Субота, 2024-04-20, 2:08 PM
Українська асоціація європейських студій
Вітаємо Гість | RSS
Меню
Новини за темами
Офіційні повідомлення [5]
Повідомлення від Президента та Правління УАЄС
Обласні осередки [4]
Новини від обласних осередків УАЄС
Новини проектів [24]
Повідомлення щодо проектів УАЄС
Події в Європі [62]
Новини з Європейського Союзу
Україна та ЄС [81]
Новини євроінтеграції
Євростудії [32]
Цікаві події, оголошення
Експертиза [8]
Громадська експертиза УАЄС
Наше опитування
Коли Україна підпише нову угоду з ЄС?
Всього відповідей: 73
Головна » 2009 » Лютий » 05
 The European Commission and the upcoming Swedish EU presidency are planning to generate fresh political momentum for cleaning up the Baltic Sea and connecting Estonia, Latvia and Lithuania to EU energy grids.

The "Baltic Sea Strategy" - the EU's first regional-level policy - is to create a new club for the eight Baltic coastal countries which may in future meet regularly at foreign minister level to push forward local-interest projects.
The club will not have its own budget or secretariat but is likely to be supported by a new cell in the commission's regions department, which is responsible for spending the lion's share of EU annual funds. 

The move "seeks to fulfill the potential of the 2004 enlargement" in the words of the commission's draft policy blueprint, which suggests that existing regional organs like the Helsinki Commission (HELCOM) have seen little action in past years.

The commission aims to present a final Baltic Sea "communicatio ... Читати далі »
Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1203 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-05 | Коментарі (0)

Європейський Союз має залучати Україну до спільних енергетичних проектів, сприяти розвиткові її законодавства у цій сфері, запровадженню політики енергозбереження й енергоефективності. Таке переконання висловив представник Європейської Комісії в США Ангелос Пангратіс. Він виступив під час засідання "круглого столу" на тему: «Газові війни: причини, прогнози й рішення для РФ, України та ЄС», організованому науковим центром «American Enterprise Institute». 

Ангелос Пангратіс зазначив, що наслідки останнього газового конфлікту між РФ та Україною так чи інакше відчули на собі майже усі європейські держави. Він особливо підкреслив, що суперечка змусила країни ЄС зосередитися на виокремленні та пошуці шляхів розв'язання проблем європейської енергетичної безпеки. У цьому контексті найбільшим пріоритетом стало забезпечення диверсифікації джерел та маршрутів енергопостачання й активізація роботи над проектом «Набукко». 

За словами представника Європейської Комісії, ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 902 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-05 | Коментарі (0)

Єврокомісія наголошує на необхідності збереження вільного руху робітників в ЄС. Про це йдеться у коментарі комісара ЄС з питань зайнятості, соціальних справ та рівності шансів Володимира Шпідли на акції протест робітників в Великобританії. 

На нафтопереробному заводі у східній Англії сотні робітників протестували проти контракту з італійським субпідрядником на будівництво, якій найняв робітників з Італії та Португалії. 

“Вільний рух – фундаментальна цінність Євросоюзу”, - заявив з цього приводу комісар ЄС. 

“Досвід чітко показав нам, що не через створення бар’єрів і спроби обмежити внутрішній ринок ми зможемо захиститися від кризи”, - додав В.Шпідла, зазначивши, що створення бар’єрів не створить нових робочих місць. 

Робітники у Великобританії вирішили припинити страйк 4 лютого, після того, як їм була обіцяна половина місць за контрактом.

Джерело: e ... Читати далі »

Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1477 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-05 | Коментарі (0)

Втративши дуже багато часу через внутрішні проблеми, Україна повинна докласти більше зусиль для проведення необхідних реформ, - вважає європейський комісар з питань зовнішніх відносин і Європейської політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер. 

Про це мовиться в коментарі Ферреро-Вальднер, поширеному Єврокомісією в Брюсселі в середу. 

Єврокомісар зазначила, що засідання Трійки УКРАЇНА-ЄС на рівні міністрів закордонних справ у Празі буде «цінною можливістю обговорити питання зовнішньої політики і зробити огляд відносин України і ЄС у світлі останніх подій, таких, як глобальна фінансова криза, газова суперечка, а також прогрес, досягнутий під час переговорів за угодою про асоціацію». 

«Україна повинна збільшити зусилля в плані проведення політичних і економічних реформ - дуже багато часу було втрачено через внутрішні проблеми», - сказала вона. 

«Я сподіваюся, що Україна отримає користь від можливостей, запропонованих цією ініціативою, і стане а ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1171 | Додав: newsmaker | Дата: 2009-02-05 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Пошук
Друзі сайту
 
Database of the University Association for Contemporary European Studies
 
 
 
 
 

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright UESA © 2024Конструктор сайтів - uCoz