза УАЄС
Наше опитування
Коли Україна підпише нову угоду з ЄС?
Всього відповідей: 73
Головна » 2009 » Лютий » 19
Майстерню креативності та інновацій для членів Євроклубу "Євротур" у своєму навчальному закладі провели тренери Косач Інна та Ворончук Світлана – учасники національної майстерні "Лідерство Євроклубів – майстерня креативності та інновацій". Зважаючи на успіх проведеної майстерні, тренери Євроклубу запланували цілу серію творчих майстерень, які навчать творчому мисленню школярів Вінницької області.
 
Розвивати творче мислення у дітей, вчити відстоювати свою думку, знаходити компроміс у будь-яких ситуаціях завжди були пріоритетом в Турбівській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. №2. Ця діяльність є одним із завдань Євроклубу "Євротур", що працює в ЗОШ. Успішна участь Євроклубівців у конкурсі творчих робіт в рамках проекту "Підтримка мережі Євроклубів України" дозволила їм взяти участь в національній майстерні з креативності та інновацій для Євроклубів, та отримати нові ... Читати далі »
Категорія: Євростудії | Переглядів: 1758 | Додав: shtukarin | Дата: 2009-02-19 | Коментарі (0)

Declaring the centre-left to be the big electoral winners of the fall-out of the economic crisis, Poul Nyrup Rasmussen, Danish MEP and president of the PES, said on Wednesday (18 February) that free-market ideology was now dead and that the left has the answers.

"There's a new paradigm after the crisis: No one can go it alone anymore," he said at a debate on the state of the European left and the ongoing recession in Brussels organised by the Friends of Europe think-tank.
"We are the modernisers now, the reformers, the progressive movement of Europe," he said.

The ideas of deregulation and liberalisation were as bankrupt as the bankers that have pushed for them over the last twenty to thirty years, he believes. 

"The financial markets must be the servant of the real economy, not its master," he continued, underlining the "social market economy" at the heart of the party's manifesto for the June elections, titled People First and adopted at a par ... Читати далі »
Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1105 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-19 | Коментарі (0)

Депутати Європарламенту започаткували ініціативу, метою якої є боротьба із корупцією у відносинах між країнами ЄС та не членами цієї організації. “Пересічні європейці фінансують розкішне життя окремих високопосадовців у незаможних країнах-партнерах ЄС”,- йдеться у петиції, ініційованій євродепутатами. Документ відсьогодні зможе підписати у Інтернеті кожний громадянин Євросоюзу. 

В ньому керівництво ЄС закликають розробити дієвий механізм боротьби із корупцією у тих країнах, до яких Брюссель спрямовує фінансові вливання. 

Неефективні програми на кошти ЄС 

Йдеться про держави, що не є членами Євросоюзу, але співпрацюють із Брюсселем за різними програмами. На переконання депутатів Європарламенту, Єврокомісія, спрямовуючи гроші до таких країн, сприяє корупції, оскільки значна частина цих виплат осідає у кишенях приватних осіб. При цьому пересічні громадяни, які мали б отримати зиск від проектів Брюсселя, не відчувають жодних зрушень. < ... Читати далі »
Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1053 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-19 | Коментарі (1)

18 лютого Представник України при ЄС, Посол А.Веселовський взяв участь у спеціальних слуханнях в Європейському парламенті „Енергетичне безпека для Європи”, організованих фракцією соціалістів. Серед учасників слухань були також депутати Державної Думи РФ, керівна ланка профільних директоратів Європейської Комісії. 

А.Веселовський підкреслив, що Україна була і залишається надійним і прозорим транзитером газу. „Роль України – транспортувати газ. Ми робили це впродовж багатьох років і робили добре. З цієї точки зору конфлікт у січні 2009 року був дивним: в Росії був газ, був він і в країнах, де Росія його купувала. Але поставок не було”, - відзначив А.Веселовський у ході виступу. 

На пропозицію представників Держдуми РФ про доцільність створення консорціуму для контролю за надійністю та безперебійністю роботи ГТС України А.Веселовський нагадав, що Україна ратифікувала Енергетичну Хартію та знаходиться на завершальному етапі переговорів про вступ до Енергетичн ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1094 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-19 | Коментарі (0)

17 лютого Європейська Комісія представила перший звіт з нової серії щомісячних аналітичних досліджень з моніторингу ситуації на ринках праці в ЄС. У моніторингу ринку праці особливу увагу приділено тенденціям у великих країнах ЄС, а також поглибленому аналізу автомобільної промисловості та визначенню загальних соціальних наслідків економічної кризи. 

Проте, останні дані та національні звіти вказують на те, що кількість вакантних робочих місць, хоча й досі залишається великою, почала зменшуватись у відповідь на економічний спад, а також те, що кількість оголошених скорочених робочих місць тепер значно переважає кількість новостворених робочих місць, а рівень безробіття зростає по всьому ЄС (зараз він складає 7,4% для зони ЄС-27). 

Досі невеликий вплив кризи на ринок праці в ЄС можна частково пояснити тим, що рівень зайнятості реагує на економічну активність зазвичай із запізненням на три квартали. Проте це також свідчить про дедалі частіше застосування вну ... Читати далі »
Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1148 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-19 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Пошук
Друзі сайту
 
Database of the University Association for Contemporary European Studies
 
 
 
 
 

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright UESA © 2024Конструктор сайтів - uCoz