Четвер, 2024-03-28, 5:16 PM
Українська асоціація європейських студій
Вітаємо Гість | RSS
Меню
Новини за темами
Офіційні повідомлення [5]
Повідомлення від Президента та Правління УАЄС
Обласні осередки [4]
Новини від обласних осередків УАЄС
Новини проектів [24]
Повідомлення щодо проектів УАЄС
Події в Європі [62]
Новини з Європейського Союзу
Україна та ЄС [81]
Новини євроінтеграції
Євростудії [32]
Цікаві події, оголошення
Експертиза [8]
Громадська експертиза УАЄС
Наше опитування
Коли Україна підпише нову угоду з ЄС?
Всього відповідей: 73
Головна » 2009 » Лютий » 10
Міністр закордонних справ Білорусі Сергій МАРТИНОВ заявляє, що Білорусь і Україна обговорюють спільні інфраструктурні проекти для реалізації в рамках «Східного партнерства» Євросоюзу.

Про це С.МАРТИНОВ повідомив в інтерв`ю Першому національному телеканалу Білорусі.

«Йде доопрацювання основоположного документа самого партнерства. Причому, на цій стадії вже залучаються до доопрацювання цього документа і майбутні учасники цього партнерства або потенційні учасники цього партнерства», - сказав С.МАРТИНОВ.

За його словами, паралельно з процесом доопрацювання тексту документа «держави регіону починають продумувати, які проекти, які теми можуть стати змістом цього партнерства».

«Саме партнерство – це оболонка, шкаралупа. Які проекти можуть стати його змістом? На недавній зустрічі Президента Білорусі з Президентом України вже обговорювалися такого роду інфраструктурні проекти. Ну, наприклад, скажімо, серйозна автомагістраль сполученням від Калінінгра ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1075 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-10 | Коментарі (0)

Україна сподівається на підписання Угоди про асоціацію з ЄС уже цього року. Про це заявив перший заступник міністра закордонних справ України Володимир Хандогій на конференції з нагоди святкування 10-річчя Німецько-українського форуму (НУФ) у Берліні 

Угода про асоціацію має визначити напрямки співпраці України з Європейським Союзом у середньостроковій перспективі та створити основу для вступу країни в ЄС, зазначив В.Хандогій. За його словами, зокрема завдяки цій угоді Україна зможе зробити внесок у розробку нової енергетичної політики ЄС, потребу в якій довела остання газова суперечка між Києвом та Москвою. "Під час цього газового спору Україна діяла як відповідальний партнер ЄС", - заявив перший заступник міністра. Він вказав також на важливість диверсифікації джерел постачання газу. 

Український політик висловив сподівання, що Німеччина підтримає Україну в її євроатлантичних прагненнях, у тому числі в питанні приєднання до НАТО. "Наша мета - повнопр ... Читати далі »

Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 937 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-10 | Коментарі (0)

Щоб скоординувати дії європейців з подолання економічної кризи, Чехія скликає неформальний саміт глав держав та урядів ЄС. Його планується провести до кінця лютого, а точна дата, як очікується, буде визначена в середу на зустрічі чеського прем'єр-міністра Мірека Тополанека з главою Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу. 

На зустрічі буде обговорено вжиті антикризові заходи та їх ефективність, а також заяви ряду європейських політиків про необхідність проведення протекціоністської економічної політики з метою підтримки національних ринків праці. 

"Політика протекціонізму лише посилить кризу, для подолання якої знадобиться значно більше часу. Тільки спільними діями держави ЄС зможуть ефективно подолати негативні наслідки", - вважає Мірек Тополанек. 

Прем'єр-міністр головуючої в Євросоюзі Чехії покладає на президента Франції відповідальність за можливий зрив процесу ратифікації парламентом Чеської Республіки Ліссабонської угоди. Він назвав "неймовірним" н ... Читати далі »
Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1053 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-10 | Коментарі (0)

28-31 січня 2009 р. понад 40 викладачів Луганської, Сумської та Харківської областей пройшли навчання в рамках першої обласної Школи вчителів-лідерів євроінтеграції. Метою зимової Школи було підвищення спроможності освітян впливати на процеси європейської та євроатлантичної інтеграції, а також сприяти створенню євроклубів в Луганській області.
 
Учасниками Школи стали 41 педагог освітніх закладів з 14 міст та 17 районів Луганщини, вчителі з Чернігівської (м. Прилуки), Сумської (м. Ромни) та Харківської (м. Ізюм) областей. Захід відбувся в рамках проекту "Вчимося демократії", який виконує ЛОГО Бізнес-клуб "Європейський вибір" за сприяння Національного Фонду Демократії NED та за підтримки проекту "Сталий місцевий розвиток в Україні", що фінансується Європейським Союзом.
 
Інформаційну підтримку заходу надали: Бюро інформації Ради Європ ... Читати далі »
Категорія: Євростудії | Переглядів: 2047 | Додав: shtukarin | Дата: 2009-02-10 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Пошук
Друзі сайту
 
Database of the University Association for Contemporary European Studies
 
 
 
 
 

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright UESA © 2024Конструктор сайтів - uCoz