П`ятниця, 2024-03-29, 4:20 AM
Українська асоціація європейських студій
Вітаємо Гість | RSS
Меню
Новини за темами
Офіційні повідомлення [5]
Повідомлення від Президента та Правління УАЄС
Обласні осередки [4]
Новини від обласних осередків УАЄС
Новини проектів [24]
Повідомлення щодо проектів УАЄС
Події в Європі [62]
Новини з Європейського Союзу
Україна та ЄС [81]
Новини євроінтеграції
Євростудії [32]
Цікаві події, оголошення
Експертиза [8]
Громадська експертиза УАЄС
Наше опитування
Коли Україна підпише нову угоду з ЄС?
Всього відповідей: 73
Головна » 2008 » Грудень » 12
УАЄС продовжує надавати експертну підтримку органам державної влади з питань європейської інтеграції, ділитись досвідом та залучати до проектів, що реалізуються Асоціацією в цій сфері.
 
10 грудня 2008 року за ініціативою заступника начальника управління державної служби Головдержслужби України в Дніпропетровській області Олени Молошної відбулась робоча нарада під головуванням начальника управління зовнішніх зносин обласної державної адміністрації.
 
Темою наради стало питання підготовки та проведення в м.Дніпропетровську Дня Європи-2009. До участі в нараді запрошено Сергія Штукаріна, керівника проекту «Підтримка мережі Євроклубів України», що реалізується Всеукраїнською громадською організацією "Українська асоціація європейських студій" за підтримки Представництва Європейської Комісії в Україні.
 
Також в нараді взяли участь керівники 5 структурних підрозд ... Читати далі »
Категорія: Експертиза | Переглядів: 1378 | Додав: shtukarin | Дата: 2008-12-12 | Коментарі (0)

Поляки просуватимуть запровадження безвізового режиму між країнами Шенгенської зони та Україною, а також відкриття ринків праці країн ЄС для українців. Принаймні це пообіцяв глава польського МЗС Радослав Сікорський після першої спільної Ради міністерств закордонних справ Польщі та України.
«Східне Партнерство» ЄС та стратегічні відносини, що поєднують Польщу та Україну, у середу обговорили у Варшаві глава польської дипломатії Радослав Сікорський та міністр закордонних справ України Володимир Огризко.

Сікорський підкреслив під час спільної прес-конференції у приміщенні МЗС, що Польщу та Україну поєднують «інтенсивні та дружні стосунки». Як він запевнив, наша країна підтримує устремління України на вступ до євроатлантичних структур.

Глава польського МЗС також зазначив, що Україна – найбільша країна серед тих, яких стосується «Східне Партнерство» ЄС – спільна польсько-шведська ідея.

На початку грудня Європейська Комісія прийняла ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1128 | Додав: newsmaker | Дата: 2008-12-12 | Коментарі (0)

Ireland looks set to hold a second referendum on the EU's Lisbon Treaty next year, having almost secured a series of concessions by the other EU states on its key demands.

A document EU leaders are expected to agree on tomorrow reads: "The Irish government is committed to seeking ratification of the Lisbon Treaty by the end of the term of the current [European] Commission," in November 2009.
In exchange, EU leaders will agree that each member country will keep one commissioner in the next European Commission if the Lisbon Treaty enters into force.

In its current form, the Lisbon Treaty foresees a reduction of the commission whereby as of 2014 just two-thirds of the member states would have a commissioner at any one time. The reduction can be changed by the EU countries however, if they agree to such a move unanimously.

Dublin has said that according to their research into why their citizens voted No, keeping their commissioner h ... Читати далі »
Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1041 | Додав: newsmaker | Дата: 2008-12-12 | Коментарі (0)

Під час візиту до Брюсселя Міністр МНС Володимир Шандра зустрівся з Президентом Комітету регіонів Євросоюзу Люком Ван ден Бранде. Під час зустрічі Міністр наголосив, що сьогодні для України надзвичайно актуальною є проблема утилізації надлишкових озброєнь. В.Шандра навів приклад унікальної операції щодо очищення від боєприпасів території 275-ї артбази у селі Новобогданівка Запорізької області, яку тиждень тому повністю закінчило МНС. За словами українського урядовця, зараз Україна зацікавлена у залученні допомоги від ЄС у виконанні проектів знищення надлишкових та застарілих боєприпасів. 

Володимир Шандра та Люк Ван ден Бранде також обговорили ініціативу ЄС щодо Східного партнерства, озвучену 3-го грудня цього року. За словами українського Міністра, серпневі події на Кавказі яскраво продемонстрували, що ЄС повинен відігравати більш активну стабілізуючу роль у регіоні, зміцнюючи безпеку, стабільність, сприяючи економічному процвітанню та поширенню спільних європе ... Читати далі »
Категорія: Україна та ЄС | Переглядів: 1048 | Додав: newsmaker | Дата: 2008-12-12 | Коментарі (0)

Сьогодні саміт голів урядів та лідерів держав ЄС має підбити підсумки року та визначити подальшу стратегію Євросоюзу. Через два тижні головування Франції у ЄС має перейняти Чехія. Разом із цим кермом до неї перейдуть і всі невирішені проблеми та кризи – а саме: внутрішньополітична, пов’язана з усе ще не прийнятою Лісабонською угодою; зовнішньополітична та безпекова, викликана недавнім конфліктом на Кавказі; і, звичайно ж, економічна, спровокована дисбалансом та перекривленнями нинішньої капіталістичної системи. 

Нинішній саміт – останній у 2008 році. Найактуальнішим для країн-сусідів Євросоюзу, зокрема України, буде запланований розгляд та затвердження директиви щодо «Східного партнерства».

Голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу так проанонсував цю ініціативу: «Я дуже пишаюся нашою пропозицією «Східного партнерства», і мені радісно бачити величезну позитивну реакцію на неї. Сподіваюсь, що Європейська Рада підтримає роботу у цьому напрямку. І, зрештою, ми ... Читати далі »
Категорія: Події в Європі | Переглядів: 1003 | Додав: newsmaker | Дата: 2008-12-12 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Календар новин
«  Грудень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Пошук
Друзі сайту
 
Database of the University Association for Contemporary European Studies
 
 
 
 
 

Європейський рік креативності та інновацій в Україні запрошує проект ЄС "Підтримка мережі Євроклубів України".

Приєднайтись зараз


Спілкуйтесь про що хочете. Більше про громадські чати.

 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright UESA © 2024Конструктор сайтів - uCoz