Четвер, 2024-04-25, 3:36 PM
Українська асоціація європейських студій
Вітаємо Гість | RSS
Меню
Новини за темами
Офіційні повідомлення [5]
Повідомлення від Президента та Правління УАЄС
Обласні осередки [4]
Новини від обласних осередків УАЄС
Новини проектів [24]
Повідомлення щодо проектів УАЄС
Події в Європі [62]
Новини з Європейського Союзу
Україна та ЄС [81]
Новини євроінтеграції
Євростудії [32]
Цікаві події, оголошення
Експертиза [8]
Громадська експертиза УАЄС
Наше опитування
Коли Україна підпише нову угоду з ЄС?
Всього відповідей: 73
Головна » 2009 » Лютий » 18
Єврокомісія вимагає від шести країн Євросоюзу привести дефіцит державного бюджету у відповідність з вимогами Маастріхтських угод, повідомляє «Lenta.ru», посилаючись на AFP. Вимоги Єврокомісії стосуються Франції, Греції, Ірландії, Латвії, Мальти та Іспанії. Дефіцит бюджету цих країн перевищив дозволені три відсотки від ВВП. 

Як очікується, слухання в Єврокомісії щодо дефіциту бюджетів шести країн почнуться наприкінці лютого 2009 року. Поки невідомо, який термін європейський регулятор відведе державам на упорядковування їхніх бюджетів. Раніше міністр економіки ЄС Хоакін Алмунія (Joaquin Almunia) заявляв, що Франція та Іспанія мусять знизити дефіцит бюджету до 2010 року. 

Прикметно, що вимога Єврокомісії є першою з кінця листопада 2008 року, коли вона запропонувала загальноєвропейський план стимулювання економіки. У документі йшлося, що до країн–членів Євросоюзу, чий дефіцит бюджету перевищить дозволені три відсотки від ВВП, штрафні санкції застосовуватися н ... Читати далі »
Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1116 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-18 | Коментарі (0)

17 лютого 2009 р., у місті Радехів Львівської області відбувся семінар на тему: „Європейські стандарти реалізації прав молоді та молодіжної політики”. 

Організували семінар управління у справах сім’ї та молоді Львівської обласної державної адміністрації та інформаційно-правовий центр „Наше право” за підтримки МФ „Відродження”. Участь у семінарі взяли представники районних молодіжних організацій, локальних медіа та лідери місцевих євро-клубів. 

Як зазначив Андрій Рожнятовський, начальник управління у справах сім’ї та молоді ОДА, - активна участь молодих людей в процесі ухвалення рішень і діяльності на місцевому і регіональному рівні має важливе значення в розвитку демократичного суспільства. Сільська молодь повинна стати генератором якісних ідей та рушієм змін у суспільному житті області, становлюватись як самодостатнє і самоорганізоване середовище активних європейських громадян, - підкреслив він. 

Учасники семінару обговорювали проблеми впровадженн ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1113 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-18 | Коментарі (0)

Відбулося засідання Української частини Ради з питання співробітництва між Україною та ЄС під головуванням Віце-прем’єр-міністра у справах європейської та міжнародної інтеграції Григорія Немирі. Під час свого виступу Григорій Немиря підкреслив основні досягнення України на шляху європейської інтеграції у 2008 році та закликав до подальшої активізації відносин України з ЄС цього року. 

За словами Віце-прем’єр-міністра, серед практичних результатів, які досягла Україна, - принципова домовленість, що нова угода між Україною та ЄС буде угодою про асоціацію; конструктивні переговори щодо створення зони вільної торгівлі; започаткування діалогу про умови запровадження безвізового режиму, тощо. 

Він також підкреслив, що значних успіхів досягнуто і у сфері секторального співробітництва з ЄС. Найближчим часом Уряд очікує на успішне завершення переговорів щодо вступу України до Європейського Енергетичного Співтовариства, реалізується проект синхронізації об’єднан ... Читати далі »

Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 981 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-18 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Пошук
Друзі сайту
 
Database of the University Association for Contemporary European Studies
 
 
 
 
 

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright UESA © 2024Конструктор сайтів - uCoz